➕شمشیر دولبه پلتفرمها: آسیب فقط برای دنبالکنندگان نیست!⚔️
📱همه ما کم و بیش با بازار تولید محتوا در شبکه های اجتماعی آشنا هستیم و در نگاه اول گمان میکنیم تولیدکنندگان محتوا برنده این بازار هستند؛ ما وقت و توجه و تصمیمات آینده خرید خود را می دهیم و آنها فقط سود تبلیغات را می برند.🤔
🤳 اما پژوهش تیم تحقیقاتی دانشگاه کرنل نشان میدهد اینفلوئنسرها نیز در شبکههای اجتماعی دچار آسیب هستند. چرا که شبکههای اجتماعی آنها را تشویق به افشای درونیترین جنبههای زندگیشان میکنند و آنها را در معرض آزار و اذیت مبتنی بر هویت قرار میدهند.تیم تحقیقاتی مصاحبههای عمیقی با تولیدکنندگان محتوا انجام دادند تا درک کنند که آنها چه تجربه ای از تولید محتوا دارند؟ آیا پلتفرمها توانستهاند از آنها در برابر تهدید، توهین و سایر فشارهای روانی حفاظت کنند؟
📌تجزیه و تحلیلها نشان داد که آسیبپذیری یک مفهوم ساختاری در اقتصاد تأثیرگذاری است که در چند سطح قابل طرح است:
1️⃣ منطق تجاری، آسیب پذیری شخصی را به عنوان یک استراتژی برای جذب دنبالکنندگان مطرح میکند. (از جنبههای خصوصیتر و مشکلات خودت بگو تا بیشتر مخاطب جذب کنی)
2️⃣ مصاحبه شوندگان طیفی از آسیبها را تجربه کردند، از نفرت مبتنی بر هویت و آزار و اذیت تا کمپین های هماهنگ حذف
3️⃣ شرکتکنندگان نه تنها پلتفرمها را برای محافظت از خود شکست خورده میدانستند بلکه حس می کردند که این شرکتها از طریق منطق تجاری که مشوق خصومت است، آسیبها را تشدید کردند.
🧑💻نویسندگان علت توجه به این مسئله را چنین عنوان کرده اند:
در حالی که کارگران از همه اقشار مجبورند تحت شرایط نئولیبرالیسم، عدم اطمینان را بپذیرند، ایدئولوژیهای ریسک در اقتصاد پلتفرم ظاهری خاص به خود میگیرند، که در آن کارگران تشویق میشوند که «خود را بیرون بگذارند». با توجه به آسیبهای مرتبط با دید عمومی (بهویژه برای زنان و سایر گروههای به حاشیه رانده شده) به نظر میرسد که بررسی تجربیات کارگران وابسته به پلتفرم از «قرار دادن خود در آنجا» ضروری است.
⚠️نویسندگان هشداری برای علاقه مندان به کار در این حوزه داشتند:
این که «همه پلتفرم یکسانی را دریافت میکنند» چیزی شبیه به حقیقت است. با این حال، ما هشدار میدهیم که سیاست دیده شدن (و در نتیجه، سیاست آسیبپذیری) به مراتب کمتر از آنچه پلتفرمها میگویند برابری خواهانه است.
🆔
@CogniPlus
🔗 European Journal of Cultural Studies (2023) 👈 :
https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/13675494231212346