#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«وَحَرَامٌ عَلَىَ قَرْيَةٍ أَهْلَكْنَاهَا أَنَّهُمْ لَا يَرْجِعُونَ»
و حرام است بر شهرها و آبادیهایی که (بر اثر گناه) نابودشان کردیم (که به دنیا بازگردند؛) آنها هرگز باز نخواهند گشت!
#سوره_انبیاء آیه ۹۵
@Roznegaar
#تفسیر_آیه
در آخرین آیات بحث گذشته، سخن از مؤمنان نیکوکار و صالح العمل بود و در آیه مورد بحث، به افرادى اشاره مى کند که در نقطه مقابل آنها قرار دارند، آنها که تا آخرین نفس به ضلالت و فساد ادامه مى دهند.
مى فرماید: و حرام است بر شهرهائى که آنها را به جرم گناهانشان نابود کردیم به دنیا بازگردند. آنها هرگز باز نخواهند گشت (وَ حَرامٌ عَلى قَرْیَة أَهْلَکْناها أَنَّهُمْ لایَرْجِعُونَ).
🌺🌺🌺
در حقیقت آنها کسانى هستند که بعد از مشاهده عذاب الهى، یا بعد از نابودى و رفتن به جهان برزخ، پرده هاى غرور و غفلت از برابر دیدگانشان کنار مى رود آرزو مى کنند، اى کاش براى جبران این همه خطاها بار دیگر به دنیا بازمى گشتند ولى قرآن با صراحت مى گوید: بازگشت آنها به کلى حرام یعنى ممنوع است، و راهى براى جبران باقى نمانده است.
این شبیه همان است که در آیات 99 و 100 سوره مؤمنون مى خوانیم: حَتّى إِذا جاءَ أَحَدَهُمُ الْمَوْتُ قالَ رَبِّ ارْجِعُونِ لَعَلِّى أَعْمَلُ صالِحاً فِیْما تَرَکْتُ کَلاّ...:
این وضع آنها ادامه مى یابد تا یکى از آنان مرگشان فرا رسد، مى گوید: پروردگارا مرا به دنیا بازگردانید، تا اعمال صالحى را که ترک گفتم، انجام دهم... .
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۹۵ #سوره_انبیاء
@Roznegaar
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«حَتَّىَ إِذَا فُتِحَتْ يَأْجُوجُ وَمَأْجُوجُ وَهُم مِّن كُلِّ حَدَبٍ يَنسِلُونَ»
تا آن زمان که «یأجوج» و «مأجوج» گشوده شوند؛ و آنها از هر محلّ مرتفعی به سرعت عبور میکنند.
#سوره_انبیاء آیه ۹۶
@Roznegaar
#تفسیر_آیه
به هر حال، این بى خبران دائماً در غرور و غفلتند، و این بدبختى تا پایان جهان همچنان ادامه دارد.
چنان که قرآن مى فرماید:
این تا زمانى ادامه دارد که راه بر یأجوج و مأجوج گشوده شود و آنها در سراسر زمین پخش شوند و از هر بلندى و ارتفاعى با سرعت بگذرند (حَتّى إِذا فُتِحَتْ یَأْجُوجُ وَ مَأْجُوجُ وَ هُمْ مِنْ کُلِّ حَدَب یَنْسِلُونَ ).
درباره یأجوج و مأجوج و این که آنها کدام طائفه بودند و در کجا زندگى داشتند؟ و سرانجام چه مى کنند، و چه خواهند شد؟ در ذیل آیات 94 به بعد سوره کهف بحث کرده ایم، و همچنین در مورد سدى که ذوالقرنین براى جلوگیرى از نفوذ آنها در یک تنگه کوهستانى ساخت مشروحاً بحث شد.
🌺🌺🌺
آیا منظور از گشوده شدن راه این دو طایفه، شکسته شدن سد آنها و نفوذشان از این طریق، در مناطق دیگر جهان است؟
و یا منظور نفوذ آنها به طور کلى در کره زمین از هر سو و هر ناحیه مى باشد؟ آیه فوق صریحاً در این باره سخن نگفته، تنها از انتشار و پراکندگى آنها در کره زمین به عنوان یک نشانه پایان جهان و مقدمه رستاخیز و قیامت یاد کرده است.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۹۶ #سوره_انبیاء
@Roznegaar
🔶 #روی_خط_کتاب
کتابهای سبک #دفاع_مقدس
🔸هشت سال #جنگ_تحمیلی از مهمترین اتفاقات تاریخ معاصر است، روایتها و حکایتهای افرادی که از سنهای بسیار پایین تفنگ به دست گرفتند و مقابل #دشمن_بعثی جنگیدند دریچه جدیدی از اتفاقات را برای مخاطبان باز میکند که در آثار ادبی میتوان خواند.
@Roznegaar
7.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ظرفیتهای بالای #قانون_اساسی برای ایجاد #ثبات_سیاسی در کشور
#محمد_بهادری_جهرمی – عضو پژوهشکده شورای نگهبان :
🔸یکی از مهمترین کارکردهای قانون اساسی، ایجاد ثبات در نظام سیاسی کشور است، پیشبینی برگزاری #انتخابات زودهنگام #ریاست_جمهوری که امروز شاهد آن هستیم نیز در همین چارچوب بوده و دیدیم که مسائل بدون کوچکترین اختلالی در حال پیش رفتن است، این ساز و کار در مورد محدودیتهای مختلف در زمان جنگی، امنیتی و نبود دیگر مقامات کشور هم وجود دارد.
⏰ «جهان آرا»
@Roznegaar
6.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تمایز اصلی قانون اساسی ایران با کشورهای دیگر؛ یک قانون کاملا جوان و مترقی
#محمد_بهادری_جهرمی – عضو پژوهشکده #شورای_نگهبان :
🔸بر خلاف آنچه در فضای ژورنالیستی مطرح شده، قانون اساسی جمهوری اسلامی بسیار جوان است آن هم در حالیکه در خیلی از کشورها، #قانون_اساسی 200 ساله دارند که آن هم به رأی مردم گذاشته نشده بلکه جمعی محدود و دارای قدرت، آن را نوشتهاند.
🔹در قانون اساسی ایران به حقوقی مترقی از جمله محیط زیست پرداخته شده که در بسیاری از #قوانین_اساسی کشورهای اروپایی هم دیده نمیشود.
⏰ «جهان آرا»
@Roznegaar
6.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شورای نگهبان برای #تایید_صلاحیت نامزدها دقیقا چه کار میکند؟
#محمد_بهادری_جهرمی – عضو پژوهشکده #شورای_نگهبان :
🔸 #شرایط_رئیسجمهور در #قانون_اساسی مشخص شده و کار شورای نگهبان، تطبیق آنها با نامزدهای #انتخابات است که در این زمینه ساز و کار اکثریت در شورا حاکم است؛ استعلام و تحقیقات حسب ضرورت انجام میشود و سپس سوابق مدیریتی و اجرایی افراد مورد بحث قرار میگیرد و در نهایت وجود شرایط ذکر شده در قانون اساسی به رأی گذاشته میشود.
⏰ «جهان آرا»
@Roznegaar
13.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#رجل_مذهبی و #رجل_سیاسی کیست؟
#محمد_بهادری_جهرمی – عضو پژوهشکده شورای نگهبان:
🔹شرایط در #قانون_اساسی کیفی و تفسیرپذیر هستند به همین دلیل رهبر معظم انقلاب سیاستهای کلی #انتخابات را اعلام کردند که یکی از احکام آن مربوط به مشخصتر شدن شاخصهای این شرایط بود.
🔸 #شورای_نگهبان مصوبهای را به شکل تفسیر اصل 115 قانون اساسی داشت که تک تک واژگان را مورد بازتعریف قرار دارد، مثلا معنای رجل سیاسی یا مذهبی بودن و دیگر شرایط ذکر شده در قانون
⏰ «جهان آرا»
@Roznegaar