🔹
کنشگری کمکوشانه یا "Slacktivism" چیست؟
▪️واژهای تحقیرآمیز در وصف فعالیتهای اجتماعی مجازیای است که به فرد احساس رضایت کاذب انجام عملی مثبت را میدهند، در حالی که تأثیر واقعی آن کار هیچ یا بسیار ناچیز است که به فرد احساس رضایت کاذب انجام عملی مثبت را میدهند، در حالی که تأثیر واقعی آن کار هیچ یا بسیار ناچیز است.
مثل فردی که با کاشت یک درخت احساس میکند محیط زیست را به تنهایی نجات داده است.
🔻ماجرا از آنجایی شروع شد که یکبار “آنتونی جزلنیک” استندآپکمدین مشهور و ساختارشکن آمریکایی در یکی از اجراهایش به سوژه جالبی پرداخت. جزلنیک گفت گاهی به او انتقاد میکنند که چرا در روزی که فاجعهای در سطح ملی یا جهانی اتفاق افتاده (مثل حادثه تروریستیف زلزله، جنگ و …)، بدون توجه به حادثه در توییتر جوک میگوید و شوخی میکند.
🔻جزلنیک در پاسخ میگفت شوخیهایش قرار نیست به کسی بر بخورد، چون قربانیها در روز فاجعه وقتی برای سر زدن به شبکههای اجتماعی ندارند و مجبورند به بدبختیای که سرشان آمده برسند!
🔻این کمدین جسور در ادامه گفت وقتی فاجعهای در جهان اتفاق میافتد، مردم همزمان هجوم میآورند به شبکههای اجتماعی و همه شروع میکنند به بروز واکنشهای یکسان و یکشکل: مثلا یک طرح خاص را به اشتراک میگذارند، یا از یک جمله مشترک برای اعلام همدردی استفاده میکنند.
🔻جزلنیک این رفتارها را نه از روی توجه به قربانیان، که از روی جلب توجه کاربران اینترنت میدانست و میگفت: “شمایی که اینجور وقتا سریع میدوید پای توییتر و مینویسید «تمام ذهن و قلبم پیش حادثهدیدگان فلانجاست»، در واقع منظورتون اینه که «ملت تو این روز سخت به منم توجه کنید! منم دارم واکنش نشون میدم!»”
این اشاره گزنده آنتونی جزلینک، به پدیدهای بود که در سالهای اخیر زیاد مورد بحث و مناقشه بوده و در انگلیسی به آن "Slacktivism" میگویند.
ادامه دارد...
🎖
@Dafoosmedia | دافوسمدیا