#نقد_فیلم
#انیمه_نوراگامی
🌐 آیاکاشی
✍️ آیاکاشی ها مسئول اعمال شر انساناند. آیاکاشی ها ارواح انسان های مردهاند. پس انسانها دارای اختیار هم نیستن. آنها موجودات پاکی هستن، روح آنها با ارزش و پاک است، یک عامل بیرونی باعث میشود به اعمال پلید دست بزنند. این قضیه با اختیار انسان در تضاد است، نوعی جبرگرایی درون فیلم است.
📢 جبر دو نوع دارد:
1️⃣ به دلیل فشار عوامل بیرونی؛ مثلا من روی عزیزتون اسلحه میکشم و شما را مجبور میکنم کاری کنید، وگرنه عزیزتون رو میکشم. این نوع اجبار باز هم شامل اختیارست. چون شما میتونید موافقت نکنید و به مرگ عزیزتون رضایت بدید.
2️⃣ نوع دیگر جبر که جبرگرایی هم میگوییم، بی اراده انجام دادن برخی اعماله، یعنی ما در کار های خود و تصمیمات خود اختیار نداریم و از جایی دستور میگیریم. مثلا اگر من این متن را مینویسم خواست حقیقی خود درونم نیست. ممکن است خدا یا موجود فراطبیعی، مرا به چنین کاری مجبور کند.
✍️ جبرگرایی بیشتر مانند نوعی فرار است، فرار از آنچه انجام دادیم یا ندادیم. مقصر من حقیقی نیستم. برای مثال در انیمیشن درون و بیرون والت دیزنی میبینیم که موجوداتی ملقب به احساسات در سر تمام انسان ها و موجودات زنده باعث حرف زدن، راه رفتن، فکر کردن و… اند.
📎 پ.ن: جبرگرایی در اصالت انسان در اسلام در تناقض است. دین اسلام به اصالت انسان به شدت ارج نهاده و انسان را دارای آزادی و برابری قلمداد میکند. جبرگرایی با هر دو این مفاهیم در تناقض است.
═इमाम👑الغدیر{حقمشبک}👑अली═
┄─═
@Ghadir_101218 ═─┄