✅ حوزه و فضای مجازی؛ فضای مجازی چیست؟ /قسمت دوم
#یادداشت_اختصاصی
📝 سید حسن ذبیح نیا مقدم
💠 آنچه در بخش اول گفتیم درباره ضرورت حضور حوزه در فضای مجازی بود. حالا باید به این مسئله بپردازیم که فضای مجازی چیست؟
⭕️ عموم طلاب در اولین مواجهه با عبارت فضای مجازی، شبکه های اجتماعی را به یاد می آورند و گاهی فضای مجازی را با رسانه هم معنا می دانند.
شاید بتوان گفت اصلی ترین عامل غفلت حوزه از فضای مجازی همین است که اساسا نمی داند حدود فضای مجازی کجاست.
👈آنچه که به اینترنت احتیاج دارد، بخشی قابل توجهی از فضای مجازی را تشکیل می دهد؛ اینترنت اشیاء، نسل های اینترنت، iptv، ipmedia، شبکه های اجتماعی و...
👈اما همیشه اینترنت ملاک ورود ذیل عنوان فضای مجازی نیست؛ هوش مصنوعی، ارزهای رمز پایه، سیستم عامل ها، بازی های رایانه ای، مسیریاب ها و...
🔸موارد بالا برخی از عناوین و موضوعات فضای مجازی بود. برای ورود علمی -به معنای حوزوی- به فضای مجازی به دانش های فنی احتیاج است تا بتوان تولید علم کرد و فتوا داد. حوزه باید بتواند در این زمینه ها نظر بدهد و قوانین مربوطه را وضع نماید. برای همین باید پرونده ویژه ای در کارگروه های تخصصی برای فضای مجازی باز کند و برنامه ریزی نماید.
🔹به مناسبت نام گذاری سال تحصیلی 400-1399 به نام فضای مجازی، انجمن علمی فضای مجازی حوزه های علمیه تشکیل شده است. در این انجمن متخصصین حوزوی در حوزه فضای مجازی در صدد ایجاد رشته ها، میان رشته ها، گرایش ها و مراکز تخصصی فضای مجازی در حوزه علمیه هستند.
🔸همچنین همایش ملی هوش مصنوعی با همکاری حوزه های علمیه و به ریاست مدیر حوزه های علمیه در آبان سال جاری برگزار شد. در این همایش که هدف اصلی آن گفتمان سازی مطالعات اسلامی فضای مجازی بود، به ارتباط هوش مصنوعی و علوم اسلامی پرداخته شد و مراکزی در حوزه علمیه در حال کار روی ساخت هوش مصنوعی ای هستند که برای افتا کمککار فقیه باشد.
🔹در فضای بین المللی هم فعالیت های اسلامی فضای مجازی در حال وقوع است که یکی از آن ها همایش بین المللی «العملات الافتراضیه فی المیزان» (ارز های رمز پایه در قرآن) در کشور امارات بود که در آوریل 2019 برگزار شد.
✔️حرکت کند مراکز اسلامی در جهان هرچند محل تامل، اما قابل تقدیر است.
شاید در آینده ای نزدیک با همت و تلاش مضاعف، بتوانیم هم عرض پیشرفت ها و جهش ها، حرکت کنیم.
#گروه_طلاب_جوان_قوچان
@tjquchan