┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
🔵🔴
#راهکارهای امام علی علیه السلام برای
#فقر زدایی در
#جامعه
1️⃣. ترغیب مردم به کار
#ادامه👇👇
✳️ب: ترغیب زهاد برای فعالیت معیشتی
🔶گروهى با این ذهنیت که فعالیت معیشتی، مانع و مزاحم دستیابى به کمال معنوى است، چندان انگیزه و تمایلى براى حضور در عرصه فعالیتهاى دنیوى ندارند؛🔺 لذا امیرمؤمنان(علیه السلام)💫 این تصور را بیپایه دانسته و فرمود: إنّ طلبَ المَعاشِ مِن حِلّهِ لا یشغَلُ عَن عَمَلِ الاخِرَةِ. (3) بیتردید در پى تأمین معیشت از راه حلال آن رفتن، انسان را از امور اخروى باز ندارد.
💢بلکه در سخنى دیگر، آن را از جمله ویژگیهاى مؤمن به شمار آورده است: لِلمؤمِنِ ثلاثُ ساعات، فساعَةٌ یُناجى فیها رّبَه وَ ساعَةٌ یَرُمُّ به مَعاشَهُ و ساعَةٌ یُخَلّى بَینَ نفسِهِ وَ بینَ لَذَّتِها فیما یَحِلُّ و یَجمُل. (4) مؤمن را سه ساعت (برنامه و زمان) باشد: ساعت و مقطعى را به مناجات با خدایش اختصاص دهد، برههاى از وقت خویش را به تأمین و اصلاح معاش بپردازد، و زمانى را به منظور استفاده از لذّتهاى حلال براى خود واگذارد.
❇️ج: ترغیب صنعتگران
به لحاظ اینکه چرخش چرخ صنعت، اشتغالزایى و حمایت از تولید و افزایش آن را به همراه دارد، و همچنین افزایش کالا و حمایت از مصرفکننده را ایجاد کرده و نقش مؤثرى در زدودن چهره فقر از جامعه دارد، امیرمؤمنان علیه السلام صاحبان حرفه و صنعتگران را مورد تشویق قرار داده و میفرمود: إِنَّ الله یُحِبُّ المُحتَرِفَ الأمین. (5) خداوند صاحب حرفه امین را دوست دارد.
🌀د: ترغیب بازرگانان
💰تجارت و بازرگانی، افزون بر فراهم آوردن کالاهاى مورد نیاز جامعه، رفاه بیشتر جامعه را به همراه دارد و از مهمترین راههاى اشتغال سالم و کسب درآمد، به شمار میآید؛ لذا امیرمؤمنان(علیه السلام) بازرگانان را نیز مورد تشویق قرار داده است: تَعرَّضُوا لِلتَّجارَةِ فإنّ لَکُم فیه غِنیً عَمّا فى أیدِى الناس. (6) به داد و ستد بپردازید که بینیازى شما از آنچه در اختیار مردم است، در آن است.
🔰پس بر پایه روایات، از جمله راهکارها و روشهاى فرهنگى💠 امیرمؤمنان(علیه السلام)، ✅ترغیب و تشویق گروهها و اصناف مختلف مردم به حضور در عرصههاى گوناگون کار و فرصتهاى شغلى بود، تا در سایه فعالیت گسترده و فراگیر مردم، بازار اشتغال به کار مفید، گرم گردیده و سستی، تنبلى و بیکاری، رخت بر بسته و همگان با نشاط و انگیزههاى برتر، قدم به میدان کار گذارده و با حرکت و تلاشى عمومی، به جنگ با تهیدستى برخیزند و خودکفایى و بینیازى از دیگران را در تأمین معیشت خویش، بر جاى آن نشانند.
📚(3) شیخ مفید، محمد بن محمد، مصنفات شیخ مفید، ج13، ص119.
(4) نهج البلاغه/حکمت390.
(5) ابن بابویه، محمد بن علی، من لا یحضره الفقیه، ج3، ص158.
(6) کلینی، محمد بن یعقوب، اصول کافی، ج5، ص319.
#ادامه_دارد
#قسمت_دوم
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍.