👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا هر انسانی فرشته خوبی دارد که مواظب اوست؟ چطور میشود آن را مشاهده کرد؟
✍️پاسخ:
✅از جمله وظایف فرشتگان كه از آیات قرآن استفاه میشود این است كه به فرمان خدا انسانها را حفظ كنند تا این كه مرگ انسان فرا رسد.
🔰لَهُ مُعَقِّباتٌ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ یَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ؛ [۱] برای انسان نگهبان هایی در پیش رو و پشت سر وجود دارد كه او را بر حسب امر خدا حفظ و نگهداری میكنند".
🗞امیرالمؤمنین (ع) در این باره فرموده است: "هیچ انسانی نیست مگر این كه با او چندین فرشته نگهبان هستند كه او را نگاه میدارند و چون اجلش فرا رسد بین او و آن چه به او میرسد مانع نمیشوند". [۲]
♻️امام باقر(ع) فرمود: "دو فرشته انسان را در شب حفظ میكنند و در روز به طور متناوب به این وظیفه عمل میكنند". [۳]
👈و مواظب های دیگری نیز توسط فرشتگان انجام می شود که یکی از آنها حفاظت از اعمال نیک انسان است.
💢خداوند مراقبان بسیاری بر انسان گماشته است چنان كه میفرماید:
🔹وَ إِنَّ عَلَیْكُمْ لحَافِظِینَ* كِرَامًا كَاتِبِینَ* یَعْلَمُونَ مَا تَفْعَلُونَ؛ [۴] بر شما محافظان و نگهبانانی گمارده شدهاند. آنان در پیشگاه حق محترم و مكرمند و پیوسته اعمال شما را مینویسند و از آن چه انجام میدهید با خبرند".
🔸"ما یَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلاَّ لَدَیْهِ رَقیبٌ عَتیدٌ؛ [۵] (انسان) هیچ سخنى به زبان نمىآورد، مگر آنكه در كنارش (فرشتهاى) نگهبان حاضر و آماده (ثبت) است.".
"إِنَّ رُسُلَنا یَكْتُبُونَ ما تَمْكُرُونَ؛ [۶] همانا فرشتگان هرآن چه كه فریب كاری میكنید مینویسند.
🔹از آیات و روایات استفاده میشود كه دو دسته از فرشتگان برای نوشتن اعمال انسان مهیا شدهاند. یك دسته طرف راست ودسته دیگر در طف چپ، ملائكه دست راست ضبط امال خوب را به عهده دارند و فرشتگان طرف چپ نوشتن اعمال بد را عهده دارند. [۷]
♻️و درباره بخش دوم این سوال باید گفت که: ملائكه و اجنه كه ابلیس هم از جنیان است، موجوداتی هستند كه ما توانایی درك حسی آنان را نداریم یعنی نمی توانیم آن ها را ببینیم اما اگر آن ها به خاطر خصوصیت وجودی خود و با اذن پروردگار متمثل شدند، انسان می تواند آن ها را در قالب متمثل شده ببیند.
📚منابع:
[۱]. رعد (۱۳) آیه۱۱.
[۲]. علی رضا رجالی، فرشتگان، ص ۱۸۹، به نقل از توحید صدوق، ص ۳۶۸.
[۳]. همان، به نقل از ریاض السالكین، ج ۲، ص ۶۱.
[۴]. انفطار (۸۲) آیه ۱۰ - ۱۲.
[۵]. ق (۵۰) آیه ۱۸.
[۶]. یونس (۱۰) آیه ۲۱.
[۷]. علیرضا رجالی، فرشتگان، ص ۱۸۶، با تلخیص.
📎
#اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق