📜 #پرتوی_از_نور
♦️ قسمت نوزدهم
🌿 بهار جان ها
👤 آیت الله جوادی آملی(حفظه الله)
➖➖➖➖➖
🌐 @Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄در جستجوی فیلم خوب
✴️کدام فیلم را در روزهای عید ببینیم؟
🔹بالاخره هم رقابت فیلمها در قالب جشنواره فجر تمام شد و هم سهمیه اکران نوروزی به 7 فیلم «بهوقت شام»، «لاتاری»، «مصادره»، «لونه زنبور»، «فیلشاه»، «خرگیوش» و «فراری» رسید. حال چرا هفت فیلم؟ خدا داند... . هر چند در اکران نوروزی تلاش شده ترکیب متنوعی از فیلمها در جدول اکران باشند، اما مطابق معمول مضمون غالب فیلمها، بار دیگر کمدی عامهپسند هستند.
🔹اما بسیاری از سینماروها و بهخصوص آنهایی که خانوادگی اهل سینما هستند پرسش این روزهایشان آن است که از بین این 7 فیلم کدام فیلمها خوب است؟ پاسخ به این سؤال نیازمند اطلاع از پارامترهای متعددی از فرهنگ و سلیقه فردی و خانوادگی هر پرسشگر است. شاید توضیح مختصری از فضای هر فیلم شاید موجب شود هر فرد پاسخ این سؤالش را خودش بیابد: @Rushdisu
🔸بهوقت شام
🔹«بهوقت شام» ساخته ابراهیم حاتمی کیا یکی از بهترین فیلمهای امسال جشنواره بود؛ هر چند در عین ناباوری فقط 3 سیمرغ بهترین کارگردانی، بهترین موسیقی متن و بهترین صداگذاری را لایق آن دانستند. «بهوقت شام» با وجود همه نقدهای منصفانه و غیرمنصفانه فیلمی زیبا، پر زحمت، با دقت و دغدغه¬مند است. فیلمی که اگر داستان آن بخواهد در یک خط بیان شود درباره جنایتهای داعش، نقش دو خلبان ایرانی در نجات مردم سوریه و کشمکشهای درونی و اجتماعی انسانها در انتخاب مسیر زندگیشان است. طبعاً دیدن درندگی این قبیله وحشی مناسب بعضی از گروهای جامعه مانند بانوان و کودکان نیست، هر چند کارگردان تمام تلاشش را برای گذر با ظرافت از برخی صحنهها بهکاربرده است.
🔸لاتاری
🔹طرفداران محمدحسین مهدویان نباید دیدن «لاتاری» را از دست دهند. داستان «لاتاری» درباره برخی از دختران ایرانی است که برای پولدار شدن به دبی میروند. سوژهای تازه اما زخمی قدیمی... باید خدا را شکر نمود که فیلمسازی پیدا شد تا درباره صنعت کثیف مدلینگ دختران ایرانی در دبی فیلمی بسازد و غیرت ایرانی را به رخ بیغیرتان کشد. هنر فیلم عدم ورود به جزئیات زننده و رد شدن سربسته از برخی مسائل است و شاید همین امر موجب شده تا خانوادهها مشتری دیدن آن شوند.
🔸فراری
🔹«فِراری» داستان فَرار یک دختر از روستا به عشق یک ماشین فِراری است. داوود نژاد کارگردان فیلم تلاش بسیاری برای نشان دادن نامرد بودن پولداران تازه به دوران رسیده داشته. به نظرم مشاهده این فیلم برای نسل نوجوان بسیار آموزنده است تا شاید اندکی از دنیای فانتزی خارج شوند و به اطرافشان دقیقتر نگاه کنند. @Rushdisu
🔸فیلشاه
🔹«فیلشاه» انیمیشنی درباره یک بچه فیلم دست¬وپاچلفتی است که پدرش رئیس قبیله است و دوست دارد پسرش جانشینش شود؛ مانند بسیاری از ما بزرگترها که برای بچههایمان نقشه میکشیم. گروه سازنده «فیلشاه» همان گروه سازنده «شاهزاده روم» است. شاید مخاطب اول این انیمیشن کودکان باشند اما کمیک بودن داستان و جدی بودن شخصیتها برای بزرگسالان نیز جذاب است.
🔸مصادره
🔹مصادره داستانی کمیک از یک مرد ساواکی با بازی رضا عطاران است که پیش از انقلاب با یک زن آوازهخوان آمریکایی آشنا میشود و پس از انقلاب مجبور به فرار میشود. در آمریکا تمام فکر و ذکرش اموال مصادره شدهاش در ایران است. تنها انگیزه برای دیدن این فیلم بازی رضا عطاران است که طبق معمول با بازی کردن با یک سری از خط قرمزهای فرهنگی میخواهد بیننده را به خنده وادارد.
🔸خرگیوش و لونه زنبور
🔹فیلم «خرگیوش» نیز دستکمی از «مصادره» ندارد. با چند بازیگر بهاصطلاح کمدین و یک سری حرکات موزون کلیشهای در تلاش است به زور بیننده را وادار به خندیدن نماید. همچنین است فیلم «لونه زنبور» که داستان کمدی دو دزد است که با گرفتن یک جمعه وارد ماجرایی میشود و غیره.
🔹اگر از اثرات فرهنگی بگذریم، قطعاً دیدن همه این فیلمها هزینه زمانی و مالی برای خانوادهها دارد، برای همین پیش از انتخاب حتماً تحقیق کنید.
🔹حتی یک فیلم میتواند اثرات مثبت و منفی کوتاهمدت و بلندمدت بر زندگی فردی و خانوادگیتان بگذارد!
✍ #مجید_محمدزمانی پژوهشگر مرکز رشد
🌿 #بهار_در_بهار
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 @Rushdisu
✅ #سلوک_رشد
🗒 کجایند اهالی «شهر» من؟
✴️ هیبت فضا همه را وادار به سکوت می کرد. همگان با چشمانی نگران بر روی بارهای خود نشسته اند. اضطراب و نگرانی جان ها را به لب می رساند. ناگاه ندایی رحمانی به گوش می رسد که «اهالی « #شهر » من کجایند؟» عده ای استوار و درخشان سربلند کرده و در حالی که هزار هزار ملک از چپ و راست خود را به همجواری با او مزین می کنند، گوش به ندایی عرشی می دهند که #کرامت پروردگار گوارایت باد.
🔹 آنگاه از سوی خداوند بخشنده ی بخشایشگر، خطاب به آنان ندا می رسد که «بندگانم به عزت و جلالم سوگند که شما را گرامی خواهم داشت، عطایای فراوانی ارزانی داشته و غرفه هایی بهشتی که از زیر آن جوی ها روانند نصیبتان خواهم کرد. و این جزایی بس نیکوست؛ چراکه شما در #ماه_رجب – ماهی که جایگاهی رفیع دارد – با شوق و رغبت « #روزه » داشتید. پس ای ملائکه من بندگانم را به بهشت رهنمون شوید.»
🔹 «و تمامی این عطایا برای کسی است که مقداری اندک، ولو #یک_روز ، از رجب را روزه بدارد. »
🔹 ماه خدا ماه #سپر_برداشتن است. ماه خدا ماه ریزش #خاص رحمت الهی به واسطه روزه است. حضرت ختم المرسلین (ص)، آنگاه که رجب را ماه خدا می خوانند در حدیثی بلند و رفیع یک به یک ثواب تعداد روزه های این ماه را به تفصیل بیان می کنند :
🔹 «هرکس یک روز از ماه رجب را روزه بدارد مستحق #رضوان و #خوشنودی خداوند بوده و غضب و خشم خداوند بر او خاموش گردد ...
🔹 هرکس دو روز از رجب را روزه بدارد پاداش #ده_نفر از #صادقین که در طول عمر خود اعمال خیر و عبادت خدا را انجام داده اند برای او نوشته شده و در قیامت نیز به اندازه ی آنان حق #شفاعت خواهد داشت ...
🔹 و هرکس سه روز از ماه رجب را روزه بگیرد خداوند بین او و بین دوزخ خندق و یا #حجابی قرار دهد که طول آن هفتاد سال راه خواهد بود و در وقت افطار ندا داده شود که «حق تو بر من واجب شد و #محبت و #ولایت من بر تو لازم گردید» آنگاه به ملائکه گفته شود «ای ملائکه گواه باشید که من گناهان #گذشته و #آینده او را بخشیدم».
[ و به ترتیب تا ثواب سی روز روزه داری این ماه]
🔹 گویا کلید ویژه گشایش رحمت الهی در ماه رجب، #روزه است. خداوندا ما را از زمره روزه داران این ماه قرار ده.
🔹 اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِى رَجَبٍ وَ شَعْبَانَ وَ بَلِّغْنَا شَهْرَ رَمَضَانَ وَ أَعِنَّا عَلَى الصِّیَامِ وَ الْقِیَامِ وَ حِفْظِ اللِّسَانِ وَ غَضِّ الْبَصَرِ وَلا تَجْعَلْ حَظَّنَا مِنْهُ الْجُوعَ وَ الْعَطَشَ.
🔹 برآمده از کتاب «فضائل اشهر الثلاثه»، باب فضائل ماه مبارک رجب
🗓 به مناسبت شروع ماه #رجب_المرجب
🌿 #بهار_در_بهار
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام
🌐 @Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄چه کسی اول بار گفت: #نفت_ملی ایران؟
✴️«یک پیرمرد نورانی به خواب من آمد و به من گفت نفت را ملی کن».
🔹این یک خط می توانست سر خط اخبار ایران در سال 1330 باشد. این دو جمله پاسخ #مصدق بود به این پرسش که چه کسی در کمیسیون نفت مجلس شانزدهم اول بار گفت نفت ملی شود؟ بیایید این دو جمله مصدق را با اسناد باقی مانده از آن دوران محک زنیم. ابتدا از کمیسیون نفت شروع می کنیم. حسین مکی در کتاب سیاه می نویسد: «حائری زاده در جلسه چهارم کمیسیون نفت در سوم مهر 1329 گفت: اگر راه حکمت و راه های دیگر نداشته باشیم باید منابع نفت خودمان را ملی کنیم».
🔹می توان گفت #حسین_مکی با دکتر مصدق مخالف بود و استناد به سخنان وی مصداق یک طرفه به قاضی رفتن است. با قبول این مسئله، باید در میان نوشتجات هواداران دکتر مصدق به دنبال اولین نفر بگردیم و چه کسی بهتر از خود مصدق؟ @Rushdisu
🔹دکتر مصدق در خاطراتش فکر ملی کردن نفت را به دکتر حسین فاطمی نسبت می دهد. به این شرح که در سال 1328 جلسه ای در خانه حاج محمود نریمان با حضور آیت الله کاشانی و اعضای جبهه ملی تشکیل می شود و در آن جلسه، #دکتر_فاطمی ملی کردن نفت را پیشنهاد و اعضا پیشنهاد وی را قبول می کنند. نکته ای که جا افتاده این است که دکتر مصدق با امضای ورقه حاوی این پیشنهاد در آن جلسه مخالفت می کند. معلوم می شود که در سال 1329، دو نفر در طیف جبهه ملی هستند که صفت اولین نفر را یدک می کشند: حائری زاده و دکترحسین فاطمی.
🔹به سال 1328 رجوع می کنیم. در تیرماه این سال در مجلس پانزدهم قرارداد نفتی جدید ایران و انگلیس با عنوان گس – گلشاییان بر مبنای قرارداد 1933مطرح می شود. مصدق به مجلس پانزدهم راه نیافته است ولی حسین مکی به دنبال آن است که با به صحنه آوردن مصدق پشتوانه مخالفان قرارداد را افزون کند. مصدق پیشنهاد مکی را نمی پذیرد ولی نامه ای در این باره به مجلس می نویسد. وی در این نامه از اینکه مجلس او را به عنوان مشاور در کمیسیون ها دعوت نکرده گله نموده و سپس در مورد یکی از اصل های قرارداد مبنی بر شیوه پرداخت شش شیلینگ حق الامتیاز توضیح خواسته است. به عبارت بهتر مصدق در این نامه نه با قرارداد مخالفت کرده و نه از ملی کردن نفت سخنی گفته است.
🔹در بهمن ماه این سال، مصدق در مجلس شانزدهم پیام #آیت_الله_کاشانی را که پس از بازگشت از تبعید لبنان نگاشته بود قرائت می کند. آیت الله در این پیام عنوان می دارد که: «نفت ایران متعلق به ملت ایران است». در این سال نیز نام آقایان حائری زاده، عبدالقدیر آزاد، مظفر بقایی، حسین مکی، معظمی، امیرتیمور و نیز آیت الله کاشانی به عنوان مخالفان قرارداد نفتی جدید با انگلیس و نیز ملی کردن نفت (از سوی آیت الله کاشانی) ثبت می شود ولی سخنی از مخالفت مصدق با قرارداد نفتی جدید نیست چه رسد به ملی کردن نفت.
🔹به سال 1327 می رویم. در مرداد ماه این سال آیت الله کاشانی در خطبه نماز عید فطر سخن از استیفای حقوق ملت ایران از شرکت نفت ایران و انگلیس می راند و در بهمن آن سال علیه شرکت نفت بیانیه ای صادر کرده و در آن خواهان لغو امتیاز می شود. این بیانیه موجب تبعید آیت الله کاشانی به لبنان می شود.
🔹باز به عقب برمی گردیم. به سال 1326. در این سال قوام، قرارداد نفتی ایران – شوروی را که به قرارداد نفتی قوام-سادچیکف معروف بود تقدیم مجلس پانزدهم می کند. مجلس با هماهنگی قوام این قرارداد را رد می کند و به جای آن طرحی به سرپرستی #دکتر_رضازاده_شفق تهیه و تصویب می شود که می توان آن را شروع مبارزه پارلمانی با استعمار شرکت نفت جنوب دانست. بند ه این قرارداد بیان می داشت: «دولت موظف است درباره امتیازهای موجود، به خصوص شرکت نفت جنوب برای احقاق حق ایران، اقدامات لازمه را به عمل آورد و مجلس را از نتیجه مذاکرات مطلع کند».
🔹در این سال نیز نامی از مصدق در میان نیست. پس مصدق کجا وارد جریانات ملی شدن نفت می شود؟ @Rushdisu
🔹به مجلس چهاردهم و سال 1323رجوع می کنیم. پس از تمایل شرکت های آمریکایی به اخذ امتیاز نفتی و مخالفت انگلیس و شوروی از خارج و نمایندگان توده ای از داخل، شوروی تلاش کرد امتیاز نفت شمال ایران را از آن خود کند. مصدق در نطقی در این باره واکنش نشان داد: «دولت اتحاد جماهیر شوروی به نفت احتیاج دارد و دولت ایران هم در عالم مجاورت نباید نفت خود را با دیگران معامله کند. من تصور می کنم که در این مجلس چنین پیشنهادی بگذرد؛ یعنی دولت ایران متعهد شود که در مدت معلوم در قرارداد، مازاد نفت معادن شمال را به نرخ متوسط بین المللی که در هر سال معین می شود به دولت شوروی بفروشد».
👇👇 #ادامه_مطلب 👇👇
👆👆 #ادامه_مطلب 👇👇
🔹پس آقای #مصدق در برابر احتمال واگذاری امتیاز نفت به شرکت های آمریکایی واکنشی نشان نمی دهد و در باره احتمال واگذاری امتیاز نفت شمال به شوروی واکنشی محتاطانه که هر دو سو را نگه دارد، ارائه می دهد. در ادامه، مصدق از طریق یکی از نمایندگان توده ای با جلب رضایت سفیر شوروی، طرحی به مجلس پیشنهاد می کند که با تصویب آن، امکان واگذاری امتیاز نفت به دول خارجی از سوی دولت، پس از تصویب طرح ملغی می گردد. پس از تصویب این طرح که به قانون تحریم امتیازات معروف می شود و در آن دوره به خیال خام شوروی در اخذ امتیاز نفت شمال ضربه می زند، آقای #رحیمیان نماینده قوچان طرح زیر را به مجلس تقدیم می کند: «ماده واحده: مجلس شورای ملی ایران امتیاز نفت جنوب را که در دوره استبداد به شرکت دارسی واگذار شده و در موقع دیکتاتوری آن را نیز تمدید و تجدید نموده اند به موجب این قانون الغاء می نمایند». و از آقای مصدق درخواست یاری می کند. ولی دکتر مصدق با این طرح مخالفت کرده و بیان می دارد: «نمی توانیم قرارداد را یک طرفه فسخ کنیم».
🔹 پس در سال 1323 نیز آقای مصدق با ملی کردن نفت مخالفت می نمایند.
🔹پیش از طرح موضوع نفت شمال در مجلس، در خرداد ماه این سال آیت الله کاشانی توسط نیروهای انگلیسی دستگیر و به اراک اعزام می شود. ایشان در اراک به بازجو می گوید: «اگر زنده ماندم و از زندان آزاد شدم، کاری می کنم که این ملت مسلمان یک قطره نفت به انگلیس ندهند». @Rushdisu
🔹تا اینجا مشخص شد، آقای مصدق تا قبل از سال 1329 با ملی کردن نفت مخالف بودند و یا با انعقاد قرارداد با شوروی مخالف و طرفدار انعقاد قرارداد با وضع بهتر با غرب بود. پیش از وی نیز ابتدا آقای رحیمیان، آیت الله کاشانی، فاطمی و #حائری_زاده پیشنهاد ملی کردن نفت ایران را داده اند.
🔸جمع بندی
🔹دکتر مصدق اولین فرد در ارائه پیشنهاد ملی کردن نفت ایران نبود. ایشان حتی سابقه #مخالفت با ملی کردن نفت ایران در سال 1323 و عدم مخالفت با قرارداد گس – گلشائیان را که موجب ادامه قرارداد 1933 می شد در کارنامه خود دارد. البته ایشان مسیر ملی کردن نفت ایران زحمات زیادی نیز متحمل شد ولی اولین فرد نبود. حال که اولین فرد نبود، آیا #تنها_رهبر و یا عالی ترین رهبر این روند بود؟
🔘 پی نوشت ها نزد نویسنده محفوظ است.
✍ #رامین_مددلو پژوهشگر مرکز رشد
🌿 #بهار_در_بهار
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 @Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 #اذان_انگلیسی
🔹 وقتى که #انگلیسی ها در دههى دوّم قرن بیستم - هزار و نهصد و خردهاى - آمدند و وارد عراق و مسلّط شدند، بعد آن فرماندهى نظامى انگلیسى دید یک نفرى فریادى بلند کرده، دارد صدایى میزند، دستپاچه شد - روى مناره یک کسى اذان میگفت - پرسید این سر و صدایى که هست چیست؟ گفتند اذان میگوید. گفت #علیه_ما_است؟ یکى گفت نه؛ گفت خب، #هرچه_میخواهد_بگوید...
🔹 تفکرهای زیادی هستند که در ساحت اندیشه باقی مانده و لزوما ظرفیت تبدیل به یک قدرت اجتماعی را ندارند. چه بسا اصلا توصیهشان هم به انزوا و دوری از قدرت است؛ مثل آن اندیشهای که به اسم مسیحیت میگوید «اگر کسی به تو سیلی زد، به او اجازه بده یک سیلی دیگر نیز به آن طرف صورت تو بزند»
🔹 فرهنگ و اندیشه اسلام، قدرت دارد و قدرت میدهد. فکر و فرهنگ شیعی، قابلیت بسیار فراوانی دارد که تبدیل به قدرت اجتماعی شود. نمونۀ سادۀ این مطلب، بحث خمس است که به امام معصوم و نائب او، نوعی قدرت اجتماعی میدهد. راز اسلام سیاسی امام (ره) این بود که فکر و فرهنگ شیعی، قدرت سیاسی به همراه میآورد.
🔹 در میان ائمه هدی صلوات الله علیهم، #ائمه_رضوی ماموریت ویژهی تبدیل #معارفشیعی به #قدرتاجتماعی را داشتند.
در این میان، امام هادی علیه السلام با تمام محدودیت هایی که برایشان ایجاد شده بود، بیش از سایر دورهها در گسترش «شبکه وکالت» ائمه هدی در بین شیعیان و پایه ریزی زمینههای قدرت یافتن تفکر شیعی موفق شدند.
🔹 امروز نیز دشمنان با صرف فرهنگ شیعی مشکلی ندارند، با #قدرت یافتن این فرهنگ - یعنی دقیقا همان ماموریت ویژهی ائمه رضوی و خصوصا امام هادی علیه السلام - مخالفاند.
🔹 وظیفه ما محبان ایشان، کمک به اعتلا و قدرت یافتن این فرهنگ است. باید مواظب بود تا یک وقت به بهانههای مختلف، «فرهنگ و معارف شیعی را از قدرت جدا نکنند»
💠 موجز کلام همان که:
«اذانى که علیه او نباشد، «اللهاکبر» ى که او را کوچک نکند، خب هرچه میخواهد بگوید، بگوید...!»
✍ #سید_محمدحسین_میرهادی پژوهشگر مرکز رشد
🗂 #هسته_احیاء_امر
🗓 به مناسبت شهادت #امام_هادی علیهالسلام
🌿 #بهار_در_بهار
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 @Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄حمایت از کالای ایرانی؛چرا و چگونه...
✴️ ذات نامگذاری سالها،که یکی از ابتکارات رهبر فرزانه انقلاب است،از اندیشه سرشار و نگاه فاخر فرهنگی ایشان سرچشمه میگیرد.نام سالها،عمدتا و بالذات،خمیرمایهای فرهنگی وفرهنگساز دارد و ازسوی علاقهمندان به فرهنگ انقلاب،مشتاقانه پیجوئی میشود تاجایی که محکی برای تطابق نبض فکری مشتاقان،بامنظومه و مستوای اندیشه راقی رهبری حکیم انقلاب است.
🔹برخی عناوین، خالص فرهنگ را نشانه میگیرند؛مانند سال پیامبر اعظم(ص)[۸۵]، برخی فرهنگ مضاف مانند فرهنگ حکمرانی؛مانند سال پاسخگویی مسئولین[83]، و یا فرهنگ کار؛مانند سال وجدان کار و انضباط اجتماعی[73]،و البته اکثریت سالها با درونمایه فرهنگ اقتصادی تعریفشدهاند.
🔹در ۱۰ سال اخیر،بهجز سال ۹۴ که با عنوان سال دولت و ملت،همدلی و همزبانی، نامگذاری شد، ۹سال دیگر و همچنین امسال،عناوینی در حوزه فرهنگ اقتصاد،فرهنگ مدیریت و #فرهنگ_مصرف به خود گرفتند و امسال به نام #حمایت_از_کالای_ایرانی نامیده شد.انگشت اشاره همه این نامها نیز،مخاطبی به وسعت ایران دارد:هم مسئولین و کارگزاران،هم مردم و تودهها.درواقع،برای هر فرد ایرانی ،این نامها،مسئولیتی را به همراه میآورد.
🔹این اسامی،محدود به یک سال نیست،بلکه در یکسال به علت فضا و اتمسفر موجود و لحاظ متغیرهای استراتژیک و توجه به زوایا و جوانب دیگر،دست بالای اولویتهای رهبری را نشان میدهد.مهم اینکه،این موضوع بایستی در تدوین سیاستهای کلی تا اجرائی خاصه در مقاطع بلندمدت و میانمدت،جای خود را باز کند و البته رفتار و کنش و واکنش بدنه اجتماعی مردم را نیز متأثر کرده و در همان راستا، جهت داده و داخل در سبک زندگیشان شود. @Rushdisu
🔸با توجه به نامگذاری امسال ،اجمالا شایسته است چند نکته مطمح نظر قرارگیرد:
🔹اول، همچنان که رهبر فرزانه انقلاب،با نگاه جامع خود،بارها تأکید فرمودهاند،#جبهه_اقتصادی اصلیترین جبهه تخاصم و تقابل دشمنان علیه نظام اسلامی است. واضح است،تمام تلاش دشمن باز کردن جبهههای متعدد و البته وسیع،و تلاش جهت برهم زدن اولویتها و نظم و نظام فکری ما وعدم تخصیص بهینه منابع و توان درونی به اولویتهای حقیقی است.لذا،رهبر حکیم انقلاب،با درایت همیشگی،بدون معطل ماندن در زمینبازی بدخواهان دین و میهن،و درگیر شدن درجبهههای مصنوعی یا با اولویت کمتر،#جبهه_واقعی دشمن و مختصات آن را شناسایی کرده و چندین سال است نهیب برمیآورند بر این تنگه،مراقبت و مواظبت ویژه لازم است.
🔹دوم،نامگذاری این سالها،از #قاعده_تمامنگار(هولوگرافیک)،پیروی میکند.یعنی،تمام عناوین سالهای اخیر که حوزه فرهنگ اقتصاد و مصرف را نشانه میگیرد،همه اجزائی از شبکه مفهومی #خط_پدافند_اقتصادی هستند،که هر جزء(=عنوان سال)،خاصیت کل را داراست.لذا وقتی میگوییم حمایت از کالای ایرانی،یعنی حمایت از کار ایرانی ،حمایت از کارگر ایرانی،حمایت از سرمایه ایرانی،حمایت از خدمت ایرانی،حمایت از کارخانه ایرانی،حمایت از تولید ملی،حمایت از خانواده ایرانی،حمایت از اقتصاد ایران،حمایت از مدیریت جهادی،حمایت از تصویر ملی و نهایتا تقویت وجهه ملی که موجب عزم و همگرایی ملی برای عبور از میدان مین چالشهای فرهنگی،اجتماعی و اقتصادی دشمن میگردد.
🔹سوم، حمایت از کالای ایرانی،بسیار فراتر از ترجیح و خرید محصول وطنی است.در حقیقت،در این نام،تعصب به " #ساخت_ایران" و اشاعه و ترویج آن و تلاش برای ایجاد فضا و وجهه مثبت برای "ساخت ایران" پررنگتر است.
🔹 و در آخر،متأسفانه بیشتر از آنکه #جنبه_سیاستی این جریان(نامگذاری سالها) مدنظر باشد،بیشتر #جنبه_نمادین آن موردتوجه قرار میگیرد و بعضا آتش این موضوع با نصب چند بنر و ساخت چند برنامه دمدستی رادیوئی و تلویزیونی و بازی با کلمات در پیامها و سخنرانیها و اطلاعیهها در همان ماه اول سال، سرد میشود.
🔹ازاینجهت،بخشی از تکرار شدن عناوین سال در سالهای اخیر،به جهت فهم دشمن از ضربهپذیری ما از این ناحیه از طرفی و رضایت مخاطبین خاص و عام پیام رهبری به نگاههای سطحی و ظاهری از طرف دیگر است.چه بسیار سالها که دیده شده،نام سال خیلی زود برای خود کمیسیون و کمیته و شورا پیدا کرده ولی در حد یک شعار باقیمانده و گرفتار بیماری مزمن شعارزدگی و بیعملی شده و گزارشهای متعدد و رنگارنگی از دل آن بیرون آمده است! @Rushdisu
🔹بدیهی است هر امری برای ماندن و رسوب کردن و ایجاد حرکت،نیاز به ترویج دارد ولی بسنده کردن بدان و عدم تلاش برای نهادینه کردن آن از سوی کارگزاران اجرائی، جوانمرگی "ره"نمائیها و "ره"نمودها و هزینهای شدن جریان (بجای سرمایهای شدن آن) را بدنبال دارد.بنابراین لازم است ارزشیابی سیاستها و پایش اقدامات، در اولویت قرار گیرد.
✍ #مصباح_الهدی_باقری پژوهشگر مرکز رشد
🌿 #بهار_در_بهار
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 @Rushdisu
✅ #سلوک_رشد
🗒 خاک کجا و خدای خاکیان کجا!
بعد از این، دستِ من و دامن آن سرو بلند
خاصه اکنون، که صبا مژده #فروردین داد
✴️ هم زمانی فصل بهار #طبیعت با فصل بهار #معنویت ، نسیمی جان فزا از #رشد و فرصتی ارزشمند در راستای تقرب به ارزش های الهی را برای انسان به ارمغان می آورد. شرافت و نقش سازندگی بهار معنویت(ماه رجب، شعبان و رمضان) در زبان ها، بیان ها، عقل ها و افکار نمی گنجد، امّا:
آب دریا اگر نتوان کشید
هم به قدر تشنگی باید چشید
🔹 بر اساس روایات، ممتازترین شب ها در همه سال، سه شب است که همگی در ماه رجب، شعبان و رمضان واقع شده:
🔻 اولی شب جمعه اول ماه رجب است به نام #لیله_الرغائب
🔻دوم شب نیمه شعبان که نامش #لیله_البرات است.
🔻سوم شب قدر در ماه رمضان که #لیله_القدر است.
🔹 لیله الرغائب، ضیافتی الهی برای خواستن #بهترین_ها از درگاه خداوند بخشایشگر است. در این شب هم میل و رغبت به انس با خدا زیادتر است و هم عطایای الهی افزون تر است. رحمت و بخشندگی خدا به بنده اش در این شب رحمت خاصی است و بی حساب به بنده اش عطا می کند. ایام ماه رجب و نیمه های شب آن، خاص الخاص است.
🔹 ماه رجب، ماه #حضرت_علی (علیه السلام) ، ماه شعبان، ماه #حضرت_محمد (صلی الله علیه و آله) و ماه رمضان، ماه #پروردگار و توحید است.
🔹 باید #دردمند شویم و از مولایمان حضرت علی (علیه السلام) #الگو بگیریم و اگر او #محبوب ماست و در محبت صادقیم، باید در ظرف محبوب عاشقانه عمل کنیم تا ندای "این الرجبیّون" و "انا جلیس من جالسنی" را درک کنیم.
🔹 اگر می خواهیم به درک خوبی از شب لیله القدر برسیم باید از ابتدای ماه رجب و شب لیله الرغائب دورخیز کنیم و کمر همت ببندیم و تلاش کنیم در ماه رجب، بر خلاف جریان و مسیر این روزگار شنا کنیم؛ بیایم قدری در حاجات و خواسته های خود از خدا بخواهیم که خودمان را خرج خودمان کنیم.
🔹 در لیله الرغائب، خدا به بندگانش عنایت کرده که باران #رحمت خود را به دل آن ها برساند. آیا خودمان را #آماده کرده ایم که در معرض این باران قرار بگیریم و برآورده شدن حاجات خود و دیگران را از خدا بخواهیم.
🗓 به مناسبت لیلة الرغائب
🌿 #بهار_در_بهار
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام
🌐 @Rushdisu
🏘 #خانواده_رشد
💢 صله رحم و #افزایش_جمعیت
🔹حضرت زهرا(سلام الله علیها) فلسفه فریضه صله رحم را اینگونه معرفی میکنند: « فرض الله صِلَةَ الْأَرْحَامِ مَنْمَاةً لِلْعَدَد».
خداوند متعال صله رحم را برای افزایش جمعیّت واجب کرد.
🔷 در تحلیل این رابطه می توان علت های زیر را برشمرد:
1⃣ در اثر رفت و آمدهای خویشاوندی زمینه برای #ازدواج جوانان فراهم میشود.
2⃣ در اثر صله رحم محبّت و #مساعدت میان خویشاوندان زیاد میشود؛ این امر باعث تسهیل #تولید_مثل و آسان شدن تحمّل مشکلات آن حین #زایمان و پس از تولّد بچه می شود.
3⃣ صله رحم محیطی مناسب برای #تربیت و #جامعه_پذیری فرزندان فراهم می کند.
🔷 اگر صله ارحام ما این کارکرد را ندارد، خوب است کمی در صحّت انجام این فریضه #شک کنیم❗️
🌱 #اهمیت_خانواده
🌿 #بهار_در_بهار
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 @Rushdisu
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 صدمین صلوات...
☑️ خاطرۀ شنیدنی سردار #باقرزاده از نذر صدصلوات برای حضرت #ام_البنین جهت رهایی یکی از نیروهای تفحص...
🎞 #آوای_رشد
🌿 #بهار_در_بهار
➖➖➖➖➖
🌐 @Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄چرا تعصب به کالای ایرانی نداریم؟!
✴️ «جوان های ما تعصب دارند به فوتبال؛ یکی طرفدار تیم قرمز و یکی طرفدار تیم آبی است؛ حتی تعصب دارند به تیم های خارجی مثل رئال و ...اگر همین اندازه تعصب را نسبت به اقتصاد ملی و تولید داخلی داشته باشیم، بسیاری از کارهای ما اصلاح خواهد شد».
🔹این تشبیه همراه با مزاح حضرت آقا در بیانات ابتدای سال، این پرسش را در افکار عمومی طرح می کند که چرا همچون تعصب یک هوادار دو آتیشه فوتبالی به تیمش، به #کالای_ایرانی تعصب نداریم؟ این یادداشت تلاش می کند از منظر عدالت اجتماعی و موضوع «سهم بری عادلانه عوامل تولید» به این پرسش پاسخ دهد. بدون تردید به این پرسش می توان از منظرهای دیگر همچون فرهنگ مصرفی و...نیز پاسخ داد.
🔹«کالای ایرانی» خروجی یک نظام است و آن «#نظام_تولید_ایرانی» است. این نظام، دارای ورودی هایی است که کلیت فعالیت این مجموعه را به مثابه سیستم حفظ می کند. این ورودی ها در واقع نهاده های تولید هستند. منابع طبیعی، سرمایه فیزیکی، سرمایه مالی، نیروی کار فیزیکی، سرمایه انسانی، کارآفرینی، مهندسی و طراحی(سرمایه دانشی) و سایر مواد اولیه و نهاده های تولید در کنار یکدیگر و به فراخور نوع محصول در این نظام دخالت دارند.
🔹صاحبان این نهاده ها حسب مناسبات و روابطی با یکدیگر در تعامل هستند. در طی سده های گذشته در تاریخ اندیشه اقتصادی، پرسش بزرگ نحوه سهم بری هر کدام از این صاحبان عوامل تولید از ارزش ایجاد شده است. بدون تردید #سهم_بری_عادلانه آن است که هر کدام از صاحبان نهاده های تولید به تناسب ارزشی که خلق کرده است، از برخورداری های نهایی نظام تولید نیز بهره ببرد. آنگاه که ورودی ها با ستاده ها، آورده ها و شایستگی ها با برخورداری ها تطابق نداشته باشد، نظام تولیدی به تعبیر اقتصاددانان، وارد بازی جمع صفری می شود که قابل تداوم نخواهد بود. @Rushdisu
🔹به دلایل مختلف، تعصب به کالای ایرانی به شکل مطلوب در میان ایرانیان وجود ندارد. یکی از این دلایل آن است که نظام تولید ایرانی، سالهاست که وارد یک بازی جمع صفر و یک حلقه تضعیف کننده ذاتی شده است. سهم بری صاحبان نهاده های تولید ایرانی عادلانه نیست و آنجا که #عدالت نباشد، علاقه و دلبستگی وجود نخواهد داشت.
🔹اما چرا نظام تولید ایرانی عادلانه نیست؟ شاید چند آمار در این مورد کافی باشد. سهم #هزینه_دستمزد نیروی کار در هزینه تمام شده در نظام تولید ما، حدود 5 درصد است و این یعنی #کارگر ایرانی از پایین ترین دستمزد در میان کشورهای جهان برخوردار است. نسبت دستمزد به بهره وری نیروی کار نیز در نظام تولیدی کشور حدود 30 درصد است؛ این بدان معناست که کارگر ایرانی حدود یک سوم بهره وری خود دستمزد دریافت می کند.
🔹این نظام تولیدی بنا به عقلانیت و خردی که حتی سرمایه داری مدرن نیز حدود صد سال قبل به آن رسید، قابل تداوم نیست. زیرا نظام اقتصادی یک حلقه و شبکه به هم مرتبط است. تولید، مبادله و مصرف. اگر به عنوان مثال سهم کارگر به عنوان یکی از صاحبان نهاده های تولید، به اندازه ارزش ایجاد شده او نباشد، علاوه بر آنکه عدالت اجتماعی شکل نگرفته و #انباشت_سرمایه برای اقلیت رقم می خورد، به چرخه اقتصاد طبیعی نیز صدمه می زند زیرا کاهش قدرت خرید آنها، در حقیقت کاهش قدرت خرید مصرف کنندگان خروجی های این نظام تولیدی است و این خود به خود به کاهش خرید محصولات صاحبان بنگاه تولیدی منجر می شود.
🔹واضح است که اگر تعاملات در نظام تولیدی را در بلندمدت و در یک تداوم زمانی مشاهده کنیم، آنگاه است که در تحلیل آنچه رقم می خورد کمی متفاوت تر از حالت ایستا، عمل می کنیم. خانواده چند ده میلیونی کارگران ایرانی امروز خریداران بالقوه کالای ایرانی هستند اما نه قدرت خرید کافی برای این کار را دارند و نه تعصب به این کار را. @Rushdisu
🔹هوادار یک تیم فوتبال، خود را با یازده نفری که در مستطیل سبز در تلاش برای پیروزی هستند، متحد و هم جبهه می داند اما کارگر ایرانی چنین تعلق را به خروجی نظام تولیدی که خود در آن فعال است، ندارد چون در افراطی ترین صورت به تعبیر مارکس، دچار نوعی #خودبیگانگی شده است که آنچه تولید کرده است را متعلق به خود نمی داند.
🔹امروز دهک های پایین و متوسط درآمدی، در پرتو مناسبات غیرعادلانه نظام تولید ایرانی، به کالای ایرانی تعصب ندارد چون به دلیل قدرت خرید پایین خود، تنها فاکتور خرید خود را «قیمت» می بیند و پارامترهای دیگر را دارای اهمیت نمی تواند بداند. در سال گذشته، واردات در کشور بیش از 6 میلیارد دلار افزایش و در برآوردهای اولیه بیش از 70 میلیارد دلار واردات قانونی و قاچاق در کشور صورت پذیرفته است. اگرچه بخشی از این واردات مربوط به کالاهای سرمایه ای و مواد اولیه تولیدی است، اما مع الوصف بخش عمده کالاهای بی کیفیت اما ارزان متناسب با قدرت خرید این گروه های درآمدی است.
👇👇 #ادامه_مطلب 👇👇