هدایت شده از KHAMENEI.IR
671620867_858454242.pdf
1.16M
📑 #جزوه | متن بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت
🗓 ۱۴۰۱/۰۶/۰۸
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
671620867_858454242.pdf
1.16M
📑 #جزوه | متن بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت
🗓 ۱۴۰۱/۰۶/۰۸
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 اطلاعنگاشت | ۱۵ توصیه اقتصادی
برای حل مشکلات زندگی مردم
🔻 مطرح شده از سوی رهبر انقلاب اسلامی در دیدار رئیسجمهور و هیئت دولت (۱۴۰۱/۰۶/۰۸)
👈 "انشاءالله با یک حرکت جهادی همهی اینها را انجام بدهید و خلاصه اگر این حرکتهایی که عرض شد انجام بگیرد، ثابت خواهد شد که دولت سیزدهم، یک دولت کاملاً کارآمد و فعّال و برطرفکنندهی مشکلات زندگی مردم خواهد بود."
🏷 #دیدار_هیئت_دولت
💻 Farsi.Khamenei.ir
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
«وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ ۖ فَمِنْهُم مَّنْ هَدَى اللَّهُ وَمِنْهُم مَّنْ حَقَّتْ عَلَيْهِ الضَّلَالَةُ ۚ فَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ»
ما در هر امّتى رسولى برانگیختیم که خداى یکتا را بپرستید. و از (پرستش) طاغوت اجتناب کنید. خداوند گروهى از آنان را هدایت کرد و گروهى از آنان ضلالت و گمراهى دامانشان را گرفت. پس در روى زمین بگردید و ببینید عاقبت تکذیب کنندگان چگونه بود!
#سوره_نحل آیه ۳۶
@Roznegaar
#تفسیر_آیه
دنبال اعلام این واقعیت که وظیفه پیامبران تنها ابلاغ آشکار است، آیه بعد اشاره کوتاه و جامعى به وضع دعوت پیامبران کرده، مىگوید:
ما در هر امتى رسولى فرستادیم
(وَ لَقَدْ بَعَثْنا فِی کُلِّ أُمَّة رَسُولاً)
أُمَّت از کلمه أُم به معنى مادر و یا به معنى هر چیزى که دیگرى را به خود ضمیمه مى کند، آمده و از این رو به هر جماعتى که در میان آنها یک نوع وحدت، از نظر زمان یا مکان یا تفکر و یا هدف بوده باشد امت مى گویند، و از بررسى موارد استعمال آن، در قرآن که به ۶۴ مورد بالغ مى شود این واقعیت تأیید مىگردد.
سپس اضافه مىکند:
محتواى دعوت همه این رسولان این بود خداى یکتا را بپرستید و از طاغوت اجتناب کنید
(أَنِ اعْبُدُوا اللّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطّاغُوتَ)
به این ترتیب، دعوت به سوى توحید و مبارزه با طاغوت اساس دعوت تمام پیامبران را تشکیل مى داده و نخستین چیزى بوده است که همه بدون استثناء به آن دعوت مىکردند، چرا که اگر پایههاى توحید محکم نشود و طاغوتها از جوامع انسانى و محیط افکار طرد نگردند، هیچ برنامه اصلاحى قابل پیاده کردن نیست
طاغوت، صیغه مبالغه از ماده طغیان به معنى متجاوز و متعدى از حد و مرز است و به هر چیزى که وسیله تجاوز از حدّ گردد، نیز گفته مى شود، از این جهت، به شیطان، بت، حاکم جبار و ستمگر و مستکبر، و بالاخره مسیرى که به غیر حق منتهى گردد، طاغوت گفته مىشود
این کلمه هم به معنى مفرد و هم به معنى جمع استعمال مى شود، هر چند گاهى آن را به طواغیت جمع مىبندند.
اکنون، ببینیم نتیجه دعوت انبیا به توحید به کجا رسید، در اینجا قرآن مىگوید:
گروهى از آن امتها کسانى بودند که خدا هدایتشان کرد (فَمِنْهُمْ مَنْ هَدَى اللّهُ).
و گروهى از آنان ضلالت و گمراهى دامانشان را گرفت (وَ مِنْهُمْ مَنْ حَقَّتْ عَلَیْهِ الضَّلالَةُ)
گرچه باز، در این آیه، پیروان مکتب جبر سر و صدا بلند کرده اند این هم دلیل دیگرى بر مکتب ما! ولى کراراً گفته ایم، اگر آیات هدایت و ضلالت را در کنار هم بچینیم هیچگونه ابهامى در آنها نیست و نه تنها اشاره اى به جبر نمى کند بلکه، به وضوح مسأله اختیار و اراده و آزادى انسان را بیان مى دارد، چرا که بسیارى از آیات قرآن، مى گوید: هدایت و ضلالت الهى به دنبال شایستگى ها یا ناشایستگى هائى است که در انسانها بر اثر اعمالشان پیدا مىشود.
خداوند ظالمان، مسرفان، دروغگویان و مانند آنها را، طبق صریح آیات قرآن، هدایت نمى کند، ولى به عکس آنهائى که در راه خدا جهاد و تلاش و کوشش مى کنند و آنهائى که دعوت پیامبران را مى پذیرند، همه را مشمول الطاف خود قرار داده و در مسیر پر فراز و نشیب تکامل و سیر الى اللّه هدایتشان مى کند، اما گروه اول را به حال خود وا مى گذارد، تا نتیجه اعمالشان دامان آنها را بگیرد و در بیراهه ها سرگردان شوند.
و از آنجا که خاصیت اعمال اعم از نیک و بد از ناحیه خدا است، نتائج آنها را مىتوان به خدا نسبت داد
جالب توجه این که تعبیر آیه فوق، در مورد هدایت و ضلالت متفاوت است: در مورد اول مى گوید: گروهى را خدا هدایت کرد اما در مورد دوم نمى گوید: گروهى را خدا گمراه ساخت بلکه، مى گوید: حَقَّتْ عَلَیْهِ الضَّلالَةُ: گمراهى براى آنها ثابت شد و دامانشان را چسبید!
این تفاوت در تعبیر، ممکن است اشاره به واقعیتى باشد که در آیات دیگر قرآن و بعضى از روایات وارد شده است که، خلاصهاش چنین است:
در رابطه با مسأله هدایت، بیشترین سهم مربوط به مقدماتى است که خدا آفریده، عقل داده، فطرت را براى توحید بسیج کرده، پیامبران را فرستاده، آیات تشریعى و تکوینى را ارائه نموده است، تنها یک تصمیم گیرى آزادانه از ناحیه بندگان کافى است که آنها را به سر منزل مقصود برساند
ولى در مسأله ضلالت تمام سهم را بندگان گمراه دارند، زیرا بر ضد مسیر حوادث تکوین و تشریع حرکت مى کنند، فطرت الهى را زیر پا مى گذارند، قوانین او را نادیده مى گیرند، آیات تشریعى و تکوینى را پشت سر قرار مى دهند، چشم و گوش دل را بر دعوت انبیاء مى بندند، و خلاصه، با توسل به این همه تخریب و تحریف در وادى ضلالت گام مىنهند آیا همه این امور از ناحیه خودشان نیست؟
و در پایان آیه، براى بیدار کردن گمراهان و تقویت روحیه هدایت یافتگان این دستور عمومى را صادر مى کند: در روى زمین سیر کنید و آثار گذشتگان را که بر صفحه زمین و در دل خاک نهفته است بررسى نمائید و ببینید سرانجام کار کسانى که آیات خدا را تکذیب کردند به کجا کشید (فَسِیرُوا فِی الأَرْضِ فَانْظُرُوا کَیْفَ کانَ عاقِبَةُ الْمُکَذِّبِینَ)
این تعبیر، خود دلیل زنده اى بر آزادى اراده انسان است، چرا که اگر هدایت و ضلالت اجبارى بود، سیر در ارض و مطالعه حالات پیشینیان بیهوده بود، و این دستور خود تأکیدى است بر این که سرنوشت هیچ کس به طور اجبارى قبلاً تعیین نشده است بلکه به دست خود او است.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۳۶ #سوره_نحل
@Roznegaar
هدایت شده از KHAMENEI.IR
13.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 کلیپ جدید KHAMENEI.IR از تذکر اخیر رهبر انقلاب: غفلت و فراموشی آفت بزرگی است!
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📝 کلید پیشرفت و امید
👈🏼 نقش مسائل اقتصادی در اولویتبندی راهبردی مسیر دولت سیزدهم چیست؟
🔹 هنگامی که انقلاب اسلامی ملت ایران، به پیروزی رسید و چراغ استقلالخواهی و پیشرفت ملت ایران روشن شد، مستکبران و در رأس آنها دولت آمریکا، منافع خود را از دست رفته دیدند و شروع به توطئه علیه ملت ایران کردند. از طراحی جنگ نظامی علیه ایران اسلامی گرفته تا بهراهانداختن گروهکهای تروریستی و تجزیهطلب تا فشارهای سیاسی و تهاجم فرهنگی، همه را علیه ملت ایران آزمودند.
🔹دشمن که در عرصههای دیگر، از جمله تهاجم فرهنگی در دهه هفتاد و جنگ امنیتیسیاسی در فتنه ۸۸ و... به نتیجه دلخواه نرسیده بود، با تمرکز بر مسئله اقتصاد، تلاش کرد تا از این دریچه بتواند به مردم ایران ضربه زده و بدبینی مردم به مسیر حرکت انقلابی را دنبال کند. اینگونه بود که هجمه و فشار حداکثری اقتصادی و ایجاد تنگناهای مالی، ذیل تحریمهای بیسابقه علیه انقلاب اسلامی و مردم ایران طرحریزی شد و وزارت خزانهداری آمریکا، به اتاق جنگ علیه ایران تبدیل شد.
📜 #یادداشت_هفته این شماره خط حزب الله را در khl.ink/khat مطالعه کنید.