⭕️ شهیده راه جهاد تبیین و مبارزه با تحریف
👈 در عظمت شخصیت حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) همین بس که بهترین مخلوق خدا یعنی پیامبر خاتم (صلیاللهعلیهوآله) فدایی او بود؛ پیامبری که به تصریح قرآن کریم، رفتار و گفتار او مبتنی بر آموزههای وحی، و مورد تأیید پروردگار است؛ پیش پای او بلند میشد، با اشتیاق به سمتش میرفت و دستش را میبوسید.
این رفتارها ناشی از معرفت حضرت رسول نسبت به جایگاه والای دختر خود بود که شیعه وسنی به آن اقرار کردهاند.
🔹 «ابن صباغ مالکی» از بزرگان اهل سنت، در کتاب «الفصول المهمة» مینویسد: پیامبر خدا (صلیاللهعلیهوآله) روزی بر فراز منبر فرمود: «هرکسی فاطمه(س) را شناخته است، که شناخته است، ولی هرکس او را نشناخته است، بداند که او فاطمه دختر محمد و پارهی وجود من است. او قلب، جان و روح من است که در کالبدم در حرکت است. هرکس او را بیازارد مرا آزرده، و هرکس مرا بیازارد، خدا را آزرده است.» با این وجود، این سوال برای همیشه در تاریخ، مطرح بوده است که چرا به آن بزرگوار، این چنین ظلم شد و در سن جوانی به شهادت رسید؟ مگر سفارشهای پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) را نشنیده بودند که هفتاد و پنج یا نود و پنج روز پس از رحلت ایشان، شهر مدینه شهادت پاره تن پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) را نیز تجربه کرد؟
🔹 حقیقت این است که در جریان انحراف مسیر خلافت، جامعه اسلامی دچار فتنه عظیم و سنگینی شد. جریان مرموز و خزندهای که در زمان حیات حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآله) فرصت عرض اندام پیدا نمیکرد، بلافاصله پس از رحلت آن حضرت و در حالی که هنوز پیکر مطهر، دفن نشده بود، قدرت را قبضه و شروع به گرفتن بیعت از مردم کرد! این در حالی بود که از آخرین سفارش عمومی پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) در خصوص جانشینی و ولایت حضرت علی(علیهالسلام) که در میان جمعیت عظیم مسلمانان در غدیر خم انجام گرفت، فقط حدود هفتاد روز میگذشت.
🔹 در چنین شرایطی، دین خدا با خطر بسیار بزرگی مواجه بود که میتوانست تمام زحمات رسول گرامی را بر باد دهد. حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) با درک این موقعیت حساس، پای به میدان «جهاد تبیین» و مبارزه با جریان «تحریف» گذاشت تا در برابر آن مخاطره سهمگین، ایستادگی نماید. این موضوع، راز عمر کوتاه و هتک حرمت آن دردانه خلقت بود که سرشار از درس و پند است.
🔹 حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) سعی کرد با سخنگفتن و بصیرتبخشی در جمع مردم، به تشریح و تبیین اوضاع بپردازد و شرایط را به صورت دقیق، ترسیم کند؛ ایراد خطبه مفصل، پرنکته و حکمتآمیز در مسجدالنبی(صلیاللهعلیهوآله) در همین راستا انجام شد. نمونه دیگر مربوط به موردی است که به خلیفه اول فرمود: ای ابوبکر! چه زود کینههای پنهان خود را علیه اهل بیت رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) ظاهر کردی!
🔹 حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) که به دلیل آگاهی از عواقب شوم غصب خلافت، هیچ ملاحظهای برای دفاع از ولایت و امامت به خود راه نمیداد، از روشهای دیگری هم برای مقابله با جریان حاکم استفاده میکرد. مثلاً گریههای مداوم و طولانی آن بزرگوار که در مکانهای مختلفی مثل کنار قبر پیامبر(صلیاللهعلیهوآله)، قبرستان بقیع و قبرستان احد انجام میشد، در واقع یک مبارزه منفی علیه عاملان سقیفه بود، تا با جلب نظر مردم، آنان را نسبت به عمق فاجعه آگاه کند.
🔹 بانویی که در زمان دعا، دیگران را بر خود و خانوادهاش ترجیح میداد و معتقد به «الجار ثم الدار» بود، آیا نمیدانست که گریههای طولانی در مجامع عمومی سبب آزار مردم خواهد شد؟ پاسخ این است که قطعاً میدانست، ولی قصد ایشان این بود که مردم را نسبت به خطر و آزاری بسیار بزرگتر مطلع نماید تا در گرداب حاکمیت افراد بیصلاحیت، غرق نشوند.
🔹 البته این تلاشها در مسیر جهاد تبیین و مقابله با جریان تحریف، هزینههای فراوانی برای حضرت فاطمه (علیهاالسلام) داشت که در نهایت به شهادت منجر شد؛ چرا که غاصبان حکومت و اشرار وابسته به آنان، از تلاشهای ایشان به شدت احساس خطر میکردند.
🔹 جالب اینجاست که این بانوی قهرمان، حتی نسبت به تبیین حقایق و رسوایی دشمنان خدا، بعد از شهادت خود نیز اهتمام داشت. وصیت به انجام غسل، تشییع و تدفین در شب و بدون اطلاع دیگران و نیز اختفای مدفن شریفش، از مواردی است که همواره بر طبل رسوایی عاملان غصب خلافت میکوبد.
✅ جان کلام درباره درسگرفتن از ایام فاطمیه این است که بدانیم شخصیت ملکوتی و بینظیری مثل حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) در راه جهاد تبیین و مبارزه با تحریف، جان خود را فدای «ولایت» کرد تا ما در این مسیر دچار تردید نشویم.
___________________
🔗 لینک مطلب:
https://btid.org/fa/news/196126
📎
#سیاست_اجتماع
📎
#سیاست_داخلی
📎
#فاطمیه
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐
btid.org