📌شهید عباس بابایی، تجلی بارز تعهد و شجاعت
🔹بابایی یکی از دهها شهید شاخص استان قزوین و افتخار کشورمان است که در طول عمر تقریباً کوتاه خود، منشاء امنیت و آسایش بسیاری از هموطنان در جبهه های جنگ با ابتکار و نبوغ جنگی و حتی در پشت جبهه در زندگی خصوصی خود به نیازمندان شد.
🔹رهبر انقلاب در مورد جایگاه رفیع شهید بابایی فرمودند: این شهید عزیزمان انسانی مؤمن و متقی و سربازی عاشق و فداکار بود و همیشه بر همین خصوصیات نیز پابرجا ماند. تعزیه خوانی که خلبان شد.
🔹شهید بابایی در سال ۱۳۲۹ در قزوین و در خانوادهای مذهبی متولد شد، وی همانند پدرش و بسیاری از قزوینیها (که به نوعی هنر محبوبشان شبیهخوانی است)، یکی از تعزیهخوانان محبوب شهر بود و بعدها با گذراندن تحصیلات متوسطه در قزوین در سال ۴۸ به دانشکدۀ خلبانی راه یافت و پس از آن برای گذرانیدن دورۀ آموزش مقدماتی عازم آمریکا شد.
🔹بازگشت بابایی به وطن همزمان شد با ورود هواپیماهای پیشرفته اف۱۴ به نیروی هوایی، بابایی که در ردیف تیزهوشترین و ماهرترین خلبانان ایرانی در پرواز با جنگندههای اف پنج بود به همراه تنی چند از خلبانان برای پرواز با هواپیماهای اف ۱۴ برگزیده و به پایگاه هوایی اصفهان منتقل شد همان پایگاهی که بعدها در سال ۶۰ فرماندهی آن به بابایی جوان تفویض شد. خلبانی نابغه با دستاوردهایی بینظیر.
🔹بابایی همچنین در سال ۱۳۶۲ (در حالی که تنها ۳۳ سال داشت) با ارتقاء به درجه سرهنگی به سمت معاون عملیات نیروی هوایی ارتش جمهوریاسلامیایران منصوب و چهار سال بعد به درجه سرتیپی نائل میشود، پیشرفت سریعی که مرهون نبوغ ذاتی بابایی بود، نبوغی که در زمینه خلبانی هواپیماهای جنگنده و شکاری نیز به کار گرفته شد.
🔹در پانزدهم مرداد سال ۶۶ در حالی که به درخواستهای پی در پی دوستان و نزدیکانش مبنی بر شرکت در مراسم حج آن سال پاسخ نه داده بود؛ در روز عید قربان در یک عملیات برونمرزی، به شهادت میرسد.
🔹از نزدیکان شهید نقل شده که وی چند روز قبل از شهادت در پاسخ پافشاریهای دوستان برای عزیمت به مراسم حج گفته بود: تا عید قربان خودم را به شما میرسانم، وی هنگام شهادت تنها ۳۷ سال داشت. سرلشگری که تجلی ایمان، شجاعت و تعهد بود.
🔹بابایی خلبانی که برای اولین بار توانست قابلیتهای جدیدی به هواپیماهای جنگی و شکاری اضافه کرده و اقدام به عملیات کند که از عهده کمتر کسی برمیآمد برای بسیاری تبدیل به الگوی بارزی برای صفت شجاعت شد و از طرفی با صرفنظر کردن از زندگی در امریکا و بازگشت به میهن و خدمت به آن در حالیکه که کشورش در بدترین شرایط جنگی قرار داشت؛ تجلی بارز صفت تعهد بود. در این بین اما همسر شهید معتقد است که بابایی در قیاس با دو خصلت شجاعت و تعهد دارای ویژگی سومی نیز بود که در ایمان پاک او جلوه می کرد.
🔹شهید بابایی پس از چهار سال خدمت در مقام معاونت عملیات نیروی هوایی، به علت لیاقت و رشادتهایی که در دفاع از اسلام و میهن اسلامی از خود نشان داد، در اردیبهشت سال 1366 به درجه سرتیپی نایل گردید. در مردادماه همان سال، قرار بود شهید بابایی به همراه همسرش در مراسم حج حضور یابد.
🔹هنگامی که بابایی همسرش را بدرقه کرد، به او گفت که خود را با آخرین پرواز به مراسم حج میرساند؛ ولی مدتی سپری شد و حجاج آماده عزیمت به منی و عرفات شدند و هنوز بابایی به عربستان نرفته بود. از این رو، همسر شهید با ایران تماس گرفت و علت نیامدن او را جویا شد. شهید بابایی در پاسخ گفته بود که در زمان کنونی، حضور در جبهه را از سفر حج واجبتر میداند.
🔹این شهید در پانزدهم مردادماه همان سال و در روز عید قربان، در 37 سالگی و در عملیاتی برونمرزی، به معراج همیشگی دوست قدم نهاد. یادش گرامی و راهش پاینده باد.
✍️هومن هوشمند
#دفاع_مقدس
@Aseman_ikiu