«حضور علمای اهل کتاب در متن جریان حدیث سازی»
📖قسمت چهارم (پایانی)
❌ برخورد امیرالمومنین علی(ع) با «کعب الاحبار»
🔻در عصر خلیفه ی دوم (عمر) ، روزی مجلسی در محضر خلیفه تشکیل شده بود که در آن امام امیرالمومنین (ع) نیز حضور داشتند.
«کعب الاحبار» یکی از حاضران آن مجلس بود. خلیفه از او سوال کرد : ای کعب !! آیا تو حافظ همه ی تورات هستی؟ کعب در جواب گفت : نه ، اما بسیاری از آن را حفظ دارم.
مردی به خلیفه گفت : یا امیر..... ! از او سوال کنید ، خدا قبل از اینکه عرش خود را خلق کند ، کجا بوده است؟ و نیز آب را که بعدا عرش خود را بر روی آن نهاد ، از چه چیزی خلق نمود؟ عمر گفت : ای کعب ! آیا از این مطالب خبری داری؟
👈«کعب الاحبار» گفت : بله ، ای امیر.... !! من در اصل حکیم (تورات) یافته ام ، که خداوند قبل از خلقت عرش ، قدیم و ازلی بوده است و بر صخره ی بیت المقدس قرار داشته و این صخره نیز روی هوا بوده است. آنگاه که خداوند اراده ی خلقت عرش را نمود ، آب دهان انداخت و از آن آب دهان ، دریاهای ژرف و امواج خروشان خلق شدند. در این موقع خداوند عرش خویش را از مقداری از صخره ی بیت المقدس که در زیر او بود ، خلق فرمود و بر آن نشست و از باقیمانده ی صخره نیز معبد بیت المقدس را خلق کرد.... .🤨🤨
🔻امام امیرالمومنین (ع) در حالی که لباس خویش را تکان می داد و کلماتی که دلالت بر بزرگی حق متعال می کرد ، چون ؛ «جلّ الخالق» یا «جلّ اللّه» یا «اللّه اکبر» بر زبان می گفت ، از جای برخاست که به عنوان اعتراض از مجلس خارج شود.(این یک رسم عربی است که هنگامی که بخواهند بیزاری خویش را از چیزی بیان بدارند ، لباس خود را تکان می دهند. گویی می خواهند بگویند به من چیزی از حرف ها نمی چسبد!! )
👈خلیفه (عمر) که این وضع را مشاهده کرد ، امام علی (ع) را قسم داد که به جای خویش بازگردد و در مسأله مورد بحث غور کند.
🔻امام علی(ع) بجای خود بازگشت و روی به «کعب» کرد و فرمود : «اصحاب تو به غلط رفتند و کتاب های خدا را تحریف کردند و به خداوند دروغ بستند. ای «کعب» !! وای بر تو ، اگر بنا باشد که صخره و هوا با خداوند باشند ، آنها هم چون حق متعال قدیم و ازلی می شوند. پس سه موجود قدیم خواهیم داشت. گذشته از این ، خداوند متعال برتر از این است که مکانی داشته باشد که بتوان به آن اشاره کرد و آن کس که به قول تو از آب دهانش این دریاهای عظیم به وجود میآید ، بزرگتر از آن است که بر صخره ی بیت المقدس جای بگیرد و... .»
✍حدیث مفصل است و همین مقدار از حدیث نشان می دهد که امام در برابر این جریانات انحرافی و تحریفات و بدعت ها مقابله می کردند. اما اینکه شنیده اید که امام علی (ع) نخل کاری می کرده ، در واقع برای این بوده است که اگر در جامعه می ماند و حضور او در میان مسلمانان دیده می شد ، جانش در خطر قرار می گرفت و بدون این که نفعی به حال اسلام داشته باشد ، ممکن بود کشته شود.
#حدیث_سازی
📚نقش ائمه در احیای دین ص ۵۰۲
⚫️ مطالب درباره علامه عسکری🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695