🟥کودهای ارگانیک سبزیجات:
کودهای ارگانیک شامل کودهای دامی، کود سبز ، پودر خون ، پودر بقایای ماهی، کنجاله تخم پنبه، پودر گرانیت، سنگ فسفات و…. می باشند.
🔹مزایای کودهای ارگانیک سبزیجات
بسیاری از کودهای ارگانیک باعث تشکیل ماده آلی خاک می شوند. موجب بهبود ساختمان خاک، تغذیه میکروارگانیسم های خاک، از بین بردن بیماری های قارچی و میکروبی و افزایش عناصر کم مصرف خاک می شود. بیشتر کودهای ارگانیک به صورت آهسته و مداوم گیاه را تغذیه می کنند. تعدادی از کودهای ارگانیک همانند کمپوست بسیارارزان یا تقریبا رایگان هستند اگر خودتان آنها را تولید کنید.کودهای ارگانیک کامل همانند ۵-۵-۵ به صورت گسترده در دسترس هستند و به راحتی می توانند به جای کودهای شیمیایی مورد استفاده قرار بگیرند
🔹معایب کودهای ارگانیک
بعضی از کودهای ارگانیک همانند کودهای دامی و کمپوست حجیم هستند و جابجایی و نگهداری آنها مشکل می باشد. آزاد شدن عناصر غذایی کودهای ارگانیک برای مصرف گیاه به کندی صورت می گیرد. بعضی مواقع بسته به فعالیت میکروارگانیسم های خاک، هنگامی که سبزیجات کمبود عناصر غذایی داشته باشند، استفاده از کودهای ارگانیک بسیار زمان بر است. بسیاری از کودهای ارگانیک نسبت به معادل شیمیایی خود حاوی عناصر غذایی کمتری هستند. محتوای کودهای ارگانیک بسته به موقعیت و آب و هوای محلی که تولید شده اند متفاوت است. بنابراین شما کاملا مطمئن نخواهید بود که چه مقدار باید مصرف کنید.
🔹مفهوم اعداد در کودهای سبزیجات:
کودهای تجاری با اعدادی شماره گذاری شده اند که نشان دهنده نسبت عناصر کود می باشد. برای مثال ۱۲-۱۲-۱۲ یا ۳۰-۵-۱۵. شماره اول از سمت چپ نشان دهنده درصد نیتروژن است (N). شماره دوم نشان دهنده درصد فسفات است (نوع فسفر P2O5 است)شماره سوم از سمت راست نشان دهنده پتاس است (نوع پتاسیم مورد استفاده K2O می باشد)
__________________________
اولین کانال تخصصی حوزه کشاورزی در ایتا ✅👇
🍃
https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat