┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
🔖
#شرح_چهل_حدیث_از_امام_زمان_عج_الله🌼
🔖
#حديث_يازدهم
🔖حديث يازدهم : فضيلت تسبيح تربت سيدالشهداء(عليه السلام)
✨✨(مِنْ فَضْلِه، أَنَّ الرَّجُلَ ينْسى التَّسْبيحَ وَيديرُ السُّبْحَةَ فَيکْتَبُ لَهُ التَّسْبيحُ)[1]
💎از فضايل تربت حضرت سيدالشهداء(عليه السلام)آن است که چنان چه تسبيح تربت حضرت در دست گرفته شود، ثواب تسبيح و ذکر را دارد، گر چه دعايى هم خوانده نشود.
✍️شرح
🔖اين حديث از جمله پاسخ هايى است که امام زمان(عليه السلام) در جواب سؤال هاى 💠محّمد بن عبداللّه حميرى بيان فرموده اند. او در سؤالى از حضرت(عليه السلام) مى پرسد: آيا جايز است که از خاک قبر امام حسين(عليه السلام)تسبيح بسازيم؟ آيا در آن فضيلتى هست؟
🌼حضرت(عليه السلام) ابتدا در جواب سؤال مى فرمايد:
💫تسبيح خود را از تربت مزار امام حسين(عليه السلام)بسازيد و با آن خداوند را تسبيح نماييد; زيرا براى تسبيح، چيزى بهتر از تربت امام حسين(عليه السلام)نيست. از جمله فضايل اين تربت اين است که اگر کسى ذکر را فراموش کند و تسبيح تربت را فقط در دست خود بگرداند، براى او ثواب ذکر تسبيح نوشته مى شود.
❇️درباره ى فضيلت تسبيح با تربت حسينى، شايسته است به دو نکته اشاره کنيم:
1️⃣. تربت امام حسين(عليه السلام) از جمله تربت هايى است که خداوند متعال آن را مبارک گردانيده است; زيرا از قطعه زمينى است که جسد پاک و مطهّر حضرت سيدالشهداء(عليه السلام) را در برگرفته است. از جمله اغراض و مقاصد عالى در استحباب تسبيح با تربت حسينى، آن است که وقتى شخص تسبيح کننده ى با تربت، آن را در دست مى گيرد، به ياد فداکارى امام حسين(عليه السلام) در پيشگاه خداوند مى افتد و اين که چگونه يک انسان مى تواند در راه عقيده و مبدأ، اين گونه فداکارى و با ظالمان مقابله کند. انسان در اين حال به ياد آن ارواح پاک و مقدّس و مطهّرى مى افتد که در راه معشوق حقيقى فدا شدند و به ملکوت اعلى پرکشيدند. در اين هنگام و با اين تفکّر، حالت خضوع و خشوع در او ظاهر شده، دنيا و آن چه در آن است در نظر او حقير جلوه مى کند، و حالت عرفانى و معنوى خاصّى در نفس او پديد مى آيد و اين به خاطر توسل و ارتباط با امام حسين(عليه السلام)از طريق تربت اوست; از اين رو در روايات مى خوانيم که سجده بر تربت حسينى حجاب هاى هفت گانه را پاره مى کند.
2️⃣ يکى ديگر از آثار و برکات تسبيح با تربت امام حسين(عليه السلام) ـ که اهل بيت(عليهم السلام)در پى آن بودند ـ شناساندن مظلوميت امام حسين(عليه السلام) به مردم است; زيرا شخص نمازگزار هر روز بعد از نماز و بهره مندى از آن، هنگامى که چشمش به تربت حسينى مى افتد، به ياد امام حسين(عليه السلام)و فداکارى هاى او و اصحاب و اهل بيتش مى افتد; و معلوم است که يادآورى چنين الگوهايى ـ از حيث روان شناسى ـ اثر تربيتى و معنوى عجيبى در نفس انسان مى گذارد، انسان ها را حسينى بار مى آورد و روح و خون حماسه ى حسينى را در وجود انسان به جنبش مى آورد.
🔖
#حديث_دوازدهم :
#برآوردن #حاجات مردم
✨✨(مَنْ کانَ في حاجَةِ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ کانَ اللّهُ في حاجَتِهِ)[2]
✳️هر کسى که به دنبال حاجت خداوند عزّوجلّ باشد، خداوند نيز دنبال کننده و برآورنده ى حاجت او خواهد بود.
✍️شرح
🔶اين حديث را شيخ صدوق(رحمه الله) از پدرش، از سعد بن عبدالله، از ابى القاسم بن ابى حليس (حابس)، از امام زمان(عليه السلام) نقل مى کند. حضرت در پيامى به حليسى به خلوص او، و به صورت کلّى، به اين نکته ى اخلاقى اشاره مى فرمايد که: هر کس درصدد برآوردن حاجت خداوند باشد، خداوند نيز دنبال کننده ى حاجات او خواهد بوده و خواسته هايش را برآورده خواهد ساخت.
❇️هر چند مراد از حاجت خداوند در بخشى ديگر از اين روايت، زيارت امام حسين(عليه السلام) با نيت خالص، مشخص شده است; ولى حضرت، يک اصل کلّى را بيان کرده و زيارت امام حسين(عليه السلام)را مصداقى از آن قرار داده اند; يعنى اگر انسان کارى را انجام دهد که اجرايش مطلوب و خواسته ى خداوند باشد، و از اين رو بتوان آن را «حاجت و خواسته ى خداوند» خواند، مى تواند خداوند نيز کارهاى او را اصلاح مى کند.
❇️شايسته ى يادآورى است که خداوند، محتاج به هيچ کس نيست، بلکه اين مردم اند که سرتاپا محتاج به قاضى الحاجات اند. خداوند متعال مى فرمايد:
✨(يا أَيهَا النّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللّهِ وَاللّهُ هُوَ الْغَنِي الْحَميدُ)[3];🔺 اى مردم! شما محتاجان به سوى خداونديد و خداوند، همان غنّى ستايش شده است.
✍️تعبير حاجت خداوند در اين حديث به اين جهت است که حاجت خداوند در حاجت خلق است; و به تعبير ديگر، کسى که حاجات مردم را برآورد، گويا حاجت خداوند را برآورده است.