خاطراتی کوتاه از سیره و سبک زندگی آیتالله بهجت قدسسره:
🔰 معمولاً بزرگان وصیتنامههای مفصّلی دارند و در آن نصایحی به بازماندگان میکنند؛ ولی پدرم وصیتنامۀ آنچنانی نداشتند. در چند سطر وصیت کرده بودند که از ثلث اموالشان مراسم روضه برپا شود، و همچنین از سال بهتکلیفرسیدنشان قضای روزههایشان گرفته شود. با اینکه خودشان قضای عباداتشان را در زمان حیات انجام داده بودند و حتی نمازهای پدر و مادرشان را هم میخواندند.
📚 برگرفته از کتاب صحبت سالها
(مجموعه خاطرات حجتالاسلاموالمسلمین حاج شیخ علی بهجت)
@Roznegaar
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«وَلُوطًا آتَيْنَاهُ حُكْمًا وَعِلْمًا وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْقَرْيَةِ الَّتِي كَانَت تَّعْمَلُ الْخَبَائِثَ إِنَّهُمْ كَانُوا قَوْمَ سَوْءٍ فَاسِقِينَ»
و لوط را (به یاد آور) که به او حکومت و علم دادیم؛ و از شهری که اعمال زشت و کثیف انجام میدادند، رهایی بخشیدیم؛ چرا که آنها مردم بد و فاسقی بودند!
#سوره_انبیاء آیه ۷۴
@Roznegaar
#تفسیر_آیه
از آنجا که لوط از بستگان نزدیک ابراهیم(علیه السلام) و از نخستین کسانى است که به او ایمان آورد، پس از داستان ابراهیم(علیه السلام)، به بخشى از تلاش و کوشش او در راه ابلاغ رسالت و مواهب پروردگار نسبت به او اشاره مى کند، مى فرماید: و لوط را به یاد آر که ما به او حکم و علم دادیم (وَ لُوطاً آتَیْناهُ حُکْماً وَ عِلْماً).
واژه حُکْم در پاره اى از موارد، به معنى فرمان نبوت و رسالت آمده و درموارد دیگرى به معنى قضاوت، و گاهى نیز به معنى عقل و خرد. از میان این معانى، معنى اول در اینجا مناسب تر به نظر مى رسد، هر چند منافاتى میان آنها نمى باشد.
🌺🌺🌺
منظور از علم هر گونه دانشى است که در سعادت و سرنوشت انسان اثر دارد.
لوط(علیه السلام) از پیامبران بزرگى است که هم عصر با ابراهیم(علیه السلام) بود و همراه او از سرزمین بابل به فلسطین مهاجرت کرد، و بعداً از ابراهیم(علیه السلام) جدا شد و به شهر سدوم رفت; چرا که مردم آن منطقه غرق فساد و گناه، مخصوصاً انحرافات و آلودگى هاى جنسى بودند، او براى هدایت این قوم منحرف تلاش و کوشش بسیار کرد و در این راه خون دل خورد، اما کمتر در آن کوردلان اثر گذارد.
سرانجام، قهر و عذاب شدید الهى آنها را فرا گرفت و آبادى هایشان به کلّى زیر و رو شد، و جز خانواده لوط (به استثناى همسرش) همگى نابود شدند؛ در دنباله آیه مورد بحث، به این موهبت که به لوط ارزانى داشته اشاره کرده مى فرماید: ما او را از شهر و دیارى که کارهاى پلید و زشت انجام مى دادند رهائى بخشیدیم (وَ نَجَّیْناهُ مِنَ الْقَرْیَةِ الَّتِی کانَتْ تَعْمَلُ الْخَبائِثَ).
چرا که آنها مردم بدى بودند و از اطاعت فرمان حق بیرون رفته بودند (إِنَّهُمْ کانُوا قَوْمَ سَوْء فاسِقِینَ).
نسبت دادن اعمال زشت و پلید را به قریه و شهر و آبادى به جاى اهل قریه اشاره به این است که آنها آن چنان غرق فساد و گناه بودند که گوئى از در و دیوار آبادیشان گناه و اعمال زشت و پلید مى بارید.
و تعبیر خبائث به صورت جمع، اشاره به این است که آنها علاوه بر عمل فوق العاده شنیع لواط کارهاى زشت و خبیث دیگرى نیز داشتند.
و تعبیر فاسِقِین بعد از قوم سوء ممکن است اشاره به این باشد که آنها هم از نظر قوانین الهى، مردمى فاسق بودند...
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۷۴ #سوره_انبیاء
@Roznegaar
Panahian-Clip-TavahomEshgh.mp3
1.39M
🎵توهّم عشق
💔 چرا دیگه عاشق همسرم نیستم؟
@Roznegaar
7.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌مجازاتش فوریه؛ مراقب باش!
➖ برگرفته از جلسات «تربیتِ تقوا محور در خانواده، مسجد و مدرسه» در فاطمیۀ بزرگ تهران، جلسۀ ششم
هیئت محبین مولا امیرالمؤمنین(ع)
@Roznegaar
8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اعتراضات دانشجویی آمریکا؛ خیزشی آزادیخواهانه در قلب بزرگترین حامی اسرائیل
#سیدمجتبی_عطاردی - استاد دانشگاه شریف:
🔸مبانی فکری #دانشگاههای_آمریکا بیشتر بر مدار اقتصاد میچرخد اما #اعتراضات_دانشجویی امروز با وجود ریشههای اقتصادی، در عین حال جنبشی آزادیخواهانه است.
🔹امروز #غزه یک باریکه نیست بلکه به عامل خیزش ظلمستیزی در جهان تبدیل شده و دانشگاههای آمریکا هم همین تاثیر را گرفتهاند.
@Roznegaar