🔸 ذکر سجده واجب آیات قرآن
✅ در سجده واجب قرآن همین که پیشانی را برای سجده بر زمین بگذارد کافی است و گفتن ذکر لازم نیست؛ هرچند مستحب است و بهتر است گفته شود: «لااِلهَ اِلاَّ اللهُ حَقّاً حَقّاً، لااِلَهَ اِلاَّ اللهُ اِیماناً وَ تَصْدِیقاً، لااِلهَ اِلاَّ اللهُ عُبُودِیَّةً وَ رِقّاً، سَجَدْتُ لَکَ یا رَبِّ تَعَبُّداً وَ رِقّاً، لامُستَنْکِفاً وَ لامُسْتَکْبِراً، بَلْ اَنَا عَبْدٌ ذَلِیلٌ ضَعِیفٌ خائِفٌ مُسْتَجیرٌ».
🔺 رساله نماز و روزه، مسأله ۲۸۸
🆔 @khamenei_ahkam
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«قُلْنَا يَا نَارُ كُونِي بَرْدًا وَسَلَامًا عَلَىَ إِبْرَاهِيمَ»
(سرانجام او را به آتش افکندند؛ ولی ما) گفتیم: «ای آتش! بر ابراهیم سرد و سالم باش!»
#سوره_انبیاء آیه ۶۹
@Roznegaar
#تفسیر_آیه
به هر حال، ابراهیم(علیه السلام) در میان هلهله و شادى و غریو فریاد مردم به درون شعله هاى آتش فرستاده شد. آن چنان مردم فریاد شادى کشیدند که گوئى شکننده بت ها براى همیشه نابود و خاکستر شد!
اما خدائى که همه چیز سر بر فرمان او است، و حتى سوزندگى را او به آتش داده و رمز محبت را او به مادران آموخته، اراده کرد این بنده مؤمن خالص در این دریاى آتش سالم بماند، تا سند دیگرى بر اسناد افتخارش بیفزاید. قرآن این معنى را چنین بازگو مى کند: به آتش گفتیم: اى آتش بر ابراهیم سرد و سالم باش (قُلْنا یا نارُ کُونِی بَرْداً وَ سَلاماً عَلى إِبْراهِیمَ).
🌺🌺🌺
بدون شک، فرمان خدا در اینجا فرمان تکوینى بود، همان فرمان که در جهان هستى به خورشید، ماه، زمین، آسمان، آب، آتش، گیاهان و پرندگان مى دهد.
معروف چنین است: آتش آن چنان سرد و ملایم شد که دندان هاى ابراهیم(علیه السلام) از شدت سرما به هم مى خورد، و باز به گفته بعضى از مفسران، اگر تعبیر به سَلاماً نبود، آتش آن چنان سرد مى شد که جان ابراهیم(علیه السلام) از سرما به خطر مى افتاد!
و نیز در روایت معروفى مى خوانیم: آتش نمرودى تبدیل به گلستان زیبائى شد.
حتى بعضى گفته اند: آن روز که ابراهیم(علیه السلام) در آتش بود آرام ترین، بهترین و راحت ترین روزهاى عمرش محسوب مى شد.
به هر حال، در این که آتش چگونه ابراهیم را نسوزاند، در میان مفسران گفتگو بسیار است، ولى اجمال سخن این است: با توجه به بینش توحیدى، هیچ سببى بى فرمان خدا کارى از او ساخته نیست، یک روز به کارد در دست ابراهیم(علیه السلام) مى گوید: نبر! و روز دیگر به آتش مى گوید: مسوزان! و یک روز هم به آبى که مایه حیات است فرمان مى دهد: غرق کن فرعون و فرعونیان را.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۶۹ #سوره_انبیاء
@Roznegaar
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«وَأَرَادُوا بِهِ كَيْدًا فَجَعَلْنَاهُمُ الْأَخْسَرِينَ»
آنها میخواستند ابراهیم (علیهالسلام) را با این نقشه نابود کنند؛ ولی ما آنها را زیانکارترین مردم قرار دادیم!
#سوره_انبیاء آیه ۷۰
@Roznegaar
#تفسیر_آیه
آیه مورد بحث، به عنوان نتیجه گیرى کوتاه و فشرده، مى فرماید: آنها تصمیم گرفتند: ابراهیم را با نقشه حساب شده و خطرناکى نابود کنند، ولى ما آنها را زیانکارترین مردم قرار دادیم (وَ أَرادُوا بِهِ کَیْداً فَجَعَلْناهُمُ
الاْ َخْسَرِینَ).
🌺🌺🌺
ناگفته پیدا است با سالم ماندن ابراهیم(علیه السلام) در میان آتش، صحنه به کلّى دگرگون شد، غریو شادى فرو نشست، دهان ها از تعجب باز ماند، جمعى آشکار در گوشى با هم درباره این پدیده عجیب سخن مى گفتند، عظمت ابراهیم(علیه السلام) و خداى او ورد زبان ها شد، و موجودیت دستگاه نمرود، به خطر افتاد، ولى باز هم تعصب و لجاجت، مانع از پذیرش حق به طور کامل گردید، هر چند دل هاى بیدار بهره خود را از این ماجرا بردند و بر ایمانشان نسبت به خداى ابراهیم (علیه السلام) افزوده شد؛ گرچه این گروه در اقلیت بودند.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۷۰ #سوره_انبیاء
@Roznegaar