#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
«مَا كَانَ لِلنَّبِيِّ وَالَّذِينَ آمَنُوا أَن يَسْتَغْفِرُوا لِلْمُشْرِكِينَ وَلَوْ كَانُوا أُولِي قُرْبَىٰ مِن بَعْدِ مَا تَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُمْ أَصْحَابُ الْجَحِيمِ»
براى پیامبر و مؤمنان، شایسته نیست که براى مشرکان، پس از آنکه بر آنها روشن شد که این گروه اهل دوزخند (از خداوند) طلب آمرزش کنند، هر چند از نزدیکانشان باشند.
#سوره_توبه آیه ۱۱۳
@Roznegaar
❇ #تفسیر_آیه
شأن نزول:
در تفسیر مجمع البیان، روایتى به این مضمون در شأن نزول آیات فوق نقل شده است:
گروهى از مسلمانان به پیامبر اسلام مى گفتند: آیا براى پدران ما که در عصر جاهلیت از دنیا رفتند، طلب آمرزش نمى کنى؟ آیات فوق نازل شد و به همه آنها اخطار کرد: هیچ کس حق ندارد براى مشرکان استغفار نماید.
🌼🌼🌼
تفسیر:
لزوم بیگانگى از دشمنان
این آیه، با تعبیرى رسا و قاطع، پیامبر(صلى الله علیه وآله)و مؤمنان را از استغفار براى مشرکان نهى مى کند و مى فرماید: شایسته نیست که پیغمبر(صلى الله علیه وآله)و افراد با ایمان، براى مشرکان طلب آمرزش کنند (ما کانَ لِلنَّبِیِّ وَ الَّذینَ آمَنُوا أَنْ یَسْتَغْفِرُوا لِلْمُشْرِکینَ).
آنگاه، براى تأکید و تعمیم اضافه مى کند: حتى اگر از نزدیکانشان باشند (وَ لَوْ کانُوا أُولی قُرْبى).
پس از آن، دلیل این موضوع را ضمن جمله اى چنین توضیح مى دهد: بعد از آن که براى مسلمانان روشن شد که مشرکان اهل دوزخند ، طلب آمرزش براى آنها معنى ندارد (مِنْ بَعْدِ ما تَبَیَّنَ لَهُمْ أَنَّهُمْ أَصْحابُ الْجَحیمِ).
این کارى است بیهوده، و آرزوئى است نابجا; چرا که مشرک به هیچ وجه قابل آمرزش نیست، و آنان که راه شرک را پوئیدند، راه نجاتى براى آنها تصور نمى شود.
به علاوه، استغفار و طلب آمرزش، یک نوع اظهار محبت، پیوند و علاقه با مشرکان است و این همان چیزى است که بارها در قرآن از آن نهى شده است.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۱۱۳ #سوره_توبه
@Roznegaar
#کانال_روزنگار ::
🔹 امروز: دوشنبه #هشتم_دی 1399 هجری خورشیدی
☀️ رویدادهای مهم امروز در #تقویم_هجری_خورشیدی :
0 ه.ش : دی به آذر روز و دومین جشن دیگان(8دی)
0 ه.ش : روزملی صنعت پتروشیمی
1285 ه.ش : امضای نخستین قانون اساسی ایران توسط مظفرالدین شاه با نام نظامنامه سیاسی: : قانون اساسی ایران به اسم «نظامنامه سیاسی» مشتمل بر 51 اصل که به تصویب مجلس شورای ملی رسیده بود از طرف مظفرالدین شاه تصویب و امضا شد و صورت قانونی یافت
1292 ه.ش : به علت نزول برف سنگین در تهران به طور کلی عبور و مرور در شهر قطع شد و بازار و کسبه یک هفته تعطیل کردند
1311 ه.ش : دوره هشتم مجلس شورای ملی پایان یافت. دادگر رئیس مجلس، رئیس الوزراء فهیم الملک، و شیخ الملک اورنگ نطق های تملق آمیزی ایراد کردند
1312 ه.ش : کارخانه سیمان واقع در بین راه حضرت عبدالعظیم در پای کوه چشمه علی افتتاح شد. منصور وزیر طرق گفت قسمتی از اولین کارخانه سیمان ایران از دانمارک و بخشی از سوئد خریداری شده است. کارخانه روزانه استعداد ساختن صد تن سیمان را دارد
1313 ه.ش : تولد فروغزمان فرخزادِ عراقی در تهران، معروف به فروغ فرخزاد و فروغ، از شاعر نامدار معاصر ایران
1326 ه.ش : احمد قوام ایران را به سوی اروپا ترک کرد
1329 ه.ش : اجتماع بزرگ مردم در میدان بهارستان تهران برای ملی شدن نفت و آزادی مطبوعات
1335 ه.ش : تولد محمدمهدی مفتح در قم، نماینده تویسرکان در دوره دهم و نهم مجلس شورای اسلامی
1338 ه.ش : سرمایه بانک کشاورزی از 1500 میلیون ریال به 5000 میلیون ریال افزایش یافت
1351 ه.ش : اردشیر زاهدی وزیر امور خارجه به سمت سفیر کبیر ایران در آمریکا تعیین شد
1351 ه.ش : دکتر عباسعلی خلعتبری وزیر امور خارجه شد
1356 ه.ش : بنابرگزارش آسوشیتدپرس،"یک گروه مارکسیست اسلامی مسئولیت انفجار بمب درانجمن ایران و آمریکا را برعهده گرفت" این خبرگزاری اعلام کرد، مردی که مدعی سخنگوی یک سازمان زیرزمینی است ضمن تماس با این خبرگزاری اطلاع داد که به منظور اعتراض نسبت به دیدار کارتر از تهران، انفجارهای بیشتری در پیش خواهد بود (با این حال سازمان چریک های فدایی خلق مسئولیت این بمب گذاری را برعهده گرفت)
1356 ه.ش : در پی انفجار شب گذشته در ساختمان انجمن ایران و امریکا، رسانه های گروهی دنیا این خبر را به سراسر جهان مخابره کردند و گمان داشتند که این واقعه با ورود پریزیدنت کارتر، رابطه مستقیم دارد
1359 ه.ش : تصویب قانون اداره صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران
1359 ه.ش : شهادت شهید جعفر گمنام
1360 ه.ش : تغییر نام خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی
1360 ه.ش : شهادت شهید سیدعلیرضا حسینی
1375 ه.ش : درگذشت آنیک شفرازیان با نام هنری آنیک هنرپیشه تئاتر، سینما، تلویزیون ایرانی ارمنیتبار
1392 ه.ش : درگذشت جهانگیر جهانگیری، فیلمنامهنویس و کارگردان سینمای ایران
@Roznegaar
🤒 چرا #ذاتالریه میگیریم و چطور درمانش کنیم.
🤧 اگه ذات الریهتون منشاء باکتریایی داشته باشه، بهتون آنتیبیوتیک میدن که باید آنتیبیوتیک رو به طور کامل و تا آخر مصرف کنید، حتی اگه در عرض چند روز بعد از شروع مصرف دارو، حس بهتری داشتین مصرف دارو رو قطع نکنید چون ممکنه #عفونت برگردده.
👉 article.tebyan.net/474903
@Roznegaar
#حضرت_فاطمه (س) در کلام علمای #اهل_تسنن ؛
#محمد_بن_طلحه_شافعی :
💠 دقت کن در آیه مباهله و ترتیب و عبارات آن، و اشاراتی که به علو مقام فاطمه دارد، و چگونه او وسط پیامبر(ص) و امام علی(ع) قرار گرفته است، تا مقام و منزلت او بیشتر روشن گردد.
#توفیق_ابوعلم :
💠 در عظمت شأن و رفعت مقام ارجمند او، همین بس که تنها دختر بزرگوار پیامبر(ص) و همسر گرامی امام علی ـ کرم الله وجهه ـ و مادر حسن و حسین است. زهرا، همان بانویی که چشم و دل میلیونها آدم به سوی اوست و نام گرامیاش بر زبان ایشان است. زهرا، آن شهاب نور افشان آسمان نبوت و اختر فروزان فلک رسالت و بالاخره، والاترین بانوی آفرینش است. اما همه این تعبیرات، جز بخشی اندک از دنیای فضیلت و شرافت او را آیینهداری نمیکند و جز مختصری از فضایل و مناقب او را نمایشگر نیست.
دکتر #علی_ابراهیم_حسن :
💠 در زندگی فاطمه انواع عظمتها را میبینیم که این عظمتها را همچون بلقیس، از راه داشتن قصر و ثروت و زیبائی ظاهری به دست نیاورده، و همچون عایشه، شهرت خویش را از راه رهبری جنگجویان(در جنگ جمل) و رویارویی با مردان به چنگ نیاورده، بلکه از راه حکمت و بزرگی شخصی خود، عالم را از حکمت و عظمت پر نموده است، حکمتی که مرجعش کتب فلاسفه و علماء نیست. بزرگی که ریشهاش پادشاهی و ثروت نیست بلکه از درون جانش و کمالات نفسش ریشه میگیرد.
#شنقیطی :
💠 همانا سروری فاطمه زهرا، از جانب دین اسلام امر واضح و روشنی است و بر کسی پوشیده نیست، زیرا وی پاره تن پیامبر است و آن چیزی که زهرا را آزار دهد، پیامبر را میآزارد و آنچه که زهرا را نارحت کند، پیامبر را ناراحت میکند.
#حاکم_نیشابوری :
💠حضرت فاطمه(س) برترین بانوی دو عالم است که دست خلقت آفریده است.
#آلوسی :
💠 حضرت فاطمه(س) برترین زنان پیشین و پسین است.
عباس محمود، #العقاد_المصری :
💠 در هر دینی یک چهره از زن کامله وجود دارد که همه او را تقدیس میکنند. گویا او نشانه خداوند بین مردان و زنان است، در مسیحیت چهره مریم پاکدامن، و در اسلام لاجرم آن چهره کامله فاطمه بتول میباشد.
@Roznegaar