اﮔﺮ ﻗﻄﺮﻩ ﺍﯼ ﺁﺏ، ﺩﺭﻭﻥ ﺩﺭﯾﺎﭼﻪ ﺍﯼ ﺑﯿﻔﺘﺪ
ﻫﯿﭻ ﺍﺛﺮﯼ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻧﻤﯽ ﻣﺎﻧﺪ!
ﺍﻣﺎ ﺍﮔﺮ ﻫﻤﯿﻦ ﻗﻄﺮﻩ ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﺑﺮﮔﯽ ﺍﻓﺘﺪ،
ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﺁﻥ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺩﺭﺧﺸﯿﺪ
ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ “ﻣﮑﺎﻥ” ﺭﺍ
ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ کنید تا بدرخشید
⭐️💫💫
بهترین مکان زندگی ساده روستایی است…
🌈 رویای واقعی روستا 🌱🌿🌴
https://eitaa.com/rustically
زمانی که انسان با طبیعت مانوس باشد لطیف و منظم می شود؛به استقبال خورشید می رود و از ماه آرامش می گیرد و می خوابد. سحر خیز است و کامروا. با طبیعت رفاقت می کند و از حضورش شاد است، تلاش می کند که بهترین رفیق باشد.طبیعت برایش سختی را آسان می کند و…!
اما لحظه ای غفلت از طبیعت و بی توجهی به آن باعث می شود که روح انسان به سوی خبث سوق داده شود، آنگاه رفاقت با طبیعت برایش سخت تر و سخت تر می شود. نظم طبیعی وی بهم خورده و دچار مشکلات فراوان می شود.
🌈 رویای واقعی روستا
🌱🌿🌴
@rustically
رفع بلا
مقولۀ رفع بلا از اهل منزل از مهم ترین کارکردهای نگهداری حیوانات خانگی است که در آموزههای دینی بیانشده است، بهعنوان نمونه در حدیث معتبر از حضرت صادق (علیهالسلام ) منقول است که خروس بال گشاده سفیدى که در خانه باشد آن خانه و هفت خانه دور آن خانه را از بلاها نگاه مىدارد...
@rustically
قواعد زندگی آپارتمانی بچهها را آزار میدهد
❌🚫
صدیقه معتقد است قواعد و قوانین زندگی آپارتمان نشینی سبک زندگی را میسازد که به روحیه بچهها لطمه میزند. آن وقت بچهها باید طوری زندگی کنند که خلاف غریزه و سرشتشان است.
😊 اما در 🌿روستا بچهها میتوانند آزادانه کودکی کنند:«ما معتقدیم رعایت قوانین زندگی اشتراکی در آپارتمانها یکسری جزئیات مهمی از زندگی انسانها را تغییر دادهاست. بالاخره شما با یک زمین و ملک را با یکسری افراد غریبه یا آشنا شریک هستید و همین شراکت مستلزم رعایت یکسری چیزهاست. طبیعت ما انسانها هم اینگونه است که دوست داریم گاهی بخندیم. بلند حرف بزنیم. آواز بخوانیم و آپارتمان نشینی خیلی دست و پای آدم را میبندد.👇👇
اما این موضوع درمورد کودکان به شکل ویژه ای آزاردهنده است.چون اصلا ابراز شخصیت کودک به شکل طبیعی با
سروصداست و ما با محدودیتهایی که برایش به وجود میآوریم باعث آسیب دیدن بچهها میشویم.😱
چون آنها نمیتوانند بلند فریاد بزنند. بلند بخندند یا حتی گریه کنند و دائم باید آرام و ساکت باشد و در یک چارچوب خاصی رفتار کنند که به نظر من همه اینها به شخصیت کودک لطمه میزند.»😔
#همت_تغییر
🌾3⃣
@rustically
القمر
إِنَّ الْمُتَّقِينَ فِي جَنَّاتٍ وَنَهَرٍ
ﻳﻘﻴﻨﺎً ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭﺍﻥ ﺩﺭ ﺑﻬﺸﺖ ﻫﺎ ﻭ [ ﻛﻨﺎﺭ ]ﻧﻬﺮﻫﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ ;(٥٤)
در مورد پیدایش این توده ژنتیکی در ایران و نیز در منطقه سراب دیدگاههای مختلفی توسط مردم بومی مطرح میشود که به برخی از آنها اشاره میشود. گروهی به نقل از گذشتگان معتقدند که این نژاد در زمانهای قدیم بهوسیله تعدادی از خوانین سراب از منطقه دیگری به سراب آورده شده است و گروهی معتقدند که یک توده گاو توسط یکی از سران ایل شاهسون از قرهباغ به این منطقه وارد شده و با گاوهای بومی منطقه آمیزش یافته و گاوهای سرابی از آنها بهوجود آمدهاند. عدهای دیگر نیز عقیده دارند در حدود 300 سال پیش، اجداد این نژاد از دیگر نقاط به این منطقه آورده شده است. نظریهای نیز وجود دارد مبنی بر آن که قبل از مشروطیت شخصی به نام امیر بهادر تعدادی گاو از کشور روسیه تزاری وارد سراب نموده و پس از آمیزش با گاوهای بومی منطقه باعث پیدایش گاوهایی شد که بهنام نژاد یا توده گاو سرابی معروفاند.
معرفی سرمایه های بومی ایران ✅
/ منبع: موسسه تحقیقات علوم دامی
#گاو_سرابی
#دام_بومی_ایران
@rustically
قیامت می کند با گندم و آتش
از بوی تازه ی نان، سرمست
عشق را همراه با لبخندی ملیح
گوشه ی سفره می نشانَد
🌈 رویای واقعی روستا🌱🌿🌴
@rustically
زاهدان - خبرگزاری مهر: واردات بي برنامه و انبوه دام نژادهاي خارجي طی سالهای گذشته باعث ضربه به تولید نژادهای محلی شده در این میان نژاد گاو سیستانی که می تواند به قطب تولید گوشت قرمز تبدیل شود به دلیل بی توجهی های صورت گرفته در معرض انقراض قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار مهر، تغيير در زندگي روستايي و عشايري و مهاجرت به شهر ها ، تغيير كاربري مزارع و مراتع ، تغيير شغل دامداران و كشاورزان و سایر کمبود ها موجب شده است تا در غفلت برنامه ریزی مسئولان نژاد گاو سیستانی در آستانه انقراض قرار گیرد.
نژاد گاو سيستاني كه به گفته مسئولان در سال 1355 تعداد آن در منطقه سیستان به بیش از یک ميليون رأس می رسید در حال حاضر از 100 هزار رأس تجاوز نمی کند.
نژاد گاو سیستانی برترین نژاد گاو گوشتی ایران بشمار می رود که مشخصه اصلی آن داشتن کوهان برجسته و بزرگ، غبغب کاملا شل و افتاده و مقاوم در شرایط سخت و دشوار است.
پیشینه گاو سیستانی به بیش از 5 هزار سال قبل باز می گردد و کارکرد بسیاری در بخش های کشاورزی، تولید شیر و گوشت داشته است.
✅معرفی سرمایه های بومی ایران
#گاو_سیستانی
#دام_بومی_ایران
@rustically
گاو سیستانی یکی از نژادهای کم نظیر در ایران
در این رابطه یکی از محققان موسسه تحقیقات علوم دامی کشوردر کرج با هشدار درمورد احتمال انقراض نژاد گاو سیستانی گفت: اگر روند بی توجهی فعلی ادامه یابد بدون شک نژاد این گاو اصیل بومی ازبین خواهد رفت، همانگونه که اکنون دیگر اثری از نژاد گاو گلپایگان در کشور نیست.
حسن فضائلی افزود: جای تعجب و تاسف است که ما به داشته های خود ازجمله گاو سیستانی که در بدترین و سخت ترین شرایط زیست می کند توجه نداریم .
وی ادامه داد: گاو سیستانی نژادی است که بازدهی شیر و گوشت آن از گذشته زبانزد بوده اما مشخص نیست با وجود این مزایا چرا درصدد وارد کردن نژاد گاوهای خارجی هستیم.
وی اظهار داشت: از گذشته های دور تمام کسانی که قصد پرواربندی گاو داشتند به سراغ نژاد گاو سیستانی می رفتند زیرا تحقیقات نشان می دهد گاو بومی سیستان بدون اصلاح نژاد قادر است روزانه 10 تا 15 لیتر شیر مرغوب و غلیظ تولید کند و افزایش وزن این گاو نیز به یک هزار و 500 گرم تا یکهزار و 800 گرم در روز می رسد.
وی گفت: این درحالی است که از یکی دو دهه پیش تاکنون از آمار 100هزار راسی گاو سیستانی چیزی باقی نمانده به نحوی که وقتی واحد موسسه تحقیقات علوم دامی تصمیم گرفت برای حفظ نسل این گاو شماری از آنها را جمع آوری کند به سختی توانست یکی دو گله چند صدتایی از آنها را گردهم آورد.
گاو سیستانی به گرما و طوفان مقاوم است
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به این مطلب که نژاد گاو سیستانی یکی از نژادهای برتر کشور است و با شرایط خاص سیستان از جمله گرما و توفان سازگار و مقاوم است ادمه داد: یکی از خصوصیات ژنتیکی این دام ،ضریب تبدیل بالا است که به ازای مصرف 8 کیلو مواد غذایی یک کیلو افزایش وزن دارد.
وی گفت: گاو سیستانی به دلیل مقاومت در مقابل بیماری های منطقه ای ،در صد کم سخت زایی و تطابق با عوامل محیطی نقش مهمی در اقتصاد خانواده های روستای ایفا می کند.
وی با بیان اینکه گاو سیستانی یکی از نژادهای دام گوشتی کشور محسوب می شود افزود: با وجود هوای گرم و وزش باد های 120 روزه سیستان همراه با توفان شن و ماسه این نژاد مقاومت و سازگاری مناسبی با شرایط محیطی داشته و تولید قابل توجهی حتی با وجود کمبود علوفه دارد.
#دام_بومی_ایران
گاوهای سیستانی یکی از بهترین و درشت جثه ترین گاوهای گوشتی ایرانی هستند.
گوساله های این نژاد روزانه در حدود ۹۰۰ تا ۱۲۰۰ گرم افزایش وزن دارند و این سرعت رشد تا زمان بلوغ ادامه دارد.
میانگین وزن گوساله های در سیستانی در زمان بلوغ ۴۰۰ کیلوگرم بوده اما پس از این دوره سرعت رشد آنها کاهش پیدا کرده و درصد چربی به لاشه شان بیشتر می شود.
بازده تولید گوشت در این گاوها ۷۳ درصد بوده و به همین دلیل این گاوها برای پرواربندی بسیار مناسب هستند.
پرورش دهندگان باید گوساله های نر این نژاد را زمانی بفروشند که به وزن ۴۰۰ کیلوگرم رسیده اند.
از دیگر مزایای این نژاد می توان به مقاومت در مقابل بیماری های منطقه ای و تطابق بالا با عوامل محیطی را نام برد به همین دلیل این نژاد نقش مهمی در اقتصاد خانواده های روستایی ایفا می کند.
#دام_بومی_ایران