🔴پاسخ به #شبهه / #شایعه «چله کلیمیه (اربعین کلیمی) کمک به یهود است!»
⁉️متن شبهه👇👇👇
" 1)) دوستان خوبم یه خبر مهم
چند روزی هست که در فضای مجازی چله کلیمیه نشر پیدا کرده به نقل از آیت الله مکارم شیرازی . ایشون نظرشون این بود که این چله وجود داره اما برای مسلمانان نیست . لطفا عزیزان رو با خبر بفرمایید که این چله مخصوص یهودیان است وبرگزاری این چله نه تنها کمک به یهود کرده بلکه سنت آنهارو در بین مسلمانان الخصوص شیعه ترویج می دهد. لطفا از انتشار این چله کلیمیه در بین مسلمانان جدا خودداری فرمایید ...
2 )) چله ی کلیمیه:
از اول ماه ذی القعده شروع میشه تا روز عرفه گفته شده اگه ختمی رو میخوایم انجام بدیم از اول ذی القعده تا روز عرفه یعنی 40روز انجامش بدیم خیلی خیلی حاجت میده.
این مدت اسمش چله کلیمیه هست ومدت زمانیه که حضرت موسی انجامش داد وبعد اون چله خدارو رؤیت کرد ... "
✅پاسخ شبهه👇👇👇
اولا :
⚠️ هر چند طبق حدیث مشهور نبوی صلی الله علیه و آله «من أخلص العبادة لله أربعین صباحا ظهرت ینابیع الحکمة من قلبه علی لسانه | بحار ج۶۷ ص۲۴۲» چهل روز عبادت خالصانه باعث سرازیر شدن چشمه های حکمت از جان انسان می شود.
ولی عنوان دادن این چهل روز به عنوان چله عبادت نمیتواند مسبوق به شرع باشد؛ و کسی #نمیتواند تحت عنوان «چله کلیمیه» عبادت این چهل روز را به عنوان #عملی_شرعی قلمداد کند؛
👈 زیرا تشریع چنین حکمی حتی در حد استحباب، نیازمند وجود سخن یا سیره معصوم علیه السلام است.
و در این باره مبنایی در روایات وجود ندارد.
دوما :
1. به این چهل روز در آیه ۱۴۲ سوره اعراف كه مربوط به میعاد ۴۰ روزه حضرت موسی (عليهالسلام) با خداوند است اشاره شده است :
«و ما به موسى سى شب وعده گذاردیم سپس آن را با ده شب (دیگر) تكمیل نمودیم به این ترتیب میعاد پروردگارش (با او) چهل شب تمام شد ...»
2. بزرگان اهل معنا به این 40 روز عنایت داشته و به شاگردان سلوكی خود دستور ذكر و عبادت و دعا و مراقبه می دادند . ذكر این 40 روز متناسب با حال و شرایط فرد است و ختم سوره و آیه و دعا و ذكر در این مدت مطلوب است .
3. بنا به فرمایش آیت الله جوادی آملی این 40 روز كه از اوّل ذیقعده تا دهم ذیحجّه است به « اربعین كلیمی» معروف است و فرصت مناسبی برای تهذیب نفس و خود سازی و مانند آن است .
4. در طول سال می توان روزهایی را برای عبادت در نظر گرفت ، اما بهارش این 40 شب است؛ آدم مواظب باشد كه غذای بد وارد دهانش نشود؛ زبانش حرف بد نزند؛ گوشش حرف بد نشنود؛ چشمش نگاه بد نكند؛ آنوقت سایر كارها خوب است.
5. چهل روز عبادت این نیست كه انسان از جامعه ، كسب و كار یا تحصیل دست بكشد و منزوی شود و به خیال اربعین به جائی برسد ! بلکه آن است كه انسان 40 روز مواظب قلب و مجاری ادراكی و تحریكی خود باشد. نه بر خلاف رضای حق چیزی بیندیشد، و نه بر خلاف رضای حق انگیزه ای داشته باشد .
6. به این چهل روز اربعین کلیمی گفته شده چرا که حضرت موسی پس از چنین چله ای نائل به گفتگوی با خداوند و ملقب به کلیم الله شد .
7. در قرآن صراحتا اشاره شده نه تنها حضرت موسی (عليهالسلام) بلکه احدی خداوند را ندیده است و به موسی خطاب شد : "هرگز مرا نخواهى دید".
"سوره اعراف آیه 143#کانال_سربازان_حضرت_مادر_س👇
💢sarbazan_hazrat_madar💢