#کانال_روزنگار ::
♦️ #هفتم_اکتبر 1849 میلادی : درگذشت #ادگار_آلن_پو نویسنده بزرگ داستان های پلیسی اهل آمریکا
#دگار_آلنپو نویسنده، شاعر و منتقد ادبی #نوزدهم_ژانویه 1809 در آمریکا متولد شد. پدر و مادرش هنرپیشههای دورهگرد بودند و پدرش خیلی زود خانواده را ترک کرد و مادر نیز بر اثر سل درگذشت. پس از آن سرپرستی او به یک تاجر ثروتمند سپرده شد و ادگار تحت یک تربیت غیرمعمول قرار گرفت. او به قدری با پدرخواندهاش مشکل داشت که مدام از خانه فرار میکرد. پس از مدتی که تحت سرپرستی قرار داشت با پذیرفته شدن در دانشگاه ویرجینیا، آزادی بیشتری یافت، اما طولی نکشید که حمایتهای مالی خانواده قطع شد و او تحصیل را ترک کرد. ادگار 27 ساله بود که با دخترعموی 13 سالهاش ازدواج کرد و این زندگی بیش از 12 سال طول نکشید و همسرش به دلیل بیماری سل درگذشت. این حادثه آغازگر دشوارترین سالهای زندگی ادگار آلنپو بود که البته 2 سال بیشتر طول نکشید، چرا که او سال 1849 در 40 سالگی بدرود حیات گفت.
تنها گذاشته شدن خانواده او از سوی پدر، مرگ مادر، کشمکش همیشگی ناپدری، ترک تحصیل، محروم شدن از ارث، استخدام در ارتش و ترک خدمت، فوت همسر و از همه مهمتر تنگدستی مادامالعمر در نوع تفکر او در شعرها و داستانهایش تاثیر گذاشت و شاید تمام این حوادث در شکلگیری طنز سیاه در ادبیات او تاثیر داشته است.نخستین نوشتههای چاپ شده پو، 3 مجموعه شعر بود که در سالهای 1827 تا 1831 منتشر شد. منظومه «کلاغ» معروفترین اثرش در ایران به شمار میرود. اما آثار داستانی پو، مهمتر از اشعارش است و در تاریخ ادبیات اثر ماندگاری بر جای گذاشته است. آثار او تأثیر چشمگیری بر ادبیات بعد از خود گذاشت. داستان کوتاه به عنوان یک گونه ادبی رایج، از ادگار آلنپو آغاز شد و توسط «آنتوان چخوف» به تکامل رسید. پو همچنین یکی از پایهگذاران داستان پلیسی، علمی، تخیلی و وحشت شمرده میشود. نوع طنز او که امروزه طنز سیاه نامیده میشود، تأثیر بسیار شگرفی بر ادبیات گذاشته است. ادگار آلنپو، معتقد بود که داستان باید به گونه ای باشد که بتوان آن را در یک نشست خواند. به نظر او کوتاهی، سوژه عالی و صرفهجویی در واژگان از صفات مهم داستان خوب است. موضوع اغلب آثار پو، مبارزه دائم با فقر مالی است. باید یادآور شویم که پو اولین نویسندهای بود که سعی کرد از طریق نویسندگی امرار معاش کند. ادگار آلنپو سرانجام در هفتم اکتبر سال 1849 میلادی در 40 سالگی درگذشت.
@Roznegaar
🔰 #لوح |
#راهپیمایی_اربعین ؛ راهنمای نصرت
🔺️ #رهبرانقلاب :
در روزگاری که #دشمنان_اسلام و دشمنان امّت اسلامی با انواع و اقسام ابزارها و وسایل، با پول، با سیاست، با سلاح علیه امّت اسلامی دارند کار میکنند، خداوند متعال ناگهان حادثهی راهپیماییِ #اربعین را اینجور عظمت میدهد، این جور جلوه میدهد. این آیت عظمای الهی است، این نشانهی ارادهی الهی بر نصرت امّت اسلامی است، این نشان میدهد که ارادهی خدای متعال بر نصرت امّت اسلامی تعلّق گرفته است. ۹۸/۶/۲۷
🏷 #الحسین_یجمعنا
@Roznegaar
#در_مسیر_بندگی ۸۷۵
نیک حال و نیک فال و نیک خوی و نیک خواه
نیک بخت آن کس که با وی جنبش جولان کند
پاک یزدان فطرت پاکش ز پاکی آفرید
تا تمام عمر میل صحبت پاکان کند
#پيامبرخدا صلى الله عليه و آله:
نِعمَ الشيءُ الفَألُ؛ الكَلِمَةُ الحَسَنةُ يَسمَعُها أحَدُكُم
چه خوب چيزى است #فال_خوب زدن؛ #سخن_نيكى كه فردى از شما آن را مىشنود.
میزان الحکمه جلد نهم
شاعر : #فروغی_بسطامی
@Roznegaar
#در_مسیر_بندگی ۸۷۶
انبیا گفتند فال زشت و بد
از میان جانتان دارد مدد...
ای که نصح ناصحان را نشنوی
فال بد با تست هر جا میروی
#پيامبرخدا صلى الله عليه و آله :
مَن رَدَّتهُ الطِّيَرَةُ عَن حاجَتِهِ فَقَد أشرَكَ
هر كه #فال_بد زدن او را از كارش باز دارد، #شرک ورزيده است.
كنز العمّال : ۲۸۵۶۶
شاعر: #مولوی
@Roznegaar
#در_مسیر_بندگی ۸۷۷
سوز دل اشک روان آه سحر ناله شب
این همه از نظر لطف شما میبینم
هر دم از روی تو نقشی زندم راه خیال
با که گویم که در این پرده چهها میبینم
«فَإِنْ دَمَعَتْ عَيْنُکَ، فَتِلْکَ عَلامَةُ الاِذْنِ»
پس اگر چشمت اشکآلود شد، اين نشانه اذن و اجازه [از سوي خدا و رسول خدا] ميباشد.
بحارالانوار، ج۹۸، ص۱۹۹
شاعر: #حافظ
@Roznegaar