🔆 چهارشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۰ هجری خورشیدی
🌛الاربعاء ۱۶ جمادیالثانی ۱۴۴۳ هجری قمری
🎄 Wednesday 19 January 2022 AD
📆 #روزشمار:
▪️۰۴ روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
▪️۱۳ روز تا وفات حضرت ام کلثوم علیها السلام
▪️۱۴ روز تا ولادت امام باقر علیه السلام
▪️۱۶ روز تا شهادت امام هادی علیه السلام
▪️۲۳ روز تا ولادت امام جواد و حضرت علی اصغر علیهما اسلام
@Roznegaar
6.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هیچ چیز در عالم تصادفی نیست !
استاد #مسعودعالی
@Roznegaar
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
«وَ إِن تَعْجَبْ فَعَجَبٌ قَوْلُهُمْ أَإِذَا كُنَّا تُرَابًا أَإِنَّا لَفِي خَلْقٍ جَدِيدٍ ۗ أُولَٰئِكَ الَّذِينَ كَفَرُوا بِرَبِّهِمْ ۖ وَأُولَٰئِكَ الْأَغْلَالُ فِي أَعْنَاقِهِمْ ۖ وَأُولَٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ»
و اگر (ازچیزى) در شگفتى فرو مى روى، عجیب گفتار آنهاست که مى گویند: «آیا هنگامى که ما خاک شدیم، (بار دیگر زنده مى شویم و) به خلقت جدیدى باز مى گردیم؟!» آنهاکسانى هستند که به پروردگارشان کافر شده اند.
و غل و زنجیرها در گردنشان است. و آنها اهل دوزخند، و جاودانه در آن خواهند ماند.
#سوره_رعد آیه ۵
@Roznegaar
❇ #تفسیر_آیه
بعد از بحثى که درباره نشانه هاى عظمت خداوند در آیات قبل گذشت، درآیه مورد بحث به مسأله معاد مى پردازد و با ارتباط و پیوستگى خاصّى که میان مسأله مبدأ و معاد است، این بحث را تحکیم مى بخشد و مى گوید: و اگر (از چیزى) تعجّب مى کنى، عجیب گفتار آنهاست که مى گویند: آیا هنگامى که خاک شدیم، (بار دیگر زنده مى شویم و) به خلقت جدیدى برمى گردیم؟ (وَ إِنْ تَعْجَبْ فَعَجَبٌ قَوْلُهُمْ أَءِذَا کُنَّا تُرَابًا أَءِنَّا لَفِى خَلْق جَدِید).
این همان تعجّبى است که همه اقوام جاهلى از مسأله معاد داشتند و آفرینش و حیات جدید را بعد از مرگ محال مى پنداشتند، در حالى که در آیات گذشته و سایر آیات قرآن به این مسأله به خوبى پاسخ داده شد که چه فرقى است میان آغاز خلقت و تجدید خلقت؟ همان کسى که قادر بود در آغاز آنها را بیافریند قادر است بار دیگر جامه هستى و حیات را در اندامشان بپوشاند. گویى اینها آغاز خلقت خویش را فراموش کرده اند که در تجدید آن، بحث و گفتوگو مى کنند.
سپس وضع فعلى و سرنوشت آینده این گروه را در سه جمله بیان مى کند. نخست مى گوید: آنان کسانى هستند که به پروردگارشان کافر شده اند (أُوْلَـئِکَ الَّذِینَ کَفَرُوا بِرَبِّهِمْ).
چرا که اگر خداوند و ربوبیّت او را قبول داشتند، هرگز درباره قدرت او در مسأله معاد و تجدید حیات انسان تردید نمى کردند. بنابراین خرابى کار آنها در معاد، مولود خرابى کارشان در توحید و ربوبیّت خداست.
آیه مى فرماید: و آنان غل و زنجیرها در گردنشان است (وَ أُوْلَـئِکَ الاَْغْلاَلُ فِى أَعْنَاقِهِمْ).
و سوم اینکه آنها اهل دوزخند و جاودانه در آن خواهند ماند و جز این، نتیجه وانتظارى درباره آنان نیست (وَ أُوْلَـئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ).
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۵ #سوره_رعد
@Roznegaar