🔰
راهیان نور؛ مردمی کردن فرهنگ
#قسمت_سوم
🔹حال که به ضرورتِ این اثرگذاری اشاره کردیم، بایستی به دنبال راهکارهایی برای تقویت اثربخشی راهیان نور باشیم و راهکارهایی را برنامهریزی کنیم. در این مرحله چند راهکار پیشنهاد میشود:
1️⃣برنامهریزی برای آمادهسازی قبل از راهیان نور
🔹از راهیان نورِ قبل تا راهیان نورِ بعد، حدود هفت هشت ماه وقت داریم، که باید برای آمادهسازی این عملیات فرهنگی از قبل، برنامهریزی کنیم؛ یعنی دانهپاشی، تحریک احساسات و عواطف و ایجاد انگیزه کنیم تا مردم علاقهمند شوند. در مورد زیارت مکه، سفر حج که تمام میشود از این حج تا حج بعدی برای حجاج سال بعد کار میشود. مراسم اعتکاف که تمام میشود، از این اعتکاف تا اعتکاف بعدی برای معتکفین سال آینده کار میشود.
2️⃣برنامهریزی برای مراقبت در حین راهیان نور
🔹کسانی که وارد راهیان نور میشوند از موقع ثبت نام تا موقع برگشت، باید برای تأمین نشاط، کسب معارف و کسب معنویت آنها در حین راهیان نور، باید برنامهریزی کرد.
3️⃣برنامهریزی برای تداوم راهیان نور
🔹با برنامهها و سوغاتهای معنوی مثل سیدی، نوار، هدیه و با توصیهها میتوان راهیان نورِ قبل را به راهیان نورِ بعد پیوند داد و حال و هوای معنوی این سفر را تداوم بخشید. به عبارت دیگر بعد از پایان بستر تربیتی راهیان نور، این سیکل تربیتی باید در دیگر ایستگاههای تربیتی مثل اعتکاف، اردوهای زیارتی، محافل محرم، صفر و فاطمیه تقویت شود.
🔹اگرچه این برنامهریزیها به خودی خود تأثیرگذار میباشد، لیکن توجیه، جلب حمایت مستمر، جلب اعتماد و پشتیبانی دیگران از راهیان نور نیز اهمیت دارد. به همان میزان که زنده نگاه داشتن راه شهدا اهمیت دارد، توجیه دیگران هم اهمیت دارد و برای دست یافتن به این مهم، باید آثار و برکاتِ زنده نگاهداشتن یاد شهدا در زندگی را برای مردم تبیین کنیم تا خودشان به تأثیرات مثبت این شناخت در ایجاد نشاط، طراوت و دیانت فردی، خانوادگی و اجتماعی پیببرند.
#راهیان_نور
🇮🇷
@activism_ides