🔴تصویر عدالت در هیئت منصفه مردم/دلیل گلایه رهبری از غفلتها در عرصه رسانه
🔺از تاکیدات مقام معظم رهبری در سخنانشان به مناسبت هفته قوه قضاییه، ضرورت بهره گیری از هنر و ظرفیت های رسانه ای در گزارش فعالیت ها بود. ایشان با گلایه و فراتر از سفارش به استفاده از فرصت رسانه برای انعکاس واقعیت ها به افکار عمومی فرمودند: «متأسفانه با غفلت برخی مسئولان مربوط در عرصهی نظارت بر فیلمها، شاهد نمایش فیلمهایی هستیم که اساس و مبانی قضائی جمهوری اسلامی را زیر سؤال میبرند.»
🔹ایشان افزودند: «غربیها برخلاف واقعیت، در فیلمهایشان، دادگاههای خود را عرصهی عدالت محض نشان میدهند؛ ولی ما حتی در ارائهی واقعیات کشور از ظرفیتهای هنری و رسانهای بهره نمیگیریم و گاهی برعکس نشان میدهیم.»
🔹ایشان پیش از این نیز بارها بر این موضوع تاکید کرده بودند. به عنوان مثال سال گذشته «تصویرسازی از قوه قضاییه در افکار عمومی» را بسیار مهم خواندند و فرمودند: «باید در این زمینه کاملاً مراقب و هوشیار بود؛ چرا که برخی حوادث ممکن است خصوصیات یک قوه قضاییه خوب یعنی شرافت، صداقت و عدالت را در چشم مردم، برعکس جلوه دهد.» سال 97 نیز در دیدار با مسئولان دستگاه قضایی با اشاره به اینکه امروز در دنیا با پروپاگاندا، سیاه را سفید و باطلِ مطلق را حق جلوه می دهند، از مسئولان چنین گلایه کردند که متأسفانه بسیاری از دستگاههای ما کارهای رسانه ای دقیق و هنرمندانه و موضوع جلب اعتماد عمومی را دستکم گرفته اند.
🔹نقش رسانه در شکل گیری تصویر عدالت نزد «هیأت منصفه مردم» فراتر از حد تصور است. در این یادداشت قصدم پرداختن به ضعف های اجرایی دستگاه قضا و تاثیرش در تلقی مردم از عدالت نظام نیست. بلکه فقط به آن بخش اشاره دارم که تحت تاثیر اطلاع رسانی ضعیف یا کاستی در پیوست رسانه ای اقدامات است. در اغلب موارد، رسانه های منعکس کننده اقدامات عدالت محور قضایی چنان ضعیف عمل می کنند که برساخته ها به جای واقعیات، افکار عمومی جامعه ما را نسبت به عدالت تغییر می دهد و واقعیت ها مظلومانه زیر دست و پای لشکر رسانه های رنگ و وارنگ معاند گم می شوند.
🔹بخشی از کار به شیوه اطلاع رسانی اقدامات دستگاه مربوط است. البته در این زمینه شرایط بهتر از قبل شده و نقش سخنگو و خبرگزاری قوه قضاییه(میزان) پررنگ تر از سابق به چشم می آید. اما بارها هم دیده ایم اطلاع رسانی اقدامات با تأخیر یا به صورت کلی انجام می شود که یا ابهام آمیز است یا به شایعه پراکنان فرصت پارازیت انداختن می دهد. مثل اطلاع رسانی ناقص در اعلام خبر حکم اعدام موسوی مجد یا اعلام دیرهنگام و کلی برگرداندن 3 هزار میلیارد تومان از اموال بابک زنجانی به وزارت نفت که می توانست با پیوست رسانه ای قوی تر اعتماد جامعه را تقویت کند. سرمایه گذاری ویژه دستگاه قضا بر توسعه و تقویت خبرگزاری ها و رسانه هایش و استفاده از نیروهای خوش فکر و باانگیزه اهمیت فوق العاده ای در بستن راه بسیاری از دروغ پراکنی ها علیه اجرای عدالت دارد.
🔹تبلیغات فقط شامل رسانه های خبری و تحلیلی نیست و بخش اعظم تصویر ذهنی جامعه با رسانه های تصویری، فیلم های سینمایی، سریال های رسانه ملی و شبکه خانگی ساخته می شود.
🔹سال هاست مافیای سیاست گذاری و تولید فیلم در ایران هدفش سیاه نمایی از چهره کشور است و مانع ساخت هر فیلمی اســت که در جهت سیاست کلان نظام جمهوری اسلامی در ساخت چهره «ایران قوی» باشد. برخلاف آمریکا که در سینمایش چهره ای اغراق آمیز از قدرت و برتری حاکمیت آمریکا به مردمش و دنیا نمایش می دهد، سینمای ایران مخلوطی شده از ظلم، بی عدالتی، خیانت، اعتیاد، فحشا و... این وضع در تئاتر و سینمای خانگی و تا حد زیادی تولیدات صداوسیما نیز وجود دارد.
🔹چطور باید توقع داشته باشیم از این فضا تصویری در جهت انعکاس صحیح و هنرمندانه نقاط قوت ق ق بیرون بیاید؟ این است که ضرورت ورود مستقل قوه قضاییه به عرصه تولید فیلم و سریال جهت اجرای این خواسته مؤکد رهبری خودنمایی می کند. همانگونه که سپاه باید ورود خود به این عرصه را گسترش دهد و سینمای مقاومت را تقویت کند. مگر نه اینکه در آمریکا هالیوود را پنتاگون و نهادهای امنیتی کنترل می کنند که اینگونه در خدمت اهداف حاکمیت قرار گرفته؟ آیا در کشور همراه سازی افکار عمومی و مقابله جدی با جنگ شناختی علیه ذهنیات جامعه اهمیت کمی دارد؟ چرا نباید کشور با بحران امید اجتماعی دست و پنجه نرم کند؛ درحالیکه تمام مدت نقاط منفی از رسانه ها به سمت مردم پمپاژ می شود و نتوانسته ایم نقاط مثبت و امیدوارکننده را به آنان منعکس کنیم؟!
🔻ما هنوز پس از 41 سال نتوانسته ایم درجنگ رسانه ای خاکریزهای مهمی را فتح کنیم و اجازه دادیم حریف برخی فتوحات عرصه های دیگر را وارونه نمایی کند. باید این خاکریز مهم توسط نیروهای انقلابی بازپس گیری شود.
📝
#رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715