eitaa logo
کانال روضه دفتری ایتا وتلگرام
4هزار دنبال‌کننده
3.2هزار عکس
2.3هزار ویدیو
302 فایل
بروزترین کانال روضه دفتری👇 ایتا وتلگرام ••✾•🌿🌺🌿•✾•• @rozeh_daftari1 ارتباط با مدیران کانال👈 @msoghandi@y_a_m_h 👈
مشاهده در ایتا
دانلود
بانوی مسلمان 💫🌱🌸💫🌱🌸 حضرت خدیجه علیها السلام نخستین زنی بود که به پیامبری حضرت محمد صلی الله علیه و آله ایمان آورد و اولین بانویی بود که همراه امام علی علیه السلام با پیامبر به نماز ایستاد و پیشانی بندگی بر خاک سایید. تاریخ نویسان از یکی از همسران پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله نقل کرده اند که می گفت: من همواره از علاقه پیامبر به خدیجه در شگفت بودم؛ چرا که حضرت بسیار از او یاد می کرد و اگر گوسفندی می کشت، به سراغ دوستان خدیجه می رفت و سهمی برای آنها می فرستاد. روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله در حالی که خانه را ترک می کرد، نام خدیجه را بر زبان آورد و از او تعریف کرد. کار به جایی رسید که صبر خویش را از دست دادم و با کمال جرأت گفتم: «وی پیرزنی بیش نبود و خدا بهتر از او را نصیب شما کرده است!» گفتار من چنان رسول خدا صلی الله علیه و آله را متأثر ساخت که آثار خشم و غضب در چهره ایشان ظاهر شد. در این هنگام رو به من کرد و فرمود: ابدا چنین نیست!... هرگز همسری بهتر از او نصیب من نشده است. خدیجه هنگامی به من ایمان آورد که همه مردم در کفر و شرک به سر می بردند. او ثروت خود را در سخت ترین لحظات در اختیار من گذاشت. خدا از او فرزندانی نصیبم کرد که به دیگر همسرانم نداد.» 
حضرت خدیجه سلام الله علیها ✨🌴🍀✨🌴🍀 خدیجه از بزرگترین بانوان اسلام به شمار می رود. او اولین زنی بود که به اسلام گروید؛ چنانکه علی بن ابی طالب (ع) اولین مردی بود که اسلام آورد. اولین زنی که نماز خواند، خدیجه بود. او انسانی روشن بین و دور اندیش بود. با گذشت، علاقه مند به معنویات، وزین و با وقار، معتقد به حق و حقیقت و متمایل به اخبار آسمانی بود. همین شرافت برای او بس که همسر رسول خدا (ص) بود و گسترش اسلام به کمک مال و ثروت او تحقق یافت. خدیجه از کتب آسمانی آگاهی داشت و علاوه بر کثرت اموال و املاک، او را «ملکه بطحاء» می گفتند. از نظر عقل و زیرکی نیزبرتری فوق العاده ای داشت و مهم تر اینکه حتی قبل از اسلام وی را «طاهره » و «مبارکه » و «سیده زنان » می خواندند. جالب این است او از کسانی بود که انتظار ظهور پیامبر اکرم (ص) می کشید و همیشه از ورقه بن نوفل و دیگر علما جویای نشانه های نبوت می شد. اشعار فصیح و پر معنای وی در شان پیامبر اکرم (ص) از علم و ادب و کمال و محبت او به آن بزرگوار حکایت می کند. نمونه ای از اشعار خدیجه (س) در باره پیامبراکرم (ص) چنین است: فلو اننی امسیت فی کل نعمة       و دامت لی الدنیا و تملک الاکاسرة فما سویت عندی جناح بعوضة       اذا لم یکن عینی لعینک ناظرة اگر تمام نعمت های دنیا از آن من باشد و ملک و مملکت کسراها و پادشاهان را داشته باشم، در نظرم هیچ ارزش ندارد زمانی که چشم به چشم تو نیافتند. دیگر خصوصیت خدیجه این است که او دارای شم اقتصادی و روح بازرگانی بود و آوازه شهرتش در این امر به شام هم رسیده بود.
حضرت خدیجه سلام الله علیها در بهشت 💫🌱✨💫🌱✨ از فضیلت های حضرت خدیجه علیها السلام، مقامی است در بهشت که از سوی خداوند به ایشان وعده داده شده است. پیامبراکرم صلی الله علیه و آله نیز بارها این مسئله را به خدیجه بشارت می داد و می فرمود: «در بهشت، خانه ای داری که در آن رنج و سختی نمی بینی.» امام صادق علیه السلام نیز می فرماید: هنگامی که خدیجه وفات یافت، فاطمه خردسال بی تابی می کرد و گرد پدرش می گشت و سراغ مادر را از او می گرفت. پیامبر از این حالت دخت کوچکش بیشتر محزون می شد و دنبال راهی بود تا او را آرام کند. فاطمه همچنان بی تابی می کرد تا اینکه جبرئیل بر پیامبر (ص) نازل شد و فرمود: «به فاطمه (س) سلام برسان و بگو مادرت در بهشت خانه ای کنار آسیه، همسر فرعون و مریم، دختر عمران نشسته است.» هنگامی که فاطمه (س) این سخن را شنید، آرام گرفت و دیگر بی تابی نکرد
حضرت خدیجه سلام الله علیها 🥀💫🌾🥀💫🌾 حضرت خدیجه (س) سه سال قبل از هجرت بیمار شد. پیغمبر (ص) به عیادت وی رفت و فرمود: ای خدیجه، اما علمت ان الله قد زوجنی معک فی الجنه: آیا می دانی که خداوند تو را دربهشت نیز همسرم ساخته است!؟ آنگاه از خدیجه دل جویی و تفقد کرد؛ او را وعده بهشت داد ودرجات عالی بهشت را به شکرانه خدمات او توصیف فرمود. چون بیماری خدیجه شدت یافت، عرض کرد: یا رسول الله! چند وصیت دارم: من در حق تو کوتاهی کردم، مرا عفو کن. پیامبر (ص) فرمود: هرگز از تو تقصیری ندیدم و نهایت تلاش خود را به کار بردی. در خانه ام بسیار خسته شدی و اموالت را درراه خدا مصرف کردی. عرض کرد: یا رسول الله! وصیت دوم من این است که مواظب این دختر باشید؛ و به فاطمه زهرا (س) اشاره کرد. چون او بعد ازمن یتیم و غریب خواهد شد. پس مبادا کسی از زنان قریش به اوآزار برساند. مبادا کسی به صورتش سیلی بزند. مبادا کسی بر اوفریاد بکشد. مبادا کسی با او برخورد غیر ملایم و زننده ای داشته باشد. اما وصیت سوم را شرم می کنم برایت بگویم. آن را به فاطمه عرض می کنم تا او برایت بازگو کند. سپس فاطمه را فراخواند و به وی فرمود: نور چشمم! به پدرت رسول الله بگو: مادرم می گوید: من از قبر در هراسم؛ از تو می خواهم مرا درلباسی که هنگام نزول وحی به تن داشتی، کفن کنی. پس فاطمه زهرا (س) از اتاق بیرون آمد و مطلب را به پیامبر (ص) عرض کرد. پیامبر اکرم (ص) آن پیراهن را برای خدیجه فرستاد و او بسیار خوشحال شد. هنگام وفات حضرت خدیجه، پیامبراکرم (ص) غسل و کفن وی را به عهده گرفت. ناگهان جبرئیل درحالی که کفن از بهشت همراه داشت، نازل شد و عرض کرد: یا رسول الله، خداوند به تو سلام می رساند و می فرماید: ایشان اموالش را در راه ما صرف کرد و ما سزاوارتریم که کفنش را به عهده بگیریم. 
حضرت خدیجه سلام الله علیها 🥀▪️🍃🥀▪️🍃🥀▪️🍃 حضرت خدیجه (س) در سن 65 سالگی در ماه رمضان سال دهم بعثت در خارج از شعب ابوطالب جان به جان آفرین تسلیم کرد. پیغمبر خدا (ص) شخصا خدیجه را غسل داد، حنوط کرد و با همان پارچه  ای که جبرئیل  از طرف خداوند عزوجل برای خدیجه آورده بود، کفن کرد. رسول  خدا (ص) شخصا درون قبر رفت، سپس خدیجه را در خاک نهاد و آنگاه سنگ لحد را در جای خویش استوار ساخت. او بر خدیجه اشک می ریخت، دعا می کرد و برایش آمرزش می طلبید. آرامگاه خدیجه درگورستان مکه در «حجون » واقع است. رحلت  خدیجه برای پیغمبر (ص) مصیبتی بزرگ بود؛ زیرا خدیجه  یاور پیغمبر خدا (ص) بود و به احترام او بسیاری به حضرت محمد (ص) احترام می گذاشتند و از آزار وی خودداری می کردند. 
نبی صل الله علیه وآله وسلَّم 🥀🥀🌱💫🥀🥀🌱💫 انتخاب: سهیلا بهشتی نیست زنی در سخا به پای خدیجه چشم فلک خیره بر وفای خدیجه بنت «خُوَیلِد» که چرخ پیر عقیم است تا که بزاید زنی به جای خدیجه نقل محافل بود سخاوت حاتم حاتم طایی بود گدای خدیجه رفعت طبع و صفای باطن وی را کس نشناسد مگر خدای خدیجه یک زن و این قدر جان فشانی و ایثار! چشمِ خِرَد مات بر عطای خدیجه مؤمنه اول است در صف اسلام گشته خدا راضی از رضای خدیجه بـین ز کــجا تـا کـجا رسیـد مقامش اشکِ نبی ریـخت در عـزای خدیجـه (حسان)
و فضایل حضرت خدیجه علیها سلام 🍃✨🔸🍃✨🔸🍃✨🔸 سهیلا بهشتی حضرت خدیجه(س) پانزده سال پیش از عام الفیل در مکه، در خانواده ای بزرگ و ارجمند به دنیا آمد. در دوران جوانی که با تشکیل کاروان های تجاری به کسب درآمد پرداخت. درخشان ترین صحنه زندگی او پیش از بعثت رسول خدا(ص) مربوط به زمانی است که با وجود مکنت و ثروت، هرگز در جامعه فاسد آن روزگار، خود را به دست امواج سهمگین جاهلیت نسپرد و به درجه ای از کمال و پاکی رسید که به «طاهره» ملقب گشت. افزون بر این لقب، به برخی دیگر از القاب او می توان اشاره کرد از جمله: «مبارکه»، «سیده نسوان»، «کبری» به معنی ارجمند و والامقام که پیامبر(ص) این لقب را پس از ازدواج به او داد. بنا بر منابع تاریخی، رسول خدا(ص) و حضرت خدیجه(س) در اجداد خود اشتراک داشته اند و نوه عموی یکدیگر بوده اند و خویشاوندی نزدیکی میان آنها وجود داشته است.
های حضرت خدیجه سلام الله علیها 🍀🌾🍂🍀🌾🍂 حضرت خدیجه(س) در ابعاد گوناگون انسانی، شخصیتی والا و ارزشمند داشت. او از چنان شخصیت ممتازی برخوردار بود که پیامبر(ص) او را به همسری پذیرفت و با توجه به ویژگی های ارزشمند او بود که پس از رحلت او همواره یادش را در خاطره داشت. برخی از ویژگی های حضرت خدیجه عبارت است از: مقاومت و پایداری: رفتارهای فروتنانه و مدبرانه خدیجه در برابر پیامبر(ص) و عظمت معنوی او، مورد سرزنش برخی از زنان قریش قرار می گرفت که با مفاهیمی چون راست گویی، امانت داری و خوش رفتاری بیگانه بودند و فلسفه ازدواج زنی ثروتمند با مردی تهی دست را درک نمی کردند. ازاین رو، آنان به خدیجه(س) طعنه می زدند و او را می آزردند و با او رفتارهای نامناسب داشتند. پاسخ خدیجه(س) به این همه ناسپاسی و نادانی، تنها مقاومت و پایداری در کنار حضور آرام بخش همسرش بود. او در پاسخ به سرزنش کنندگان می گفت: «آیا کسی مانند محمد در نیکویی، نیک رفتاری، خصلت های پسندیده و فضیلت و شرافت، در تمام سرزمین عرب سراغ دارید»؟[9] انفاق و احسان: یکی از ویژگی های حضرت خدیجه(س) این بود که بر اثر تدبیر و تلاش و کوشش در تجارت و امور اقتصادی، از ثروت مندان عصر خود بود. با این همه، او هرگز از یاری فقیران روی برنمی گرداند و خانه اش همواره پناه گاه نیازمندان بود. او در راه تحقق آرمان های اسلام، همه ثروت خود را انفاق کرد و این عمل او برای پیشبرد اسلام، بسیار سودمند و مهم بود؛ تا آنجا که پیامبر(ص) فرمود: «ما نَفَعَنی مالٌ قَطُّ مِثلُ نَفَعَنی مالُ خَدیجَةَ؛ هیچ ثروتی هرگز مرا سود نبخشید که ثروت خدیجه به من سود بخشید».[10] ساده زیستی: حضرت خدیجه(س) پیش از ازدواج با پیامبر(ص) خانه ای باشکوه و مجلل داشت. او پس از ازدواج، تمام این جلال و شکوه را به پای همسرش ریخت و آن خانه که پیش از طلوع اسلام پناه گاه مستمندان بود، پس از اسلام پایگاه مؤمنان شد. پیامبر(ص) و خدیجه(س) با رفتار خود در دوری از تجمل گرایی و با عمل به ساده زیستی، الگوی پیروان و مسلمانان شدند.
صل الله علیه وآله وسلَّم در سوگ خدیجه سلام الله علیها ▪️▪️🍂▪️▪️🍂▪️▪️ پس از خروج مسلمانان از شعب ابی طالب، مدتی نگذشت که ابوطالب، عموی فداکار پیامبر(ص) درگذشت و او را در حزن و اندوه فرو برد. چندی بعد، دیگر پشتیبان پیامبر(ص)، یعنی خدیجه(س) بیمار شد و درگذشت. این بانوی گران قدر، در دهم رمضان سال دهم بعثت، یعنی حدود سه سال پیش از هجرت از دنیا رفت. ازاین رو، سالی که این دو مصیبت بزرگ بر پیامبر(ص) وارد شد، «عام الحزن» نامیده شد. خدیجه، هنگام وفات، شصت و پنج سال داشت. او بیست و چهار سال از عمر شریفش را در کنار پیامبر(ص) سپری کرده بود. پیامبر(ص) در وفات خدیجه(س) بسیار گریست و با دست مبارک خویش او را داخل قبر گذاشت و برایش دعا کرد.[13]
: مرقد مطهر حضرت خدیجه(س) در کجا واقع شده است؟ ✨▪️🍂✨▪️🍂✨ : مرقد مطهر حضرت خدیجه(س) در بالای مکه در قبرستان حَجون که امروز به نام قبرستان مُعَلّی معروف است قرار دارد، قبرهای عبدالمطلب و ابوطالب و خدیجه(س) در کنار هم با فاصله یکی دو متر هستند. مسلمانان در سال 727 هـ .ق بارگاهی بر سر مرقد منوّر حضرت خدیجه(س) بنا کردند. در سال 1344 هـ .ق با تسلط وهابیان بی رحم و سبک مغز، همه آن بارگاه های مقدس را ـ به بهانه باطل، مبنی بر اینکه توسل به آنها یک نوع شرک است ـ ویران کردند، و از آن زمان تاکنون مرقد منوّر حضرت خدیجه(س) همچون قبرستان بقیع در مدینه، مهجور و مخروب است و وهابیان از تعمیر قبرها به صورت آبرومند جلوگیری می نمایند.
حضرت خدیجه سلام الله علیها ▪️🌾🥀▪️🌾🥀▪️ امشب زغمی عظمی (بگرفته همه عالم)۲ از داغ خدیجه بین (بشکسته دل خاتم)۲ آه- رفته ز دنیا هستی طاها آجرک الله(۲) جاری شده اشک غم از دیده ی پیغمبر زهرا گل پیغمبر سوزد ز غم مادر آه -رفته ز دنیا هستی طاها آجرک الله مولای همه عالم گردیده دگر تنها بنشسته به سوگ او با نور دلش زهرا آه- رفته ز دنیا هستی طاها آجرک الله در یاری پیغمبر ازهستی وجان بگذشت تا آخر عمر خود در پای نبی بنشست آه - رفته ز دنیا هستی طاها آجرک الله از بهرسپاس از او حق داده به او کوثر از لطف خدا باشد داماد گلش حیدر آه -رفته ز دنیا هستی طاها آجرک الله
# رحلت حضرت خدیجه سلام الله علیها ✨▪️🥀✨▪️🥀✨▪️🥀 سوز داغ خدیجه دل عالم شکسته شیعیان زین مصیبت نبی درغم نشسته خون‌جگر زین ماتم عظما مصطفی و حیدر و زهرا تو عجب باصفایی همسر مصطفایی همچوزهرا و زینب همه امید مایی خون‌جگر زین ماتم عظما مصطفی و حیدر و زهرا بر نبی در رسالت دونفر گشته یارش ثروت تو خدیجه علی با ذوالفقارش خون‌جگر زین ماتم عظما مصطفی و حیدر و زهرا سوزد از غم پیمبر اشک غم ریزد حیدر زین مصیبت شکسته قلب زهرای اطهر خون جگر زین ماتم عظما مصطفی و حیدر و زهرا گل عالم خدیجه جان خاتم خدیجه از غمت گشته برپا شور ماتم خدیجه خون جگر زین ماتم عظما مصطفی و حیدر و زهرا ای امید محمد شدی راحت ز غم ها می زند در عزایت بر سر و سینه زهرا خون جگر زین ماتم عظما مصطفی و حیدر و زهرا غم عالم به دوش است همه جا این خروش است همه با گریه گویند از چه بانو خموش است خون جگر زین ماتم عظما مصطفی و حیدر و زهرا همسر باوفا و باصفای پیمبر پیکر تو کفن شد با‌عبای پیمبر خون جگر زین ماتم عظما مصطفی و حیدر و زهرا
رحلت حضرت خدیجه سلام الله علیها 🍂🥀🍃🍂🥀▪️🌾 رفت از جهان نور دو دیده ی پیمبر در مکه از داغ خدیجه گشته محشر خون شد دل تو یا رسول الله از این مصیبت آجرک الله خدیجه راحت شد دگر از رنج و غم ها رفت از جهان و مصطفی گردیده تنها خون شد دل تو یا رسول الله از این مصیبت آجرک‌الله در شهر مکه از غمش ماتم به پا شد بیت پیمبر زین محن ماتم سرا شد خون شد دل تو یا رسول الله از این مصیبت آجرک الله داغ خدیجه زد شرر بر جان و دل ها سوزد ز داغ مادرش حضرت زهرا خون شد دل تو یا رسول الله از این مصیبت آجرک الله امشب تمام عالم هستی حزین است زهرای اطهر از غم مادر غمین است خون شد دل تو یا رسول الله از این مصیبت آجرک الله ختم رسل از این مصیبت در محن شد جسم خدیجه با عبای او کفن شد خون شد دل تو یا رسول الله از این مصیبت آجرک الله خدیجه عمری بوده حامی پیمبر با ثروت و با بذل جان همراه حیدر خون شد دل تو یا رسول الله از این مصیبت آجرک الله #🍂🥀نوحه_رحلت_حضرت_خدیجه ✨مشهد_مقدس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💫🌸🍀سلام_امام_زمانم مگر خودِ تو نگفتى مواظبم هستى برس به داد دلم در گناه غوطه ورم خودت اجازه نده بعد از اين گناه كنم خودت مراقب من باش بى تو در خطرم  ✨🍀تعجیل درظهور و سلامتی مولاعج پنج 💫اَلَّلهُمـّ؏جِّل‌لِوَلیِڪَ‌الفَرَج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔰 پاداش عجیب خواندن سوره قدر در زمان افطار و خوردن سحری ✨🍃✨ عن أَبِي يَحْيَى الصَّنْعَانِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: مَا مِنْ مُؤْمِنٍ صَامَ فَقَرَأَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقِدْرِ عِنْدَ سَحُورِهِ وَ عِنْدَ إِفْطَارِهِ إِلَّا كَانَ فِيمَا بَيْنَهُمَا كَالْمُتَشَحِّطِ بِدَمِهِ فِي سَبِيلِ اللَّهِ. ✨🍃 حضرت صادق علیه السلام فرمود: هیچ مؤمن روزه داری نیست که در هنگام خوردن سحری و افطارش سوره قدر را بخواند، مگرآنکه بین این دو زمان ثواب کسی را خواهد داشت که در راه خدا در خون خود غلطیده باشد. 📚 بحارالأنوار، ج97، ص344 به نقل از اقبال الأعمال
#✨ماه_مبارک_رمضان به امید امده ام خانه خرابم نکنی همه کردند جوابم تو جوابم نکنی بار ها آمدم و باز مرا بخشیدی با کلام برو این بار خطابم نکنی همه هستی من این قطره اشک است خدا وای اگر رحم بر این چشم پرآبم نکنی به ثوابی که ندارم چه امید ی بندم آب چون نیست طلبکار سرابم نکنی به گمان همه من بنده خوبی هستم پیش چشم همه عاری زنقابم نکنی آبرویم همه این است شدم عبد حسین وای اگر نوکر این خانه حسابم نکنی من که یک عمر شدم نوکر شش ماهه او جلوی حرمله ای کاش عتابم نکنی گر قرارست بسوزم بزن آتش اما جلوی قاتل ارباب عذابم نکنی موسی علیمردانی
🔘از گناهان پرهیز کن تا با معصومین علیهم السلام باشی 🔹عَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ قَالَ لِي يَا أَبَا مُحَمَّدٍ مَا فَعَلَ أَبُو حَمْزَةَ اَلثُّمَالِيُّ قُلْتُ خَلَّفْتُهُ صَالِحاً قَالَ فَإِذَا رَجَعْتَ فَأَقْرِئْهُ مِنِّي اَلسَّلاَمَ وَ أَعْلِمْهُ أَنَّهُ يَمُوتُ فِي شَهْرِ كَذَا فِي يَوْمِ كَذَا قَالَ أَبُو بَصِيرٍ لَقَدْ كَانَ فِيهِ أُنْسٌ وَ كَانَ لَكُمْ شِيعَةً قَالَ صَدَقْتَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ وَ مَا عِنْدَنَا خَيْرٌ لَهُ قُلْتُ شِيعَتُكُمْ مَعَكُمْ قَالَ نَعَمْ إِذَا هُوَ خَافَ اَللَّهَ وَ رَاقَبَ اَللَّهَ وَ تَوَقَّى اَلذُّنُوبَ كَانَ مَعَنَا فِي دَرَجَتِنَا قَالَ أَبُو بَصِيرٍ فَرَجَعْنَا تِلْكَ اَلسَّنَةِ فَمَا لَبِثَ أَبُو حَمْزَةَ اَلثُّمَالِيُّ إِلاَّ يَسِيراً حَتَّى مَاتَ . 🔸نقل شده که أبى بصير گفت: خدمت امام صادق (علیه السلام ) رسیدم، امام فرمود: ای ابا محمد، أبو حمزۀ ثمالى‌ چکار میکند؟ عرض کردم: او را ترک کردم در حالی که خوب بود. فرمود: وقتی برگشتی از طرف من به او سلام برسان و آگاهش کن که خواهد مُرد در فلان ماه و فلان روز، أبو بصير گفت : در او اُنس بود(انسان مانوسی بود) و شيعه شما بود، فرمود : راست گفتى ای ابا محمد، آنچه نزد ماست برای او بهتر است ، گفتم: شيعه شما با شما میباشد؟فرمود:اگر از خداى تعالى بترسد و مراقب او باشد و از گناهان پرهیز کند، با ماست در درجه خودمان، أبو بصير گفت : من بازگشتم در اين سال، ابوحمزه ثمالی اندکی درنگ کرد ،سپس مُرد. 📜کشف الغمه جلد ۲، صفحه ۱۹۰ 📜دلائل الإمامه جلد ۱، صفحه ۲۵۶ 📜بحار الأنوار جلد ۶۵، صفحه ۱۱۳