🔴 پرونده ویژه شماره دوم فریاد خوزستان:
🔻 ممنوعیت کشت برنج در استان خوزستان/آب در خانه و ما تشنه لبان می گردیم...
#پرونده_ویژه
#شماره ۲
🔹 برنج جزو اقلام اصلی کشت در ایران محسوب می شود. 95 درصد از کل برنج دنیا در قارّه آسیا تولید می شود و ایران هم سطحی معادل 630 هزار هکتار از اراضی را به زیر کشت این محصول برده است. در خوزستان در سال های گذشته 70 هزار هکتار از اراضی زیر کشت برنج می رفت که به تولید بین 300 تا 350 هزار تن انواع برنج دانیال، عنبربو، چمپا،... منجر می شود. خوزستان بخاطر منابع آبی فوق العاده مکان مناسبی برای کشت برنج بوده و رتبه سوم تولید برنج کشور را به خود اختصاص داده. شوش، شوشتر، اهواز، ایذه،باغملک و دشت آزادگان مناطقی هستند که کانون کشت این محصول چشم نواز و پربرکت به شمار می روند.
🔹برنج عنبربو که در واقع در کشور به برند اختصاصی خوزستان تبدیل شده، برنج مطلوب خوزستانی هاست که علت اقبال خوزستانی ها به آن علاوه بر عطر و طعم دلچسب، تحمل بالای این محصول به شرایط اقلیمی دشوار مثل گرما، شوری آب و زمین می باشد.
🔹اما در سال های اخیر عواملی سبب شده سطح زیر کشت برنج هر ساله کاهش پیدا کرده و تولید آن در استان کاهش یابد. تا جایی که امسال کشت برنج در خوزستان به طور کلی ممنوع اعلام شد. نگاهی به آمار وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان کاهش کشت برنج در استان در این سال ها قابل تأمل و تأسّف بار است:
🔹سطح زیر کشت برنج در سال 92، صدوده هزار هکتار، در سال 93، شصت و پنج هزار هکتار، در سال 94، چهل و پنج تا پنجاه هزار هکتار، در سال 95، چهل و شش هزار هکتار و در سال 96، سی و پنج هزار هکتار بوده است. یعنی در طول 4-5 سال سطح زیر کشت برنج به یک سوم تقلیل پیدا کرد! امسال هم به کلّی کشت برنج ممنوع اعلام شد.
✅ ادامه در لینک زیر:
http://www.faryadkhz.ir/parvandeh2gozaresh/
✅ اختصاصی
#دوهفتهنامه #فریاد_خوزستان:
#ایتا:
Http://eitaa.com/faryad_khz
#سروش:
Http://sapp.ir/faryad_khz
#سایت:
www.faryadkhz.ir