من با مردم ایران از طریق اینستاگرام در تماس هستم چون فیلتر نیست. در این بستر من یک نظرسنجی غیر رسمی به زبان فارسی گذاشتم و پرسیدم کدام مورد زیر در ایران بیشتر برای شما مشکلساز است:
1) تحریمهای آمریکا علیه ایران
2) فساد جمهوری اسلامی
3) نقض حقوق بشر از سوی جمهوری اسلامی
4) تامین مالی گروههای تندرو مثل حماس، حزبالله و اسد
که از میان پنج هزار شرکتکننده که بیشتر هم از تهران بودند، 15 درصد به گزینه اول و 50 درصد به گزینه دوم رای دادند. جالب اینجاست که دکستر فیلکینز {خبرنگار نیویورکر که در می 2020، کتابی تحت عنوان گرگومیش انقلاب ایرانیان نوشته است} در آخرین نوشته خود با نام «نامهای از ایران» اشاره کرده که وقتی در ماه فوریه در ایران بوده و با مخالفان میدانی، از جمله فائزه هاشمی رفسنجانی در ایران صحبت کرده متوجه شده که 85 درصد آنها با جمهوری اسلامی مخالفند. از شعارهایی هم که معترضان سر میدهند هم همین برمیآید و ما باید یک نظرسنجی علمی انجام دهیم تا راه مناسب را پیدا کنیم.
من به همین دلیل با وکلا، خبرنگاران، کارشناسان حوزه ایران، فعالان و رهبران فکری بینالمللی درباره این موضوع صحبت کردم. همچنین ما شاهد رشد جنبش در داخل ایران تحت پرچم واحد شیر و خورشید هستیم و یکی از این افرادی که هدایت میکند جنبش را، منوچهر بختیاری، پدر یکی از این کشتهشدگان است. من که با دکستر صحبت میکردم، گفت مشخص نیست رژیم چقدر در این گرگ میش باقی بماند زیرا مادامی که رژیم به سلاح کشیدن به روی مردم خود تمایل دارد، همان کاری که در نوامبر انجام داد، میتواند قدرت خود را حفظ کند.
در این مدت که در CFR هستم یک نکته برایم به وضوح روشن شده، آن هم اینکه حقوق بشر غالباً به عنوان یک موضوع نرم در سیاست خارجی در نظر گرفته میشود. به نظرم خیلی مهم و ضروری است که رهبر ایران را وادار کنیم منافع ملی را بر ایدئولوژی انقلاب ترجیح دهد. البته نه به این خاطر که ضرورتاً یک هدف دستیافتنی است بلکه به این دلیل که انجام تلاشی صادقانه برای رساندن این موضوع به آنها، کمک میکند تا آنها [دولت ایران] به عنوان مشکل در چشم مردم خودشان و جهان معرفی شوند. (دیده شوند)
مردم ایران از ما انزوای جهانی میخواهند و اینکه چشممان را به روی رنج آنها نبندیم تا اهداف سیاسی خود را کسب کنیم.
@adll_ali