✨﷽✨
#زلال_وحی
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸🌹((وَ ما كانَ لِبَشَرٍ أَنْ يُكَلِّمَهُ اللَّهُ إِلاَّ وَحْياً أَوْ مِنْ وَراءِ حِجابٍ أَوْ يُرْسِلَ رَسُولاً فَيُوحِيَ بِإِذْنِهِ ما يَشاءُ إِنَّهُ عَلِيٌّ حَكِيمٌ))🌹🌸 (شورى/51)
ترجمه: شايسته هيچ انسانى نيست كه خدا با او سخن بگويد مگر از طريق وحى يا از وراء حجاب يا رسولى مى فرستد و به فرمان او آنچه را بخواهد وحى مى كند؛ او بلند مقام و حكيم است.
نکته: ازامام على (ع) نقل شده كه در پاسخ شخص سؤال کننده از مساله وحى، آن را به هفت قسم تقسيم فرمود:
1- وحى رسالت و نبوت؛ مانند: " ما به تو وحى فرستاديم همانگونه كه به نوح و پيامبران بعد از او وحى فرستاديم" (نساء/163)
2- وحى به معنى الهام؛ مانند:" پروردگارت به زنبور عسل الهام فرستاد" (نحل/68).
3- وحى به معنى اشاره؛ مانند:" زكريا از محراب عبادتش به سوى مردم بيرون آمد و با اشاره به آنها گفت صبح و شام خدا را تسبيح گویيد" ( مريم/11).
4- وحى به معنى تقدير؛ مانند:" خداوند در هر آسمانى تقدير و تدبير لازم را فرمود"(فصلت/12).
5- وحى به معنى امر؛ مانند:" به خاطر بياور هنگامى را كه به حواريين امر كردم كه به من و فرستاده من ايمان بياوريد"(مائده/111).
6- وحى به معنى دروغ پردازى مانند:"اينچنين در برابر هر پيامبرى دشمنى از شياطين انس و جن قرار داديم كه سخنان فريبنده و دروغ را به طور سرى به يكديگر مى گفتند" (انعام/112).
7- وحى به معنى خبر؛ مانند" و آنها را پيشوايانى قرار داديم كه به فرمان ما هدايت مى كردند و انجام كارهاى نيك را به آنها خبر داديم" (انبيا/73).
البته بعضى از اين اقسام هفتگانه مىتواند شاخه هايى داشته باشد كه بر حسب آن موارد استعمال وحى در كتاب و سنت افزايش خواهد يافت.
🆔
@DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄