┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
✨﷽✨
🔖 حدیث: " أُمِرَ النّاسُ بِالقراءة في الصلاةِ لِئَلّا يكون القرآن مهجوراً مُضَيَّعًا، بل يكونَ محفوظاً مدروسًا " | ١ |
📕 ترجمه: " مردم امر شدند که آیات قرآن را در نماز ها بخوانند تا اینکه قرآن ، کتاب خدا در سینه ها بماند و مهجور نشود و دور نیفتد، و مردم همیشه با آیات قرآن سروکار داشته باشند. "
✍️شرح از سیدالطائفتین
#علامه_طهرانی قدس سره:
❇️ما بعضی از اوقات که کمی سوره های بلند در نماز می خوانیم مورد اعتراض واقع می شویم که آقا پایمان درد می کند، آقا عجله داریم! آقاجان، اگر ضرورت دارد و عجله داری یا پایت درد می کند، نمازت را فرادی کن و برو! و یا اگر پایت درد میکند بنشین! امام جماعت قرائتش را می خواند و هرجا پایتان درد گرفت و خسته شد، بنشینید و گوش کنید و وقتی پایتان خوب شد ، دو مرتبه بلند شوید! قاعده اش این است که انسان نمی تواند امام را ملزم کند به اینکه حتما مطابق میل من بخوان! آن هم که گفته اند: " انسان بایستی اضعف مامومین را ملاحظه کند. " اضعف مامومین اصلا می گویند: نماز نخوان! راحت! اضعف مامومین این است! اضعف مامومین نسبت به سوره " قُل هُوَ الله أَحَدٌ " که نیست؛ بلکه نسبت به سوره های بلندی است که معروف و مشهور بود و می خواندند.
🔺🔻علاوه بر این، ما تابع شرعیم، و وقتی دستور داده شده است که در شب جمعه باید امام در نمازش سوره جمعه بخواند؛ حالا ماموم میخواهد طاقت بیاورد، میخواهد طاقت نیاورد! در روز جمعه در رکعت اول سوره جمعه و در رکعت دوم سوره منافقین وارد شده است و امام باید بخواند و ماموم باید منتظر بشود. در صبح روز دوشنبه و روز پنج شنبه در رکعت اول : سوره " هَلْ أَتَى عَلَى الْإِنْسَانِ حِينٌ مِنَ الدَّهْرِ - [ سوره انسان] " و در رکعت دوم سوره " هَلْ أَتَاكَ حَدِيثُ الْغَاشِيَةِ [ سوره الغاشية ] وارد است و امام باید این سوره ها را بخواند. و در اوقات دیگر در صبح جمعه رکعت اول سوره جمعه و رکعت دوم سوره " قُل هُوَ الله أَحَدٌ " وارد است.
⭕️از آن گذشته ، روز ها در ظهر و عصر مستحب است که امام سوره های کوتاه ، مثل : وَاللَّيْلِ إِذَا يَغْشَى [ سوره الليل ] ، " هَلْ أَتَاكَ حَدِيثُ الْغَاشِيَةِ [ سوره الغاشية ] ، " وَالشَّمْسِ وَضُحَاهَا [ سوره الشمس ] ، " سَبِّحِ اسْمَ رَبِّكَ الْأَعْلَى [ سوره الأعلى ] و ... بخواند. در مغرب قدری سوره های طولانی تر بخواند، مثل : " وَالنَّازِعَاتِ " و " وَیلُُ لِلْمُطَفِفِينَ " ، و در نماز های عشاء قدری بلند تر، مثل " عَمَّ " [ سوره نبا ] ، سوره دهر: هَلْ أَتَى عَلَى الْإِنْسَانِ حِينٌ مِنَ الدَّهْرِ " سوره الحاقة ، سوره " يَا أَيُّهَا الْمُزَّمِّلُ [ سوره المزمل ]، يَا أَيُّهَا الْمُدَّثِّرُ [ سوره المدثر ] و ... در نماز های صبح سوره های بلند تر بخواند، مثل: سوره حشر ، سوره " تَبَارَكَ الَّذِي بِيَدِهِ الْمُلْكُ " [ سوره الملك ] ، سوره الرحمن و سوره هایی که وارد شده است.
🔰عزیز من ، اگر انسان همیشه سوره " قُل هُوَ الله أَحَدٌ " را بخواند کما اینکه همه ما این کار را می کنیم قرآن را دور انداخته ایم! خُب بگویید: این سوره " هَلْ أَتَاكَ حَدِيثُ الْغَاشِيَةِ " معنایش چیست و برای چه آمده است؟ " هَلْ أَتَى عَلَى الْإِنْسَانِ " برای چیست؟ سوره منافقون برای چیست؟ سوره جمعه برای چیست؟ اگر انسان همیشه اینها را بخواند، قرآن به معانی اش درون سینه اش می ماند! قرآن در سینه زنده است، نه در بین کتاب ها ! پس اگر قرآن بین کتاب ها برود، از قرآن دور افتاده ایم!
📚 منابع:
۱. علل الشرائع ،ج۲،ص۶۲۲
۲. مبانی اخلاق، ج۱، ص ۱۰۸
#اخلاق
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍