✨🌸🍃🌼🌸🍃🌼🌸🍃🌼
🌸🍃🌼🌸🍃🌼
🍃🌼
🌸
✨ انسانیت ✨
در سال۱۲۹۵در شهرستان رشت در خانواده مسیحی کودکی پا به عرصه وجود گذاشت نامش "آرسن میناسیان" بود که برای تحصیل به مدرسه ارامنه انوشیروان رشت رفت.
به دلیل طهارت روحش در دوران نوجوانی به تشکیلات انجمن اخوت پیوست که فعالیتهای انجمن در حوزه های اجتماعی فرهنگی بود.
آرسن علاقه وافری به رشته شیمی داشت به همین دلیل بعداز اخذ دیپلم به قزوین رفت و در داروخانه ای مشغول بکار شد آرسن بعدها با دختر صاحب داروخانه ازدواج کرد و مجدداً به رشت بازگشت.
از آنجایی که داروساز تجربی بود نسبت به ساختن داروهای تخصصی مبادرت میکرد و به داروخانه های دیگر به قیمت بسیار ارزان می فروخت که همین امر باعث شد انگیزه افتتاح داروخانه ای در وی پدید آید و اولین داروخانه را در رشت به نام کارون تاسیس کرد.
وی بعد از جنگ جهانی دوم که بیکاری، فقر و گرسنگی امان مردم را بریده بود به رایگان دارو های مورد نیاز مستمندان را تامین می کرد.
ایشان برای خرید مواد اولیه دارو به تهران می رفت و هر شب تا پاسی ازشب رفته برای ساختن دارو مشغول بود ، همین امر باعث شد که اولین داروخانه شبانه روزی را تاسیس کند.
آرسن با تمام وجودش در خدمت مردم بود در بعضی از فصول سال به دلیل طغیان آب رودخانه ها یا بارش برف سنگین خصوصا در هنگام وزیدن باد گرم که به گیلکی "کونوس بچی باد" می گفتند منجر به آتش سوزی می شد، آرسن بی هیچ منتی عاشقانه داروخانه را به همکارش می سپرد و خود به یاری مردم می شتافت.
وی به اعتقادات مردم بسیار احترام می کرد، در مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی شرکت می جست و به محض ورودش در مساجد، مردم به احترامش از جای بر می خاستند و برایش صلوات می فرستادند.
این اعتباری که نصیب آرسن شده بود به ثمن بخس به دست نیامده بود. او فقط یک دارو خانه چی نبود بلکه امین مردم و خدمتگذاری صدیق بود. به عیادت بیماران می رفت، در محاکم قضایی ضمانت مردم را می کرد و مردم نیکوکار نزدش پول، طلا و مواد غذایی می سپردند تا او به دست نیازمندان برساند.
وی رئیس هیئت ارامنه و همچنین عضو انجمن شهر رشت بود و با همت خیرین از جمله دکتر حکیم زاده ، آیت ا… ضیابری ، حاج رضا عظیم زاده ، آقای چینی چیان و حاج آقا استقامت در سلیمانداراب در جوار مزار سردار بزرگ جنگل اولین کلنگ خانه سالمندان و معلولین ایران در رشت توسط آرسن زده شد.
ایشان بعداز افتتاح خانه سالمندان ، داروخانه خویش را واگذار کردند و تمام وقت در خانه سالمندان حضور داشتند که هر ماهه از ۵۰۰۰ تومان اجاره بهای داروخانه ۲۰۰۰ تومان را به همسرش می دادند و الباقی را صرف خانه سالمندان می کردند.
خلاصه انسانیت به دین و مذهب و مرز جغرافی محصور نیست بلکه به همانست که پیامبراکرم (ص) فرمودند : بعثت لاتمم مکارم الاخلاق
نهایت امر ، آرسن میناسیان معروف به مسیح گیلان، در غروب ۱۴ فروردین ۱۳۵۶ درگذشت و خبر از دست رفتن ایشان در تمام شهر پیچید و برای عزاداری، تعداد کثیری از مردم از میدان شهرداری به طرف خیابان سعدی و عده ای هم در سلیمانداراب حضور گسترده ای بهم رساندند و با نهایت عشق و تأثر از دست رفتن این فرد نیکوکار ، تابوت را روی شانه هایشان حمل می کردند.
🌸🍃🌼🌸🍃🌼
✾📚
@Dastan 📚✾•