🔴 کشته شدن چهار سرباز اماراتی در عملیات اخیر گروه الشباب در سومالی، نقش مشکوک امارات در این کشور آفریقایی و جاهطلبیهای مستمر ابوظبی برای به دست آوردن نفوذ منطقهای و تحمیل برنامه های تهاجمی خود را آشکارتر کرده است.
🔷 جاهطلبیهای امارات در سومالی پس از خیزشهای عربی سال ۲۰۱۱ و خیزشهای عربی به وجود آمد؛ حاکمان ابوظبی حضور در شاخ آفریقا را بخشی از منافع راهبردی خود تلقی میکنند.
🔹امارات در سال ۲۰۱۴ قراردادهای دیپلماتیک و تجاری با سومالی را امضا کرد که به تدریج اجازه نفوذ سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک و حضور نظامی ابوظبی در سومالی در دهه بعد را داد.
🔹صحنه سیاسی سومالی پس از چندین دهه درگیری بسیار پیچیده است و این پیچیدگیها امارات را به نقشآفرینی چندگانه در این کشور واداشته است.
🔹بهره برداری از سیاست قبیلهای یکی از راهکارهای امارات برای گسترش نفوذ در سومالی بوده است.
🔹ابوظبی به دنبال بهرهبرداری از وضعیت پیچیده سومالی در راستای سیاستهای دریایی توسعهطلبانه خود است؛ خط ساحلی این کشور آفریقایی بیش از ۳۰۰۰ کیلومتر طول دارد و مشرف به خلیج عدن و نزدیک تنگه باب المندب است.
🔹سواحل سومالی افزون بر اهمیت بسیار در راهبرد امنیت دریایی امارات متحده عربی، فرصتهای سرمایهگذاری بالقوهای را در نزدیکی بازار بسیار بزرگتر اتیوپی که مرکز اصلی سرمایهگذاری در بقیه شرق آفریقا است، در اختیار ابوظبی میگذارد.
🔹به علت پیچیدگیهای سیاسی سومالی، دسترسی به این بنادر دشوار شده و حاکمان موگادیشو از همراهی با امارات در این مسئله خودداری کردهاند؛ بنابراین، امارات برقراری روابط نزدیکتر با منطقه خودمختار سومالیلند را در دستور کار گذاشتهاست.
#امارات
🔰 کانال تخصصی یمن و کشورهای خلیج همیشه فارس
https://eitaa.com/Akhbare_Yaman