28- اجرایی شدن طرح رتبهبندی معلمان بعد از 11 سال: قانون رتبهبندی فرهنگیان بر اساس سند تحول بنیادین نظام آموزشی یکی از موضوعاتی است که در جهت بهبود سطح معیشتی معلمان و هم در راستای ارتقای شایستگی حرفهای معلمان بسیار مهم است و در دولت سیزدهم اجرایی شد. این قانون متضمن بهبود کیفیت آموزشی دانش آموزان نیز میباشد.
29- ساخت و تحویل نفتکش عظیم آفراماکس به ونزوئلا: این نفتکش در شرکت صنعتی دریایی ایران با تلاش متخصصان این شرکت طراحی، ساخته و آباندازی شد. کشتی آفراماکس دارای ۲۵۰ متر طول، ۴۴ متر عرض، ۲۱ متر ارتفاع، ۱۴/۸ متر آبخور، با ۱۵ نات سرعت است که قابلیت حمل ۸۰۰ هزار بشکه نفت را دارد.
30- حذف ارز رانتی ۴۲۰۰ و رفع موانع تولید: توزیع رانتی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی صورت گرفت، مانع بزرگی بر سر راه کسب و کارهایی بود که دسترسی به ارز دولتی و رانت ایجاد شده نداشتند، از این جهت حذف ارز ترجیحی را میتوان مقدمه خوبی برای شفافسازی اقتصاد و حرکت به سمت تولید رقابتی عنوان کرد؛ به علاوه با این اقدام افزایش ده برابری یارانهها پس از 12 سال را شاهد بودیم.
31- تسهیل صدور مجوز کسب و کارها: فعال شدن پایگاه ملی مجوزها یکی از اقدامات مهم دولت بود. این پایگاه از سال 86 طبق ماده 7 قانون اجرایی شدن اصل 44 باید فعال میشد اما عملا به دلیل تعارض منافع دولتی ها تحقق پیدا نمیکرد. وزارت اقتصاد با جدیت این مسئله را دنبال کرد و روند صدور مجوزها با اصلاحی که متولی آن خود خاندوزی به عنوان نماینده مجلس در کمیسیون اقتصادی در خصوص ماده 7 قانون اجرای اصل 44 انجام داده و پس از آن در وزارت اقتصاد انجام داد تا حدود زیادی محقق شد. تبدیل ۵۰۰ مجوز کسب و کار به صورت ثبت محور، حذف یکهزار شرط مبهم از مجوزهای کسب و کار، صدور برخط بیش از 108 هزار مجوز کسب و کار از ابتدای امسال موجب شده که کارآفرینان همانند گذشته در پیچ و خم پرآزار کسب مجوزها قرار نگیرند.
32- ساماندهی 18 میلیون دستگاه کارتخوان و اتصال آنها به درگاه مالیاتی: این اقدام موجب جلوگیری از فرار مالیاتی و تحقق ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی با جلوگیری از فرار مالیاتی شده است.
33- آماده سازی و نهایی سازی پرتاب ماهواره خیام پس از 5 سال، پرتاب موفق ماهواره نور۲ پس از دوبار پرتاب ناموفق ماهوارههای پیام و ظفر در ۴ سال اخیر: تشکیل 2 جلسه شورای عالی فضایی در چند ماه اخیر پس از 11 سال تعطیلی، نشان دهنده عزم دولت سیزدهم برای پیشرفت کشور در این عرصه است و موارد فوقالذکر را میتوان به عنوان شواهد این امر دانست.
34- آزادی پولهای بلوکه شده ایران در عراق، طلب 530 میلیون دلاری ایران از انگلیس، وصول مطالبات نفتی بدون برجام و FATF: بازگردان این طلبهای کهنه کشورمان بدون اجرای برجام، جز با دیپلماسی عزتمندانه میسر نمیشد.
35- رفع ممنوعیت واردات خودرو پس از 4 سال: دی ماه امسال با وارد شدن اولین محموله پس از 4 سال ممنوعیت واردات خودرو برداشته شد. قرار است 200 هزار خودروی خارجی طی 6 ماه آینده وارد کشور شود.
36- انتشار اسامی بدهکاران کلان بانکی برای اولین بار: هدف دولت سیزدهم از افشای فهرست اسامی بدهکاران کلان بدحساب بانکی آگاهی افکار عمومی و ایجاد مطالبهگری عمومی در وصول مطالبات از چنین اشخاصی است. مردم میبایست از افرادی که بعد از چندین و چند سال از پرداخت بدهیهای خود به شبکه بانکی، امتناع میکنند و قصد پرداخت ندارند، آگاه شوند.
37- شفاف کردن سامانه توزیع آرد و نان و جلوگیری از قاچاق گسترده آرد: سامانهی یکپارچه مدیریت آرد، خرید آرد توسط نانوایان، فروش آن توسط کارخانجات و حمل و نقل آرد را در کشور، ثبت و رصد میکند و مانع از قاچاق گسترده آرد میشود. با اجرایی شدن تدبیر دولت بدون آنکه مشکلی در سبد نان کشور به وجود بیاید کاهش چشمگیری در مصرف آرد کشور به وجود آمد.
38- ساماندهی انبارهای اموال تملیکی و فروش خودروهای رسوبی در بنادر و تعیین تکلیف پروندههای بلاتکلیف چندین ساله: تعیین تکلیف خودروهای خارجی که ۵ سال در انبارهای اموال تملیکی بلاتکلیف مانده بود، در ماههای اخیر یکی از اقدامات مهم در مجموعه وزارت اقتصاد است که درآمد قریب به ۳ هزار میلیارد تومانی برای دولت به همراه داشت. در ۹ ماه ابتدایی امسال بیش از هفت هزار میلیارد تومان کالای تملیکی کشور به فروش رفت که ارزش فروش این کالاها نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۵۰۰ درصد رشد نشان میدهد. طی یکسال گذشته توسعه و تجهیز انبارهای ۱۴ استان به مساحت ۱۳ هزار متر مربع بالغ بر ۹۰ میلیارد تومان صورت گرفته است.