علل نیاز به پاکسازی بدن :👇👇👇
الف) زیاده روی در مصرف مواد غذایی:
2- گرسنه برخاستن از سفره:
در كتاب خصال شيخ صدوق حديث عجيبى از حضرت على عليه السلام خطاب به فرزندش امام حسن مجتبی عليه السلام روايت شده است:
« اى پسرم آيا به چهار ويژگى كه تو را از طب بى نياز میكند آگاهت سازم؟ بر سر سفرهى غذا ننشين مگر در حالى كه
#گرسنه باشى و از طعام برنخيز مگر اين كه گرسنه باشى و غذا را خوب بجو و وقت خواب به دستشويى برو. پس اگر اين كارها را انجام دهى از طب بىنياز مىشوى.»
« يا بنى الا اعلمك اربع خصال تتغنى بها عن الطب، فقال: بلى يا اميرالمؤمنين قال: لا تجلس على الطعام الا و انت جائع و لا تقم عن الطعام الا و انت تشتهيه، و جود المضغ و اذا نمت فاعرض نفسك على الخلاء فاذا استعملت هذا استغنيت عن الطب»
این برخلاف فرهنگ غالب مردم است که تا سیر نشوند دست از خوردن نمی کشند و بر سفره ها یکدیگر را سفارش و تشویق به سیر شدن می کنند.
امام رضا علیه السلام نیز دو بار در رساله ذهبیه تاکید فرموده اند:
« دست از طعام بردار درحالیکه هنوز به آن میل و اراده داری که برای معده و بدن تو بهتر است و باعث زیادی عقل و سبکی جسم تو می شود»👌👌👌
« وارفع یدیک منه و بک الیه بعض العزم و عندک الیه میل فانه اصلح لمعدتک و لبدنک و ازکی لعقلک و اخف علی جسمک»
« دست از طعام بردار درحالیکه هنوز اشتها داری» « وارفع یدیک من الطعام و انت تشتهیه»
لازم به ذکر است که حضرت در رساله خود بدن را به زمین
#زراعی
تشبیه و فرموده اند همانطور که به زمین زراعی نباید زیاد از حد
#آب رساند چرا که باعث خرابی دانه و محصول می شود، در مورد بدن نیز تدبیر در تغذیه ضروری است:
« هرکه صرف نماید از طعام زیاده بر قدر حاجت، آن غذا غذای او نمی شود و ضرر می رساند و هرکه بخورد به قدر حاجت نه زیادتر و نه کمتر نفع می رساند او را و در مورد آب نوشیدن نیز چنین است»
« و من اخذ من الطعام زیاده لم یغذه و ضره و من اخذ بقدر حاجه لا زیاده علیه و لا نقص فی غذائه نفعه و کذلک الماء»
از همین جا می توان نتیجه گرفت که آب درمانی مرسوم که به بیمار توصیه می شود در
#روز 8 تا 12 لیوان آب بخورد مورد تایید طب اسلامی نبوده ❌و مضر می باشد و مشاهدات چندساله ما نیز تایید کننده همین مطلب است.
💠درمانخانه اسلامی💠
💠
@Darmaneslami
💠سنگر جنگ تغذیه☝️