زردچوبهٔ تقلبی؛😱
از آنجایی که زردچوبه و سایر ادویهها معمولاً بر حسب وزن⚖️ و بهصورت پودری فروخته میشوند، این پتانسیل وجود دارد که پودرهای مواد سمی ☣️و ارزانتر با رنگ مشابه، مانند سرنج («سرب قرمز») به آن اضافه شود.
این افزودنیها بهجای زرد طلایی💛، رنگ نارنجی مایل به قرمز 🧡به زردچوبه میدهند و چنین شرایطی باعث شد سازمان غذا و داروی آمریکا🇺🇸 از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۹ هشدار واردات زردچوبه از منشأ هند 🇮🇳و بنگلادش🇧🇩 را صادر کند.
شناسایی مادهٔ سمی و بسیار مضر سرب در محصولات حاوی زردچوبه منجر به صدور فراخوان و جمعآوری این محصولات در سراسر ایالات متحده🇺🇸، کانادا🇨🇦، ژاپن🇯🇵، کره 🇰🇷و بریتانیا🇬🇧 در سال ۲۰۱۶ شد.
کرومات سرب، یک ترکیب شیمیایی دیگر به رنگ زرد روشن، بهعنوان عامل تقلبی زردچوبه در بنگلادش🇧🇩 یافتشده و سطح آلودگی آن تا ۵۰۰ برابر بیشتر از حد مجاز بود😳.
در این رابطه پژوهشگران، زنجیرهای از افراد را شناسایی کردند که زردچوبهٔ تقلبی را با کرومات سرب تهیه میکردند که شامل کشاورزان، بازرگانان و عمدهفروشها بود.🤨
یکی دیگر از مواد تقلبی رایج در زردچوبه، زرد متانیل (که با عنوان «زرد اسیدی ۳۶» نیز شناخته میشود)، توسط آژانس استانداردهای غذایی بریتانیا🇬🇧 بهعنوان رنگ غیرقانونی برای استفاده در غذاها در نظر گرفته میشود.
@AdviyehPURE