خدا در اندیشه وین دایر
⭕ یکی از کسانی که چند سالی است در کشور ایران تمامی کتاب هایش به زبان فارسی ترجمه شده است وین دایر است. وی کتاب هایش بیشتر حول موضوع عرفان و معنویت نوشته شده است.
🔻خیلی ها گمان میکنند که وین دایر چنان خدا گراست که توحید را به همان میزان که در اسلام آمده پذیرفته است و پیامبران الهی را نیز به صورت کامل قبول دارد. آیا واقعا همین گونه است؟!
⭕ باید انصاف داد در شرایطی که فروش بیشتر کالا و مصرفگرایی، در صدر آمال بشر غربی قرار گرفته، كار وین دایر در معرّفی و وارد كردن خدا به فرهنگ منحطّ غربی، تحسین برانگیز است؛ اما نظام توحیدی وی، نظامی حدّاقلی است كه فقط به قبول خداوند پرداخته و روح بینهایت طلبِ انسان را به بسنده کردن به مراحل پایینِ ایمان، ترغیب میکند و انتظارات حدّاكثری را كه البته منطقی هم هست، از زندگی توحیدی كنار میزند و از خدا فقط به پذیرش آن، در پارهای از ساحتهای وجودیِ انسان بسنده میكند. به همین دلیل با اعتراف به این كه «ما بخشی از نظام هوشیار جهان هستیم و با هدفی جهانی به اینجا آمدهایم»(خود حقیقی، ص 26)؛ اضطراب و استرس را به عنوان درد اصلی بشر امروز معرفی میكند (راه حل معنوی، ص 41) و هدف را شادی و لذت و كامیابی میداند.
🔻توضیح وی درباره درد معنوی بشر، بازخوانیِ همان مشكلات روانی انسان معاصر است؛ بنابراین، خدای دایر برای رفع اضطراب، نگرانی، خجالت، عصبانیت و ترس وارد زندگی میشود، نه برای اقناع میل خداجویی بشر و ارضای فطرت خداخواهی او(معنویت، ص 104 ؛ ندای درونی، صص54 و 56و 137 و 165).
mafaz.ir/?p=55094
🆔
@mafaz_news