🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
💠 هدفمندی یارانه نان مضر است
[قسمت دوم]
🔹 از طرفی دیگر یارانهها، هزینههای بسیار زیادی برای دولتها دارد و فشار بر بودجه را افزایش میدهد. حسب این تعارض است که بسیاری به فکر هدفمندسازی یارانهها محصولات غذایی میافتند. درواقع ادعا میشود که یارانههای (قیمتی) هنگامیکه بهصورت عام و غیر هدفمند اعطا میشود افراد غیر نیازمند نیز از آنها خواهناخواه بهرهمند میشوند و این نوع یارانهها منحصر برای افراد نیازمند طراحی نشده است لذا میتوان با تغییر شیوه پرداخت از طرفی فشار هزینه بر بودجه دولت را کاهش داد و از طرفی دیگر یارانه را صرفاً به نیازمند اعطا نمود تا امنیت غذایی این گروه نیز مورد خدشه قرار نگیرد.
🔸بر اساس این نگاه، پرداخت یارانه به گندم و کاهش قیمت نان از کارایی مطلوب برخوردار نیست زیرا از طرفی هزینهای بسیار به بودجه دولت تحمیل میکند و از طرفی دیگر همه افراد فارغ از دهک درآمدی و میزان نیاز از این یارانه برخوردار هستند لذا راهکار مناسبتر حذف یارانه قیمتی گندم و آزاد نمودن قیمت آن و پرداخت ما به ازای نقدی آن به گروههای هدف و نیازمندان خواهد بود. بر این اساس هم مشکلات بودجه دولت مرتفع میشود و هم اصابت یارانه هدفمند خواهد شد.
🔹اگرچه این تحلیل در ابتدا شاید معقول و مناسب ارزیابی شود اما در عمل و با دقیق شدن در این پیشنهاد در حوزه کالاهای اساسی بهخصوص یارانه نان، چالشهای این تحلیل آشکار می شود. از طرفی گروههای کمدرآمد بهواسطه مشکلات درآمدی همیشه نیازمند وجوه نقد و نقدینگی هستند و بر این اساس لزوماً وجه نقد پرداختی به این افراد، صرف خرید کالاهای اساسی و نیازهای ضروری مصرفی نخواهد شد و بر این اساس امنیت غذایی خانوارها دچار خدشه خواهد شد.
🔸 از طرفی دیگر ویژگیهای ذاتی هر کالایی، شیوه تخصیص یارانه به آن و همچنین ساختار بهرهمندی و استفاده اقشار مختلف از آن را تعیین میکند. در اقتصاد (در یک نوع تقسیمبندی) کالاها به دو نوع کالاهای نرمال و کالاهای پست تبدیل میشوند.
✔️ کالاهای نرمال، کالایی است که افراد با افزایش درآمد، مصرف بیشتری از آن کالا خواهند داشت؛ اما کالاهای پست، کالاهایی است که افراد با افزایش درآمد مصرف کمتری از آن خواهند داشت.
🔰 نان، سیبزمینی و حملونقل عمومی را میتوان نمونههایی از این کالاها دانست. افراد با کاهش درآمد، مصرف نان بیشتری خواهند داشت و برعکس با افزایش درآمد به سمت کاهش مصرف نان و جانشین کردن آن با مواد غذایی باکیفیتتر خواهد رفت. حسب این نکته و برعکس تحلیل نخست، میتوان گفت که نیازمندان بسیار بیشتر از دهکهای بالا درآمدی، از یارانه نان بهرهمند میشوند و لذا تخصیص یارانه قیمتی به نان اگرچه در ظاهر نوعی یارانه غیر هدفمند و کلی است اما بهواسطه ویژگیهای ذاتی کالای نان که بیشترین مصرف را در گروه نیازمند و با درآمد پایین دارد در ذات خود نوعی اصابت به گروههای هدف را دارد و بیشترین مقدار یارانه اعطایی دولت به نیازمندان خواهد رسید؛ لذا میتوان گفت که اتفاقاً سیاست یارانه قیمتی در کالای نان میتواند تضمینی برای حداقلهای امنیت غذایی برای آحاد جامعه باشد.
🔹این امر بهصورت تجربی در دیگر کشورها نیز ثابتشده است. نظام یارانههای کشور مصر در سالیان پیش بهصورت غیر هدفمند بود و همه مردم میتوانستند از آن استفاده کنند. در دهه ۱۹۸۰، کشور مصر ۲۰ کالای غذایی را مشمول یارانه ساخته بود که حدود ۱۵ درصد کل مخارج دولتی را شامل میشد. این کشور با بررسیهایی که انجام داد این تعداد کالای مشمول یارانه را به ۴ قلم (نان، آرد، روغن و شکر) کاهش داد.
🔰 پژوهشها نشان دادند که نظام یارانههای کشور مصر برعکس ظاهر غیر هدفمند، به دلیل اینکه یارانه به کالاهای پست اعطاشده بود، دارای نوعی هدفمندی ذاتی و درونی (self-targeted) است. هدفمندی ذاتی یا خود هدفمندی، مسیری در اعطای یارانه است که اگرچه هر فردی میتواند آن کالا یا خدمت را خریداری نماید اما آن کالاها یا خدمات ویژگیهایی دارد که سهیم شدن افراد با وضع بهتر را کاهش میدهد.
✔️ نان بهواسطه اینکه شرایط کالای پست را دارد، اگر مشمول یارانه قیمتی شود و حتی به آحاد جامعه بدون محدودیت نیز فروخته شود همچنان میتوان اثبات نمود که بیشتر یارانه آن به فقرا و افراد کمدرآمدتر خواهد رسید.
✍🏻 به قلم دکتر علی مصطفوی ثانی | پژوهشگر هسته عدالتپژوهی
#هسته_عدالت_پژوهی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 بازاریابی سیاسی سکولار
«نشست تخصصی هسته بازاریابی سیاسی با دکتر سعید جلیلی»
🔹دکتر جلیلی:
ورود ما به انتخابات بر مبنای چه نگاهی است؟
چه جایگاهی برای مردم قائل هستیم؟
#هسته_بازاریابی_سیاسی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 خیمه خادمی
«آداب تشکیلاتی اقامه مجالس اهل بیت علیهم السلام»
کتاب خیمه خادمی به اهتمام #مرکز_رشد_دانشگاه__امام_صادق (ع) توسط نشر معارف منتشر شد.
🔹آداب خادمی مجالس اهلبیتعلیهمالسّلام را از دو منظر میتوان بررسی کرد:
✔️ منظر اول، منظر فردی یعنی نگرشها، ارزشها و آدابی است که خادم در هر مرتبه ای از خدمت باید آنها را کسب و رعایت کند.
✔️ منظر دوّم؛ منظر جمعی و آداب تشکیلاتی اقامه مجالس اهلبیتعلیهمالسّلام که شامل مباحثی مانند هدفگذاری، تشکیلاتسازی و هویتسازی هیئآت و مجالس اهل بیتعلیهمالسّلام میشود.
🔸کتاب خیمه خادمی در کنار کتابهای ادب عاشقی و قدم عاشقی مجموعهای است که برای آداب احیای امر اهلبیتعلیهمالسّلام و اقامه خیمههای عاشقی و خادمی جمعآوری شده است.
📚 خرید نسخه فیزیکی کتاب با ۲۰ درصد تخفیف ویژه از سایت رشدا:
https://rushda.ir/?p=9007
🔗 لینک معرفی کتاب
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 بابا نان داد...
«اهمیت تلقی درست از جایگاه نان در زیست بوم ملی»
🔹گندم و نان همواره به عنوان یکی از عناصر مهم سفره مردم کشورمان و از جمله کالاهای مهم از نگاه دستگاه اجرایی کشور تلقی میشده است. بخشی از اهمیت این جایگاه ناشی از پایهای بودن نان در زنجیره غذایی ملّی است که آن را به عنوان کف سبد غذایی خانوارها تبدیل کرده است.
🔸در این چند ماه صحبت از طرحی به نام هدفمندسازی یارانه آرد (مهیا) است که بر اساس آن دولت تلاش دارد با تمهید یک زیرساخت فنی، عرضه خارج از شبکه آرد را به حداقل ممکن برساند.
🔻ادامه متن را در پست بعدی مشاهده کنید.
#هسته_عدالت_پژوهی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
💠 بابا نان داد...
[قسمت دوم]
🔹 در ارزیابی این طرح و سناریوهای محتمل آن به حیث اقتصادی صحبتهای زیادی میتوان داشت اما شاید یکی از وجوه مهم و کمتر دیده شده در این باره اتخاذ نگاههای اجتماعی _ فرهنگی به مقوله نان در زیست ملّی کشورمان است.
🔸عمده تحلیلها در مورد سیاستهای هدفمندی، مبتنی بر تلقی اقتصادی از یک کالا در فضای عرضه و تقاضای کشور بوده است و مبتنی بر آن کلیه مزایا و معایب سیاست از دریچه سود زیان اقتصادی تحلیل میشوند. در مورد نان نیز بخش اعظم تحلیلها از آن به مثابه یک کالای استراتژیک یاد میکنند.
🔰 این در حالی است که از حیثیتهای متنوع، نان وجوه جدی و تأثیرگذار اجتماعی دارد:
1⃣ نان در فرهنگ اسلامی-ایرانی ما همواره با نوعی خیر و برکت عجین بوده است. به نحوی که حضور و وفور آن تلقی و ذهنیت امیدوارانه در بدنه مردم ایجاد میکرده است. استفاده نمادین از نان در مراسمهای شادی از نشانههای این نگاه است.
2⃣ پیوند و ارزشگذاری کار و تلاش در جامعه عمدتاً با مفهوم «نانِ» حلال گره خورده است. بنابراین جامعه ایرانی ارزشمندی کار را در امکانپذیری بدست آوردن «یک لقمه نان» برای خانواده در نظر میگیرد. از اینرو یکی از نقاط مرجع قضاوت درباره حجم و میزان فشار اقتصادی، توان سرپرست خانواده برای تهیه مقدار مشخصی نان است.
3⃣ قداست نان آور بودن هر عضو (پدر، مادر یا…) برای خانواده در اذهان فرزندان یکی از ارکان مهم تربیتی و فرهنگی به شمار میرود. گزاره قدیمی «بابا نان داد» بیان صریح همین تلقی برای جایگاه پدری در خانواده است.
🔹مجموعه این نمادها و باورها باید سیاستگذار ملّی را به این امر رهنمون کند که در بحث نان صرفاً با یک محاسبه صرف ریاضی مواجه نیستیم بلکه بخش عمده این کوه یخ، عمدتاً ناپیدا و ریشه در افکار مردم کشورمان دارد.
🔸 صرف یک تصمیم راحت و سریع و آزادسازی یارانه آرد به بهانههای مختلف، نقدیسازی و واریز آن به حساب مردم نه تنها دردی از وضعیت امروز مردم -خاصه فقرا و نیازمندان- دوا نمیکند بلکه با کمتر شدن امکان دسترسی راحت و ارزان به نان، ارزشها و باورهای عمومی لگدمال میشوند. درآمدزایی احتمالی دولت هیچگاه فدیه ذبح چنین ادراکات مقدسی نخواهد بود.
✍🏻 به قلم دکتر علیرضا سجادیه | پژوهشگر هسته عدالت پژوهی
#هسته_عدالت_پژوهی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 جریان سیدالشهداء (ع)، محور نظریهپردازی انقلاب اسلامی
🔹در برنامه گفتگوی فرهنگی رادیو گفتگو مطرح شد:
الگوی استقامت و روابط محبانه در حرکت سیدالشهداء (ع) باید محور نظریهپردازی انقلاب اسلامی قرار گیرد.
🔸در ایام ماه محرم، رادیو گفتگو میزبان گفتگویی دو نفره با موضوع «فرهنگ عاشورایی، زمینه ساز اتحاد و همگرایی» بود. این گفتگو میان حجت الاسلام ابراهیم بهاری، استاد حوزه و دانشگاه و حسین قاسمی، پژوهشگر هسته منظومه فکری علامه طباطبایی #مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع) در برنامه گفتگو فرهنگی برگزار شد.
🔹هدف از این برنامه بررسی دلالت های فرهنگی قیام عاشورا برای انسجام بخشی به جامعه امروز بود که در سه بخش گفتگویی و تعاملی مجزا برگزار شد.
📄 برای مطالعه متن کامل یادداشت به این نشانی مراجعه کنید.
✍🏻 به قلم حسین قاسمی | پژوهشگر هسته منظومه فکری علامه طباطبایی (رض)
#هسته_منظومه_فکری_علامه_طباطبایی (رض)
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 آجرکردن نان شیفتگان بازار
«طرح مهیا و آجر کردن نان بازارگرایان ایرانی»
🔹طرح مهیا (مدیریت هوشمند یارانه آرد و نان) در حالی در دستور کار دولت قرارگرفته که بهواسطه وجود نیروهای متعدد داخلی و خارجی، اقتصاد ایران در شرایطی قرار دارد که نهادگرایان از آن تعبیر به «دام تعادل در سطح پایین» میکنند. «تله تعادل بد یا سطح پایین» اشاره به وضعیتی است که در آن کنشگر درحالیکه باید از وضعیت صفر فعلی خارج شود، ظرفیتهای محدودی برای خروج از این وضعیت دارد و این انتخابهای محدود بسان باتلاقی روزبهروز شرایط را برای او دشوارتر کند.
🔸شوکهای تورمی چهار سال اخیر، کیفیت پایین مداخلات پیشین دولت، کاهش اعتماد و سرمایه اجتماعی به تصمیمات عمومی و البته نوسانات جهانی قیمت غذا، بخشی از نیروهای مؤثر در شرایط کنونی است که اتخاذ تصمیمات را در آن دشوار و هزینههای تصمیم را بهصورت تصاعدی فزاینده ساخته است.
✍🏻 به قلم حسین سرآبادانی تفرشی ؛ پژوهشگر هسته عدالتپژوهی
📄 برای مطالعه متن کامل یادداشت به این نشانی مراجعه کنید.
#هسته_عدالت_پژوهی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 سبک و دغدغههای علمی یک استاد صاحب امضاء
بیست روز از رحلت جانسوز استاد عزیزم مرحوم #دکتر_عادل_آذر میگذرد. همچنان مثل روزهای نخست و حتی شدیدتر از آن، غم و حسرت فقدان آن یگانه، بر دل و جانمان سخت سنگینی میکند. برای تجدید خاطره با روح سبکبال و بلندپرواز آن فرزانه گرانمایه، بخشی از نظرات و دغدغههای علمی استاد را که در آخرین مصاحبت مفصل با ایشان، حاصل آمد، تقدیم مینمایم...
✍🏻 به قلم #دکتر_مصباح_الهدی_باقری
🔻 ادامه متن در پست بعدی
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
💠 سبک و دغدغههای علمی یک استاد صاحب امضاء
🔹 یکی از دلایل جذابیتهای تدریس من (البته به قول شما دارم میگویم) به خصوص آنجایی که دانشجو درس تخصصی با من دارد مثل دورههای دکتری و کارگاههای آموزشی این است که دانشجو میبیند من حرف روزش را میزنم... میگویم که این تکنیک و این مبحث 2017 یا 2018 است (=صحبتها مربوط به همان سالها است). طوری درس میدهم که بفهمد این درس و مسأله و تکنیک، درگاهی است که مستقیماً میتواند مشکلی را از کشور حل بکند.
🔸همیشه سعی کردهام در رشته تخصصی خودم، جدیدترین مطالب و ژورنالهای روز را پیگیری کنم و خودم را بهروز نگهدارم. نمیگذارم پیپرهای اصلی و مطرح رشتهام از دستم در برود و در کنار حوزه اجرایی از حوزه دانشی عقب بیفتم.
🔷 در کنار رشته تخصصی OR، بحث بودجهریزی را دنبال کردهام که مملکت به آن نیاز مبرم دارد. این مطالعات منجر به کنفرانس بین المللی شد و در قانون بودجه کشور هم تغییراتی حاصل شد. در دیوان محاسبات هم تمرکزم بر بودجهریزی بر مبنای عملکرد بود.
🔸 اخلاق کسب و کار هم از دغدغههای من است که در برخی جاها با OR هم پوشانی دارد. اوایل که وارد این بحث شدیم چندان مطرح نبود اما الآن بحث پرطرفداری شده.
🔷 موضوع تحقیق عملیات نرم را هم بهصورت جدی دنبال میکنم که کتابهای اخیر من، چه تألیف و چه ترجمه، در این زمینه است. دو جلد از این کتابها را انتشارات سمت منتشر کرده است. کتاب برنامهریزی تصادفی را هم در انتشارات سمت در دست انتشار دارم (که اکنون منتشر شده است).
🔸متن کتابهایم را ساده مینویسم و به همین دلیل مخاطب آن را میپسندد.
🔷 امتزاج دغدغه کاربردی و نظری من, استفاده از روش شناسی های OR در تصمیم گیریها و سیاستگذاریهای استراتژیک کشور است و تزها و رساله های دکتری را در راستای این دغدغه برمیدارم و درخواستم از دانشجویان آوردن پژوهشهایشان به این سمت است.
🔸این در ذهنم است که خداوند به ما یک استعداد معلمی داده است؛ یک چیزهایی هم بلدیم اینها را باید فرصت دید. این فرصتها را غنیمت شمریم، چون معلوم نیست که سال دیگر بتوانم این کار را بکنم، معلوم نیست که ترم دیگر بتوانم این کار را بکنم.
🔷 همیشه در معرض آسیب هستیم و از خدا خواستهام اگر امتحانمان میکنی خودت نیز کمکمان کن که سربلند بیرون بیاییم.
✍🏻 به قلم #دکتر_مصباح_الهدی_باقری
#دکتر_عادل_آذر
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
#اطلاعیه
💠 به منظور سهولت دسترسی به راههای ارتباطی با #مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع) میتوانید QR کد موجود در تصویر را اسکن کرده یا از طریق لینک زیر اقدام نمایید.
🔻🔻🔻🔻🔻
🔗 دسترسی به سایت و درگاههای مجازی مرکز رشد و هستههای مربوطه، دسترسی به آخرین مطالب سایت و...
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
#بازنشر
💠 آدرس غلط انحصار!
🔹در بازطراحی صداوسیما این مهم باید در نظر گرفته شود که مأموریت صداوسیما تمرکز بر حکمرانی صوت و تصویر فراگیر و ایجاد تکثر در اپراتوری صوت و تصویر فراگیر کشور است. تأکید بر حکمرانی ازاینجهت است که پژوهشهای انجامشده و تجربههای پیشین نشان میدهد که صرفاً اکتفا به رگولاتوری و صدور مجوزها بهعنوان یکی از شیوههای حکمرانی از کارآمدی لازم برخوردار نیست و لازم است از سایر شیوههای قویتر حکمرانی در این عرصه استفاده شود.
✍🏻 به قلم حسین زیبنده | پژوهشگر هسته خطمشی فضای مجازی (سپهرا)
📄 برای مطالعه متن کامل یادداشت میتوانید به این نشانی مراجعه کنید.
#هسته_خطمشی_فضای_مجازی (سپهرا)
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 شرایط ورود به انتخابات ریاست جمهوری
🔰 نشست تخصصی هسته بازاریابی سیاسی با دکتر عبدالله جاسبی
🔹 دکتر جاسبی:
پس از گذشت چهل سال هنوز ضابطهای برای ثبتنام در انتخابات تعیین نکردهایم.
#هسته_بازاریابی_سیاسی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 تشکیلات عاشورایی و حزن تشکیلاتی
«حزن شورانگیز و جایگاه آن در تشکیلات»
🔹 «اصلیترین شاخصه حزن حقیقی را شورانگیز و حرکتزا بودن آن باید دانست. این حزن، عزم را راسختر میکند و موتور قوتبخش حرکت انسان میشود. لذا شورانگیزترین حزن، در والاترین معنای آن، یعنی در حزنی که بر اثر مصایب عاشورا و حضرت قتیل العبرات علیهالسلام است، به دست میآید.
🔸چنانکه میبینیم، بسیاری از جوششهای شیعه در شدیدترین مراحل آن، از جمله حرکت انقلاب اسلامی، متأثر از عاشورا و در ایام محرم، شعلهور شده است.»
✍🏻 به قلم رضا نادمی راد | عضو شبکه پژوهشگران هسته مکتب امام خمینی (ره)
📄 برای مطالعه متن کامل یادداشت میتوانید به این نشانی مراجعه کنید.
#هسته_مکتب_امام_خمینی (ره)
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 پربازدیدترین پستهای مرداد ماه
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
🔹کلیپ به پاسداشت یاد معلم عاشق
🔸کلیپ مدرسه حسین همدانی
🔹یادداشت من عادل آذر یک معلمم!
🔸گزارش دهمین نشست طبتاک
🔹معرفی کتاب خیمه خادمی
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 افول سرمایه اجتماعی در صف نان
🔹اساساً پیش از آنکه درمورد عدالت صحبت کنیم، باید بستر اقامه آن فراهم باشد. از یک طرف اقامه عدالت وابسته به پذیرش آن از سمت آحاد جامعه است و از طرف دیگر حاکمیت وظیفه دارد تا با رشد جامعه، سطوح بالاتری از پذیرش عدالت را فراهم آورد.
🔸این رابطه متقابل مردم با حاکمیت که خود را در سرمایه اجتماعی متبلور میسازد، اساساً بستر تحقق عدالت و سیاستهای عادلانه است. بنابراین ارزشیابی یک طرح بدون ارزشیابی زمینه آن، عملاً ناممکن است. در گام اول وظیفه حاکمیت حفظ و مراقبت از این سرمایه اجتماعی و در گامهای بعد ارتقای آن است.
🔻 ادامه متن را در پست بعدی مشاهده کنید.
#هسته_عدالت_پژوهی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
💠 افول سرمایه اجتماعی در صف نان
[قسمت دوم]
✔️ عقلانیت یک نظام حکمرانی ملّی زنده و پویا به آن است که:
1⃣ اولاً سیاست را بستهای توأمان از ایده اجرا ببیند و بین آن دو تفکیک نشناسد.
2⃣ ثانیاً از نتایج و پیامدهای- عادلانه یا ناعادلانه- تصمیمگیریهای خودآگاه باشد. ثانیاً از تبعات ناعادلانه تصمیمات مشابه قبلی بیاموزد و عبرت گیرد.
3⃣ ثالثاً شجاعت انعطاف و اصلاح خطاهای پرتکرار گذشته را داشته باشد.
4⃣ رابعاً انسجام اجتماعی را بهعنوان سرمایه راهبردی تحقق عدالت اجتماعی حفظ و ارتقا بخشد.
🔸 «اعتماد» بزرگترین سرمایه اجتماعی و ضامن اصلی هرگونه توسعه عدالتمحور، بزرگترین قربانی صدمه دیدن این رابطه است. تصمیمها و سیاستهای خلقالساعه، اعتماد عمومی به دولت را همچون برفی آب میکند و واکنش همراه با خشونت به سیاست دولت از سوی برخی افراد، شجاعت و جسارت دولت در انتخابهای سخت را تحت تأثیر خود قرار میدهد. اما اگر رابطه «مردم با دولت»، دارای چنین اهمیت راهبردی و حیاتی است؛ چرا در کانون نظام تصمیمسازی و تصمیمگیری کشور بهعنوان یک معیار اصلی و شاخص اهرمی نگریسته نمیشود؟؛ بدینصورت که هر تصمیم و سیاستی که این رابطه را تقویت میکند اجرا و از هرگونه انتخابی که این رابطه را تخریب میکند، پرهیز شود؟ به نظر پاسخ به دستگاه محاسباتی نظام تصمیمگیری کشور بازمیگردد.
🔹 تجربه رفتار دولتهای مختلف، بیانگر بیتوجهی به این مقوله بخصوص در یک دهه اخیر بوده است. سیاستهایی که بدون توجه به زمینه پذیرش، آستانه تحمل جامعه، شرایط حاکم بر افکار عمومی و... اجرا شدند اما ماحصلی جز نقض غرض برجای نگذاشتند.
🔰 یکی از سناریوهای ممکن برای ساماندهی زنجیره آرد و نان (که بعضاً توسط نهادهایی همچون سازمان برنامه یا وزارت جهاد طرح میشود)، درنظر گرفتن سهمیه آرد برای افراد و آزادسازی قیمت نان است.
✔️ اگرچه برای این سیاست، اهداف اصلاحی ذکر شده است اما بار روانی واژه «سهمیهبندی» در حوزه آرد و نان به حدی مخرب است که دیگر هر گونه مزیت متصوری برای این سیاست را از بین میبرد و به نقض غرض حاکمیت میانجامد. چرا که سیاستگذار صرفاً خروجی طرح را درنظر گرفته و نسبت به پیامدها و اثرات آن غفلت ورزیده است.
🔹همچنین علاوه بر تخریب سرمایه اجتماعی در داخل، انعکاس خبر «سهمیهبندی» در حوزه آرد و نان منجر به تخریب وجهه کشور در عرصه بینالملل میشود و پیش از آنکه طراحان این سیاست بخواهند تکانی به خود دهند، رسانههای معاند موجسواری خود را به سرنهایت رسانده و با ایجاد بار روانی سنگین، فن بدل میزنند و به جهانیان اینگونه مخابره خواهند کرد که فشار اقتصادی منجر به سهمیهبندی نان در ایران شد.
🔸 بنابراین همانگونه که در طرح کنونی «مدیریت هوشمند یارانه آرد» (مهیا) نیز به این مساله توجه شده است از آنجایی که مصارف نامتعارف نان مربوط به عدهی بسیار کمی از افراد است باید کوشید بجای سهمیهبندی برای همه، صرفاً بر آن مصارف نامتعارف تمرکز کرد و آن را به حداقل رساند و از طرح سناریوهای مبتنی بر سهمیهبندی خودداری نمود.
✍🏻 به قلم محمد قائدامینی | پژوهشگر هسته عدالت پژوهی
#هسته_عدالت_پژوهی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 جهاد دیروز ، جهاد امروز
در بیان مرحوم استاد دکتر آذر
«ما یک زمانی تکلیف داشتیم اسلحه گرفتیم به جبهه رفتیم، الان هم جبهه اینجاست. اگر واقعا نظام را دوست داریم، کشور را دوست داریم، نباید فکر خودمان باشیم که کجا به پرستیژ ما میخورد و شأن ماست.»
✳️ انتشار به مناسبت زادروز #دکتر_عادل_آذر
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @Rushdisu
💠 تأملی بر اصول ساختاری و مدیریتی مبارزه با فساد در نظام جمهوری اسلامی ایران
«برای پیشگیری و کاهش فساد در کشور، چه انتخابهایی پیشروی نظام حکمرانی ما قرار دارد؟»
🔹 در یکی از روزهای پایانی دیماه 1398، مهمان استاد گرانقدر «#دکتر_عادل_آذر» در «دیوان محاسبات کشور» شدیم تا نظرات ارزشمند ایشان را پیرامون ابعاد و راهکارهای کاهش مبارزه با فساد اقتصادی در جمهوری اسلامی ایران، بشنویم.
🔰 متن زیر، برگرفته از این مصاحبه شفاهی بوده که بعد از آمادهسازی و تبدیل به قالب نوشتاری، به تأیید ایشان نیز رسیده است.
🔸 جهت تحلیل درست موضوع «فساد» در کشور، نیازمند نگرشی در سطح کلان و تحلیل و ارزیابی از محیط عمومی کشور هستیم تا با توجه به آن بتوان نقصانها و کمبودهایی که مانع از مقابله و پیشگیری از فساد میشود را شناسایی کرد.
📄 برای مطالعه متن کامل گزارش به این نشانی مراجعه کنید.
🎙مصاحبهکننده: حسین سرآبادانی تفرشی
✅ این مطلب در شماره پنجم نشریه تأملات (ویژه نامه مبارزه با فساد) به چاپ رسیده است.
📕 تهیه شماره پنجم نشریه تأملات رشد
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 گزارش نشست برنامه هفتم توسعه؛ برنامهای برای اجرا؟!
🔹با توجه به اولویت تدوین برنامه هفتم توسعه کشور در دستور کار دولت سیزدهم، در نشست دهم طبتاک به مسئلهشناسی و تبیین موانع اجرای برنامههای توسعه و دلالتهای آن در برنامه هفتم توسعه با حضور دکتر سعید گودرزی، دکتر حمید بهلولی، دکتر حمید پوراصغری و دکتر مهدی مختاری پیام پرداخته شد. گزارش حاضر صرفا مشتمل بر محورهای کلیدی و خلاصهای از مباحث نشست میباشد.
🔰 جهت دسترسی به محتوای کامل میتوانید خروجیهای چندرسانهای نشست را در کانال آپارات طبتاک مشاهده نمایید.
✍🏻 تهیه شده در هسته سلامت مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
📑 برای مطالعه متن کامل این گزارش به نشانی مراجعه کنید.
📥 دریافت فایل PDF گزارش نشست برنامه هفتم توسعه؛ برنامهای برای اجرا؟!
❇️ از آقای محمدحسن صالحنژاد بابت همکاری با هسته سلامت و تنظیم این گزارش سپاسگزاریم.
#هسته_سلامت
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 ارائه شاخص ترکیبی عدالت اجتماعی برای تحقق عدالت
🔹 در سیزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی در بخش کتاب، اثر «شاخصی برای عدالت» نوشته پژوهشگران #هسته_عدالتپژوهی #مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)؛ علی مصطفوی ثانی و حسین سرآبادانی تفرشی، شایسته تقدیر در بخش بزرگسال شد.
🔸حسین سرآبادانی تفرشی درباره چارچوبهای نظری این پژوهش بیان کرد: کتاب «شاخصی برای عدالت» برآمده از یک دغدغه یعنی اقامه عدالت اجتماعی است. مسئله عدالت به عنوان یکی از شعارهای کلیدی و اساسی انقلاب اسلامی در تکوین و شکلگیری انقلاب مؤثر بوده و به تعبیر شهید مطهری در کتاب «آینده انقلاب اسلامی»، اگر علت شکلگیری انقلاب شعارهایی همانند عدالتخواهی و بسط آن بود، در ساحت تحقق و حفظ نظام اسلامی هم آنچه میتواند کمککننده باشد عدالت اجتماعی است. رهبر معظم انقلاب نیز در بیانیه گام دوم انقلاب بر این موضوع تأکید کردهاند.
📑 برای مطالعه متن کامل گزارش به این نشانی مراجعه کنید.
📚 تهیه کتاب «شاخصی برای عدالت» همراه با تخفیف ویژه از فروشگاه اینترنتی رشدا
📌 منتشرشده در خبرگزاری بینالمللی ایکنا
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
«بازگشت همه به سوی اوست»
«إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْءٌ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ.»
هرگاه عالمی بمیرد رخنهای جبران ناپذیر در اسلام ایجاد میشود كه تا روز قيامت هيچ چيز آن را فرو نمىپوشد.
🔹مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) رحلت آیتالله سید حسن مصطفوی این عالم برجسته و حکیم مکتب تهران را تسلیت عرض میکند.
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
💠 عبد نامور...
🔹 آیتالله #سید_حسن_مصطفوی را علمای فن از اساطین و ناموران فلسفه اسلامی عصر معاصر میدانند و در روزگار بعد از وفات آسید جلالالدین آشتیانی رحمه الله علیه، ایشان را سرآمد این حوزه علمی و عقلی برمیشمارند. اما آنچه ایشان را بیشتر و فراتر از حوزه علمی، بزرگ و والامقام در منظر ارادتمندان قرار داد خصیصههای والای انسانی و اخلاقی بود. در حقیقت همه تفطن و استحضار ایشان در عرفان نظری ، به صورتی عملی و زندگیساز در حیات پربرکت شان جاری و ساری شده بود و در چشم هر بینندهای عیان و آشکار مینمود.
🔸 اخلاق حسنه که تواضع و افتادگی مثال زدنی از جای جای آن سرازیر میشد و با مواجهه نیکو با آحاد مردم کوچه و بازار زینت میگرفت از ایشان شخصیتی در دسترس و نزدیک ساخته بود و در این مرئی و منظر، صبغه و جوهره توحیدی و عبودیت معظم له جلوهای عالی و متعالی مییافت. در همه این ایام و در هر تلاقی و زیارتی، طوری برخورد میکردند که هیچگاه درجه و ترتبات عالی علمی و فضلی و فهمی ایشان، مانع ارتباط و تعامل راحت و بی غل و غش با اهالی کوچه و بازار و مسجد و مدرسه و دانشگاه نشود.
🔹 خلوص و تعبد ایشان نیز طوری ظهور و حضور داشت که در پیشاپیش تجلی و توجه علمی ایشان، هر چه دیده میشد فقر الی الله بود و هیچگاه این درجات و مراتب، بندگی مخلصانه را حتی به اندازه ذرهای در محاق نبرد. خدایش رحمت کند و او را در اعلی علیین و در جوار اولیاءالله ماوا دهد.
✳️ نثار روح بلند و ملکوتی این اخلاقی فاضل وارسته الفاتحه مع الصلوات.
✍🏻 به قلم #دکتر_مصباح_الهدی_باقری
➖➖➖➖➖
✅ #مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 دوره آموزشی تحلیلی شبکه ملی اطلاعات
🔹 دوره آموزشی تحلیلی شبکه ملی اطلاعات در روز چهارشنبه ۲۶ مرداد ماه توسط هسته سپهرا در محل پژوهشگاه مرکز ملی فضای مجازی برگزار گردید.
🔸 هدف این دوره تبیین مبانی و اصول شبکه ملی اطلاعات، تاریخچه شکلگیری آن در کشور و متنخوانی و تحلیل طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات بود.
📑 برای مطالعه متن کامل گزارش به این نشانی مراجعه کنید.
#هسته_خطمشی_فضای_مجازی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 رجایی رئیسجمهور اسطورهای با سرمایه اجتماعی بالا
✳️ به مناسبت 8 شهریور ماه روز مبارزه با تروریسم و سالروز انفجار دفتر نخستوزیری و شهادت مظلومانه شهیدان رجایی و باهنر
🔹 پس از برکناری بنیصدر از فرماندهی کل قوا و رأی مجلس به عدم کفایت و عزل او، شهید محمدعلی رجایی بهعنوان دومین رئیسجمهور جمهوری اسلامی ایران انتخاب میشوند. البته کمتر از یک ماه پس از تنفیذ ایشان، در ماجرای بمبگذاری دفتر نخستوزیری در هشتم شهریور ۱۳۶۰، شهید رجایی و شهید باهنر به همراه تعدادی از همراهان به خیل شهدای اسلام میپیوندند.
🔸 هرچند مدت ریاستجمهوری ایشان کم و سالها از آن زمان میگذرد، اما نام و تصویر نیکو ایشان، ماندگار است. در این نگاشت بنا داریم علل سرمایه اجتماعی بالای این رئیسجمهور فقید را مورد بررسی قرار دهیم.
✍🏻 به قلم سعید نادری اصل | عضو شبکه پژوهشگران هسته بازاریابی سیاسی
📄 برای مطالعه متن کامل یادداشت میتوانید به این نشانی مراجعه کنید.
#هسته_بازاریابی_سیاسی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
#اطلاعیه
💠 پیوست عدالت از حرف تا عمل
🔸 رصدخانه عدالت اجتماعی در امتداد مسیر و حیات ۱۰ ساله خود تلاش کرده است این زنجیره به هم پیوسته مطالبات و اقتضائات مهم کشور از منظر مقام معظم رهبری را دنبال و پوشش دهد.
🔹 پس از «فهم جوهره اندیشه حضرت آیت الله خامنه ای در عرصه عدالت»؛ «نظریه اسلامی عدالت اجتماعی» و «شاخصی برای عدالت»، این بار به توفیق الهی نسخه اولیه «چارچوب پیوست نگاری عدالت» با حضور استاد ارجمند حجتالاسلام والمسلمین محسن قنبریان رونمایی خواهد شد.
🔸امید که این تلاشها بتواند وضعیت عدالت در حوزه سیاست گذاری و اجرا در کشور را بهبود و ارتقا بخشد.
⏰ زمان: چهارشنبه ۹ شهریور ساعت ۱۱ الی ۱۳
🔗 لینک ورود به جلسه
🖥 پخش زنده از صفحه اینستاگرام هسته عدالت پژوهی
#هسته_عدالتپژوهی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu