#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
*«إِنَّمَا يَسْتَجِيبُ الَّذِينَ يَسْمَعُونَ ۘ وَالْمَوْتَىٰ يَبْعَثُهُمُ اللَّهُ ثُمَّ إِلَيْهِ يُرْجَعُونَ»*
تنها کسانى (دعوت تو را) مى پذیرند که #گوش_شنوا دارند. امّا #مردگان (و آنها که گوش شنوا ندارند، #ایمان نمى آورند. و) خدا آنها را (در #قیامت) برمى انگیزد. سپس به سوى او، بازگردانده مى شوند.
#سوره_انعام آیه ۳۶
@Roznegaar
❇ #تفسیر_آیه
در آیه بعد، براى تکمیل این موضوع و دلدارى بیشتر به پیامبر(صلى الله علیه وآله) مى گوید: تنها کسانى دعوت تو را اجابت مى کنند و مى پذیرند که مى شنوند (إِنَّما یَسْتَجیبُ الَّذینَ یَسْمَعُونَ).
و اما آنها که عملاً در صف مردگانند ایمان نمى آورند، تا زمانى که خداوند آنها را در روز قیامت برانگیزاند و به سوى او بازگشت کنند (وَ الْمَوْتى یَبْعَثُهُمُ اللّهُ ثُمَّ إِلَیْهِ یُرْجَعُونَ).
آن روز است که با مشاهده صحنه هاى رستاخیز، ایمان مى آورند، ولى ایمانشان هم سودى ندارد; زیرا همه کس با مشاهده آن صحنه عظیم ایمان مى آورد، نوعى ایمان اضطرارى.
🌼🌼🌼
شاید نیاز به شرح نداشته باشد که منظور از موتى (مردگان) در آیه بالا، مردگان جسمانى نیست، بلکه مردگان معنوى است; چرا که دو نوع حیات و مرگ داریم: حیات و مرگ مادّى، حیات و مرگ معنوى.
همچنین شنوائى و بینائى نیز دو گونه است: مادّى و معنوى، به همین دلیل بسیار مى شود در مورد کسانى که چشم و گوش دارند و یا زنده و سالمند، اما حقایق را درک نمى کنند مى گوئیم: آنها کور و کرند و یا اصلاً مرده اند; زیرا واکنشى را که باید یک انسان شنوا و بینا، یا یک انسان زنده، در برابر حقایق از خود نشان دهد، نمى دهند.
در قرآن مجید این گونه تعبیرات فراوان دیده مى شود، و شیرینى و جاذبه خاصى دارد، بلکه قرآن به حیات مادّى و بیولوژیکى که نشانه آن تنها خور و خواب و نفس کشیدن است چندان اهمیت نمى دهد، همواره روى حیات و زندگى معنوى و انسانى که آمیخته با تکلیف و مسئولیت و احساس و درد و بیدارى و آگاهى است تکیه مى کند.
ذکر این نکته نیز لازم است که نابینائى و ناشنوائى و مرگ معنوى از خود انسان ها سرچشمه مى گیرد. آنها هستند که بر اثر ادامه گناه، و اصرار و لجاجت در آن، به این مرحله مى رسند; زیرا همان طور که اگر انسانى مدت ها چشم خود را ببندد تدریجاً بینائى و دید خود را از دست خواهد داد و شاید روزى به کلّى نابینا شود، اشخاصى که چشم جان خود را در برابر حقایق ببندند تدریجاً قدرت دید معنوى خود را از دست خواهند داد!
« #تفسیر_نمونه / ذیل آیه ۳۶ #سوره_انعام »
@Roznegaar
وحشت اروپایی ها از تصرف قریب الوقوع #اروپا توسط مسلمانان!
🔸سایت آلمانی #دویچه_وله با تیتر «آیا #مسلمانان میروند تا به شکل صلحآمیز اروپا را "فتح" کنند؟» نوشت:
در مقاله ای که روزنامه آلمانی"نویه تسوریشر تسایتونگ" از زبان یک پرفسور روابط بینالملل درباره رشد جمعیت مسلمانان در اروپا نوشته شده است از رویارویی با این چالش بزرگ ابراز نگرانی کرده و آورده است: در طول تاریخ، #مسلمانان دوبار اروپا فتح کرده اند:
در سال ۷۱۱ اسپانیا و در سال ۱۴۵۳ از قسطنطنیه (استانبول امروزی) تا بالکان؛
اما امروز آنها مسالمتآمیز و در چارچوب "هجرت یا مهاجرت" به اروپا میآیند و برخلاف گذشته، "جهانگشایی" امروز آنها بدون دستیازی به "خشونت و با توسل به حقوق اقلیت و سیاستهای هویتی" است.
@Roznegaar
ارباب #لقمان به او دستور داد که در زمینش، برای او کنجد بکارد.
ولی او جُو کاشت.
وقت درو، ارباب گفت:
چرا جُو کاشتی؟
لقمان گفت:
از خدا امید داشتم که برای تو، کنجد برویاند.
اربابش گفت:
مگر این ممکن است؟
لقمان گفت:
تو را می بینم که خدای تعالی را نافرمانی می کنی، درحالی که از او امید #بهشت داری؛
لذا گفتم شاید آن هم بشود.
آنگاه اربابش گریست و او را آزاد ساخت.
@Roznegaar
۱. #انکار :
نخستین واکنش ما به #اتفاقات_ناگوار و تلخ زندگی ، #انکار_واقعیت است.
💎 در این وضعیت، مردم معمولاً با خود میگویند:
«چنین اتفاقی نیفتاده است! ممکن نیست چنین شده باشد!»
این #واکنشی_طبیعی است که ما برای دلیلتراشی در برابر احساسات در حال فورانمان انجام میدهیم.
💭 «انکار» یکی از مکانیسمهای دفاعی رایج است. این شیوه با بهتزده کردن ما، مانع شوک سریع ما میشود. در این مرحله، ما نمیخواهیم آنچه را در حال رخ دادن است بپذیریم.
@Roznegaar
آقای #حسن_روحانی در کتاب
« #امنیت_ملی_و_دیپلماسی_هستهای »، ضمن مرور مذاکرات و توافقات سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ گفته که:
▪️«برخی از #مسئولین باور نمیکردند #اروپا به تنهایی قادر به حل مسئله نیست. ما میگفتیم توان اروپا هم در آژانس و هم در #شورای_امنیت محدود است و حتی برای تضمین امنیت خودش نیز محتاج #آمریکا است. اروپاییها حتی نتوانستند یک هواپیمای #ایرباس را بدون هماهنگی با آمریکا به ما بفروشند. اروپا قادر نیست هواپیمای ساخت خودش را به ما بفروشد»
@Roznegaar
#ذکر_ناب
دکتر #حمید_فرزام از شاگردان جناب شیخ #رجبعلی_خیاط (ره) نقل می کند:
ایشان ذکر «یا خیر حبیب و محبوب صلّ علی محمد و آل محمد» را بعد از دیدن #نامحرم بسیار موثر و کارساز می دانست و بارها این ذکر را به بنده سفارش و توصیه فرمودند تا از #وسوسه_شیطان در امان باشیم.
می گفتند:
چشمت به نامحرم می افتد، اگر خوشت نیاید که مریضی!
اما اگر خوشت آمد، فوراً چشمت را ببند و سرت را پایین بینداز و بگو:
«یا خیر حبیب و محبوب»
یعنی خدایا! من تو را می خواهم. اینها چیه؟
اینها دوست داشتنی نیستند.
هرچه که نپاید دل بستگی نشاید
📚 منبع : کتاب #کیمیای_محبت
الْخَبِيثَاتُ لِلْخَبِيثِينَ وَالْخَبِيثُونَ لِلْخَبِيثَاتِ ۖ وَالطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِينَ وَالطَّيِّبُونَ لِلطَّيِّبَاتِ ۚ أُولَٰئِكَ مُبَرَّءُونَ مِمَّا يَقُولُونَ ۖ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ
📚 آیه ۲۶ #سوره_نور
يا خَيْرَ حَبِيبٍ و مَحْبُوبٍ صَلِّ عَلي مُحَمَّدٍ وَ آل مُحَمَّدٍ
@Roznegaar
✨ #پيامبرخدا (ص) :
#ازدواج ڪرده خفتہ
نزد خدا فضيلتــ دارد بر ازدواج نڪرده #روزه گير شبــ زنده دار
📚 #بحارالانوار ،ج۲۵ ص۲۲۱
اول از هر چیزی عرض ڪنیم که ما، منڪر موانع و مشکلاتے ڪه پیش روی #جوانان هستــ ، نیستیم
ثابتــ شده ڪه ازدواج از بسیاری از مشکلاتــ معنوی و روحی و روانی و جسمی و ... جلوگیری میڪنه ولی یڪ نکته هم باقی می مونه که، #شیطان فقط در کمین مجردها نیستــ بلکه افراد #متاهل هم -طبق روایتــ- باید #تقوا رو رعایتــ کنند، اگرچه با ازدواج نیمی از دینشون کامل شده...
@Roznegaar
#تقدیر به آن معنا نیست که مسیر زندگیمان از پیش تعیین شده، به همین سبب اینکه انسان گردن خم کند و بگوید چه کنم
“تقدیرم این بوده”
نشانه ی #جهالت است، تقدیر همه ی راه نیست، فقط تا سر دوراهی هاست، گذرگاه مشخص است، اما انتخاب گردش ها و راه های فرعی دست مسافر است، پس نه بر زندگی ات حاکمی و نه محکوم آنی.
@Roznegaar