📰 بررسی میکروبیوتای کنهها در چین
📢 در یک مطالعه جدید، تنوع میکروبیوتای پنج گونه مختلف کنه در استان یونآن چین مورد بررسی قرار گرفت. این منطقه بهعنوان یکی از متنوعترین اکوسیستمهای زیستی جهان شناخته میشود و شرایط اقلیمی و توپوگرافی منحصر بهفردی دارد. استان یونآن به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در نزدیکی مرزهای کشورهای ویتنام، لائوس و میانمار و وجود اکوسیستمهای مختلف، بهعنوان یک منطقه پرخطر در زمینه انتشار بیماریهای زئونوتیک شناخته میشود.
📢 در این مطالعه، تعداد ۱۹۱ کنه بالغ از پنج گونه مختلف جمعآوری شد که شامل ایکسودس اواتوس، ایکسودس اکوتیتارسوس، ایکسودس گرنولاتوس، ریپیسفالوس میکروپلاس و همافیزالیس کولونینی بود. بهمنظور شناسایی دقیقتر گونهها، از ترکیب روشهای مورفولوژیکی و تحلیلهای فیلوژنتیکی ژن 16S rRNA استفاده شد.
📢 برای شناسایی میکروبیوتا در کنهها، از توالییابی کامل ژن 16S rRNA بهره گرفته شد. در این روش، قطعات با کیفیت بالا به طول تقریبی ۱۳۵ میلیون جفت باز تولید شد که میانگین طول خوانشها ۱۴۸۱ جفت باز بود. تجزیه و تحلیل دادهها منجر به شناسایی ۱۰,۶۹۲ واحد تاکسونومی (OTU) شد. این شناساییها شامل ۱۱ رده میکروبی بود که در آن Proteobacteria بهعنوان فراوانترین رده در بیشتر نمونهها شناسایی شد. در مجموع، ۱۲۶ جنس مختلف از میکروبها در کنهها شناسایی گردید که از این میان Marinomonas، Coxiella و Stenotrophomonas بهعنوان جنسهای غالب شناخته شدند. در نمونههای مربوط به Rhipicephalus microplus، جنسهای Escherichia و Coxiella بهعنوان غالبترین باکتریها شناسایی شدند، در حالی که در نمونههای مربوط به Ixodes granulatus، Hyphomicrobium و Thermus بیشترین فراوانی را داشتند. این نتایج، تنوع بالای میکروبی موجود در کنهها را نشان میدهد.
📢 در ادامه بررسیها، وجود پاتوژنهای مختلفی از جمله Anaplasma، Ehrlichia، Candidatus Neoehrlichia، Borrelia، Rickettsia و Babesia در کنهها تأیید شد. مهمترین بخش این تحقیق، شناسایی گونههای جدید ریکتزیا بود. بهعنوان مثال، سویه جدید Rickettsia sp. YN01 که در کنههای Ixodes granulatus شناسایی شد. همچنین نتایج این مطالعه نشان میدهد که کنهها میتوانند میکروبها را از طریق چندین مسیر ، از جمله انتقال عمودی (از طریق تخم)، انتقال از طریق تماس با میزبانها و حتی انتقال از طریق جنسی، به نسلهای بعدی خود و یا میزبانهای جدید منتقل کنند.
#بیماری_مشترک #کنه
🌐 لینک دسترسی به مقاله
https://www.scienceopen.com/hosted-document?doi=10.15212/ZOONOSES-2023-0005
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis