اگرچه درختان بادام خشکی را تا حد قابل قبولی تحمل می کنند و کاشت این گیاه در برخی مناطق به شکل دیم انجام می شود اما به منظور تولید میوه مناسب و با کیفیت آبیاری این درختان در مکانهایی که تابستانهای خشک و بدون باران مناسب دارند ضروری است. با انجام این کار میزان محصول 4-3 برابر میشود. در طی آبیاری نباید برگهای گیاه مرطوب و خیس شود زیرا این مسئله به شیوع بیماری های قارچی منجر می شود
کمبود آ ب به همراه گرمای هوا می تواند موجب چسبیدن مغز
#بادام به قسمت چوبی بیرونی میوه شود و این مسئله بیرون آوردن مغز از میوه را مشکل می کند . اجازه دهید که سطح خاک در بین دو آبیاری خشک شود. مرطوب بودن همیشکی سطح خاک موجب زرد شدن و ریزش برگها و سپس زوال و از بین رفتن تمامی درخت خواهد شد
درختان بادام در مناطقی که تابستانهایی گرم و خشک و زمستانهای ملایم را دارند بهترین رشد را دارند. نیاز سرمایی این درختان در طی فصل رکود کم است و در حدود 400-100 ساعت به دمای زیر 7 درجه سانتیگراد نیاز دارند.
بادام اصولا به مناطق معتدل گرم تعلق دارد و به همین دلیل به سرماهای شدید زمستانی و یا سرماهای دیررس بهاره حساس است. گیاه بادام در اوج رکود خود می تواند سرما را تا حدود 22- درجه تحمل کند اما مشکل اصلی، وجود سرمای دیررس در ابتدای فصل بهار است .
بادام خاکهای نسبتا سبک با زهکش خوب و مناسب را می پسندد و خشکی خاک را نسبتا خوب تحمل می کند. خاکهای مرطوب یکی از دلایل زوال و ازبین رفتن این درختان هستند .
همچنین این درختان نسبت به شوری خاک مقاومت خوبی ندارند بنابراین مناسب کاشت در مناطق ساحلی نیستند و کوددهی آنان نیز باید به صورتی انجام شود که عناصر و املاح اضافی در خاک جمع نشوند.
از میوه این گیاه می توان برای تکثیر آن استفاده کرد. البته هسته (مغز) بادام باید خام باشد و فراوری نشده باشد ( یعنی حرارت ندیده باشد و تازه باشد. )
ابتدا بادام ها را که پوشش چوبی دارند در ظرفی از آب برای 12 ساعت قرار دهید سپس در نوک پوسته چوبی بذر ترک ایجاد کنید .بعد آنها را به مدت 6 هفته در دمای 4-1 درجه میان خاک اره یا پیت موس و یا سایر مواد مشابه که کمی رطوبت را در خود حفظ می کنند قرار دهید . این مدت زمان رکود و استراحت بذر بادام را از بین می برد، بعد از این مدت می توان بذرها را کاشت .
عمق مناسب کاشت حدود 7 سانتیمتر است و بذرها را طوری بکارید که نوک آن به سمت بالا قرار بگیرند. برای مخلوط کاشت نیز می توان از خاک برگ +شن استفاده کرد.
بادام را می توانید توسط قلمه گیری نیز تکثیر کنید که در این روش توصیه میشود از(قلمه های چوب سبز نرم )استفاده کنید.
قلمه ها به طول 15سانتی متر در بهار و یا اوایل تابستان از ساقه هایی که حاصل رشد جدید در همان سال هستند تهیه شوند و برگهای موجود در 10 سانتیمتری پایین قلمه حذف شوند
در صورت استفاده کردن از پودرهای ریشه زایی قبل از کاشت قلمه ها در بستر کاشت، احتمال ریشه زایی بیشتر خواهد شد. از مخلوط شن نسبتا درشت +پیت موس می توان استفاده کرد .این مخلوط را به خوبی باید خیس کنید و بعد از خروج آب اضافی برای کاشت قلمه ها استفاده کنید.
بعد از کاشت قلمه ها بر روی آنان کیسه پلاستیکی شفافی قرار دهید و ظرف حاوی قلمه ها را در مکانی روشن اما به دور از نور مستقیم آفتاب بگذارید.
ریشه زایی می تواند حدود 6 هفته طول بکشد. همچنین در طی این مدت اگر هفته ای یک مرتبه قلمه ها و سطح خاک را با یک قارچکش با عملکرد وسیع همانند (بنومیل یا کاپتان )اسپری کنید، احتمال شیوع بیماری های قارچی نیز کاهش می یابد.
روش دیگر
#تکثیر این گیاهان است که در طی آن پیوندک از درختانی با عملکرد مناسب در تولید میوه و کیفیت بالای میوه انتخاب می شوند و بر روی پایه های مختلف پیوند زده می شوند. بجز بادام، پیوندکهای بادام را می توان بر روی پایه های درختانی همانند:( هلو، آلو و زردآلود نیز پیوند زد).
و انتخاب این پایه ها نیز بستگی به شرایط منطقه و آب و هوایی دارد. مثلا پایه های هلو در خاک های نیمه مرطوب اما سبک با زهکش خوب مناسب است و بخصوص اگر مشکل فعالیت نماتد وجود داشته باشد (بخصوص رقم نماگارد از بین پایه های هلو) استفاده می شود و موجب پاکوتاه کردن بادام و البته کاهش عمر آن میشود.
در خاکهایی که مرطوب هستند می توان از (پایه آلو استفاده کرد) اگرچه از زردآلود نیز به عنوان پایه برای بادام استفاده می شود اما احتمال ناسازگاری بین این دو و از بین رفتن درخت پیوندی وجود دارد.
درخت بادام مشابه درخت هلو هرس می شود البته با شدت کمتر . در هر دوی این درختان میوه ها بر روی شاخههای یک ساله شکل می گیرد بنابراین با هرس منظم و مرتب درخت تشویق می شود تا مرتبا شاخه های یکساله و بارور تولید کند و از آنجایی که در بادام علاوه بر شاخه های یکساله، میوه ها روی سیخک ها نیز شکل میگیرند به همین جهت هرسی سبک تر نسبت به هلو نیاز دارد