ترجمه
ای اهل ﺍﻳﻤﺎﻥ ! ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﺍﺭﺙ ﺑﺮﺩﻥ ﺍﺯ ﺯﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺧﻮﺷﺎﻳﻨﺪ ﺷﻤﺎ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ [ ﻭ ﻓﻘﻂ ﺑﻪ ﻃﻤﻊ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﺍﻣﻮﺍﻟﺸﺎﻥ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﺮﮔﺸﺎﻥ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﻣﻰ ﻛﻨﻴﺪ ] ﺣﻠﺎﻝ ﻧﻴﺴﺖ . ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺗﻨﮕﻨﺎ ﻭ ﻓﺸﺎﺭ ﻣﮕﺬﺍﺭﻳﺪ ﺗﺎ ﺑﺨﺸﻲ ﺍﺯ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ [ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻣﻬﺮﻳﻪ ] ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﻳﺪ ﭘﺲ ﺑﮕﻴﺮﻳﺪ ، ﻣﮕﺮ ﺁﻧﻜﻪ ﻛﺎﺭ ﺯﺷﺖ ﺁﺷﻜﺎﺭﻱ ﻣﺮﺗﻜﺐ ﺷﻮﻧﺪ . ﻭ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺗﻲ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻭ ﭘﺴﻨﺪﻳﺪﻩ ﺭﻓﺘﺎﺭ ﻛﻨﻴﺪ . ﻭ ﺍﮔﺮ [ ﺑﻪ ﻋﻠﺘﻲ ] ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﻧﻔﺮﺕ ﺩﺍﺷﺘﻴﺪ [ ﺑﺎﺯ ﻫﻢ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺗﻲ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻭ ﭘﺴﻨﺪﻳﺪﻩ ﺭﻓﺘﺎﺭ ﻛﻨﻴﺪ ] ﭼﻪ ﺑﺴﺎ ﭼﻴﺰﻱ ﺧﻮﺷﺎﻳﻨﺪ ﺷﻤﺎ ﻧﻴﺴﺖ ﻭ ﺧﺪﺍ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺧﻴﺮ ﻓﺮﺍﻭﺍﻧﻲ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ .(١٩)
⭕️بحث تنبیه زنان هم مقید به طغیان و نشوز و سرپیچی زن است و آنهم با ملاحظه مراحل آن که اگر آن مراحل درست رعایت شوند هرگز به تنبیه بدنی منجر نخواهد شد و زنی که با تمام شرایط و مراتب دست از سرپیچی برندارد خالق او که از همه آگاه تر به احوال اوست راه حل را در تنبیه می داند که آنهم کیفیت خاصی دارد.
💢 این حکم در بعض موارد خیلی نادر جایز است و آن درجایی است که زن ناشزه باشد یعنی بدون عذر شرعی و عقلی از نزدیکی ممانعت کند و یا در مواردی که برای خروج از منزل باید اجازه بگیرد توجه نکند وخلاصه حقوق همسری را زیر پا بگذارد❗️ و با نصیحت و ملایمت رام نشود که در مرحله اول باید شوهر با او قهر کند و بسترش را از او جدا کند و در نفقه او کوتاهی کند اگر با این امور باز هم زن مطیع نشد انگاه نوبت به تنبیه بدنی می رسد آن هم چنان که در کتب فقهی آمده است ، 👈طبق روایات ، تنبیه باید ملایم و خفیف باشد، به طوری که موجب شکستگی ، جراحت و کبودی بدن نشود؛ لذا فقها گفته اند اگر در اثر ضرب ضرری و زیانی حاصل شود، مرد باید غرامت یعنی دیه بپردازد .افزون بر آن ، تنبیه باید برای اصلاح باشد.اگر برای تشفی و انتقام صورت گیرد، طبق احادیث ،حرمت و گناه دارد .}( نجفی : جواهرالکلام ، ج 31، نشر مکتبه اسلامیه ، ص 207 و حسینی جرجانی : آیات الاحکام ، ج 2، انتشارات نوید، ص 343 )
✴️{پیامبر ( ص ) می فرماید : « من تعجب می کنم از کسی که زنش را می زند، حال آن که مرد به زدن اولی از زن است . زنانتان را با چوب نزنید که در آن قصاص است » . در حدیث دیگری می فرماید : « هر مردی آسیبی به زنش برساند،خداوند به نگهبان آتش جهنم خود دستور می دهد که هفتاد بارگونه ً او را باگرمای آتش لطمه زنند » }( نوری : مستدرک الوسایل ، ج 14، ص 250،حدیث 3 و 4 )
👈اما راجع به حقوقی که زنان بر گردن مردان دارند.
♻️طبق احکام اسلام تمام نفقه و و رفع احتیاجات مادی زنان بر عهده مردان است.و از طرفی زنان هیچ وظیفه شرعی در مورد کار در منزل ندارند و میتوانند در برابر آن اجرت بگیرند.
واز طرف دیگر تبعیت زن از مرد هم بی قید و بند نیست که واجب باشد زن تمام دستورات همسرش را اجرا کند.
پیامبر صلی الله علیه و آله : «اقربکم منی مجلسا یوم القیامه ... خیرکم لاهله» «نزدیکترین شما به جایگاه من در روز رستاخیز کسانی هستند که با همسرانشان بهتر (و انسانی تر) رفتار کنند.(وسائل الشیعه 8/507)
🔰پیامبر صلی الله علیه و آله : «احسن الناس ایمانا ... الطفهم باهله و اناالطفکم بأهلی» «بهترین مردم در دین باوری و ایمان ... کسانی هستند که نسبت به همسرانشان مهربانتر باشند و من از همه شما نسبت به خانواده ام مهربانترم»
پیامبر صلی الله علیه و آله در اوج تعالی اخلاقی و تربیتی از همه امت نسبت به خانواده اش مهربانتر است و این مهربانی، میعار برتری ایمان اسلامی است.
#حجاب
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh