#ادامه 🔴🔵
#فرق ظلمت و ظلمات در چیست
#بخش دوم
🔺🔻 بر اساس کلام وحی نور در دنیا سه قسم است:
🔺الف) نوری که انسان با آتشی که درست میکند، حاصل میشود که طبق کلام وحی این نور با ارادهی خدا خاموش میشود.
✨ مثَلُهُمْ كَمَثَلِ الَّذِي اسْتَوْقَدَ نَارًا فَلَمَّا أَضَاءَتْ مَا حَوْلَهُ ذَهَبَ اللَّهُ بِنُورِهِمْ وَتَرَكَهُمْ فِي ظُلُمَاتٍ لَا يُبْصِرُونَ (17 - بقره)
🔰مثَل ایشان مانند کسی است که آتشی بیفروزد و همین که روشن کند پیرامون او را، خدا روشنی آنان را ببرد و رها کند ایشان را در تاریکی که هیچ نبینند.
💠 کسی که علم را بجای اینکه برای خودش و برای تعلیم آن به مردم در راه رضای خدا به کار ببرد، آن را برای کسبِ درآمد و شهرت یاد بگیرد. چنین عالِمی از علم نوری خواهد داشت ولی آن نور خاموش خواهد شد زیرا او قدرت دفاع از علم و پاسخ به سؤالات خود را ندارد. این فرد باید کلیشهای سخن بگوید و اگر خدا علم را از حافظهی او ببرد، دیگر چیزی برای گفتن ندارد. چنین علمایی معمولاً کمطاقت هستند و اجازه سؤال به دیگران نمیدهند چون از رسوایی خود ترس دارند و اگر در برابر سؤالی، جوابی نداشته باشند، نخست حاشیه میروند و سپس عصبی میشوند.
🔺ب) گروهی در کسب نورِ علم سراغ اساتید و روشهای عرفانی منحرف میروند و چون هدفشان از علم، رسیدن به معرفت خدا و انتقال بیمنتِ علم به معرفتجویان راستین نیست، لذا این افراد هم، از نورِ علم برخوردار نیستند.
✨ أوْ كَصَيِّبٍ مِنَ السَّمَاءِ فِيهِ ظُلُمَاتٌ وَرَعْدٌ وَبَرْقٌ يَجْعَلُونَ أَصَابِعَهُمْ فِي آذَانِهِمْ مِنَ الصَّوَاعِقِ حَذَرَ الْمَوْتِ ۚ وَاللَّهُ مُحِيطٌ بِالْكَافِرِينَ (19 - بقره)
⚡️یا مَثَل آنان چون کسانی است که در بیابان، بارانی تند که در آن تاریکی و رعد و برق است بر آنان ببارد و آنان انگشتانشان را از ترسِ مرگ در گوش نهند مبادا از شدت صدای صاعقه بمیرند و خدا بر کافران احاطه دارد.
🌘 این رهروانِ علم مانند کسانی که در بیابان گم شدهاند، نور شدیدی به آنها میخورد، ولی جز خیرهکردن چشم و کرکردن گوش و گیجی و ترس، چیزی عایدشان نمیشود.
💥 در این مکاتب عرفانی مانند ترکِ حیوانی، یوگا و... نورهای خیرهکنندهای به آنها میرسانند که لحظهای است و در آن نور، چیزی دیده نمیشود، چون شدید و کوتاهمدت است و طالب معرفت، گیج و سردرگم شده و از آغوش شیطان سر درمیآورد.
🔺ج) علمی که نور به معنای الهی است؛ در اثر تقوی و ایمان و عملِ صالح، خداوند آن را به انسان میبخشد.
✨ واتَّقُوا اللَّهَ ۖ وَيُعَلِّمُكُمُ اللَّهُ ۗ (282 - بقره)
💢و از خدا بترسید و خداوند هم به شما تعلیم مصالح امور میکند.
⚪️ این نورِ علم قابلیت هدایت سایر مؤمنین را دارد و آن نوری است که نه تنها هرگز به دست بشر خاموششدنی نیست، بلکه خداوند روز به روز نورِ علم را در آن مؤمن شدت و تقویت خواهد فرمود.
✨ يرِيدُونَ أَن يُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَيَأْبَى اللَّهُ إِلَّا أَن يُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ (32 - توبه)
⭕️کافران میخواهند که نور خدا را با دهانشان (به نَفَس تیره و گفتار جاهلانه خود) خاموش کنند و خدا نگذارد تا آنکه نور خود را در منتهای ظهور و حدّ اعلای کمال برساند، هر چند کافران ناراضی و مخالف باشند.
🔴 پس علم نور است و مؤمن باید دقت کند این نور را از چه منبعی کسب میکند.
⁉️ از امام باقر (ع) پرسیدند:
🔶مراد از «طعام» در آیه 24 سوره عبس «فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلي طَعامِهِ» چیست؟ ایشان فرمودند: مراد از طعام در این سوره «علم» است که مورد نیاز هر مؤمنی است و باید دقت کنید که علم را از دست و از عقل چه کسی میخورید.
🔷 عربی نزد امام صادق (ع) آمد و از این حدیث نبوی سؤال کرد که فرموده بودند:
🌟 النَّظَرُ إلى وَجهِ العالِمِ عِبادَةٌ
💫«نگاه به چهرهی عالِم عبادت است.»
🔷عرب سؤال کرد: مراد چگونه عالِمی است؟ امام فرمودند: «عالِمی که با دیدنِ چهرهی او یاد آخرتِ خود بیفتید.»
❇️ پس یک نتیجه نهایی میتوان گرفت که انسان از آغاز خلقت در دنیای تاریکی که سراسر ظلمت است پا به این دنیا میگذارد که انتهای این دنیا بهشت یا جهنم ابدی است و به دو راه ختم میشود. انسان برای دیدنِ مسیر باید چراغ و نوری داشته باشد که بعد از مرگ به بهشت پر از نعمت برود و از آتش جهنم دور بماند و با این چراغ پُر نور است که میتواند مسیر بهشت یا جهنم را ببیند و خطایی در رفتن ننماید.
#ادامه_دارد
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍