♻️ تصفیهخانه شهری، پس از شش سال در نقطه صفر
#پیگیری_خبر
🔺 ساماندهی به فاضلاب شهری که در انتهای خیابان بسیج جمع میشود، یکی از پروژههای مهم شهری است که از سالها پیش تاکنون به دلایل مختلف به سدهای گوناگونی برخورد کرده است. به خاطر پستتر بودن این نقطه از شهر، آبهای سطحی و همچنان فاضلاب شهری گراش در این نقطه جمع میشود و راه حلهای موقتی نتوانسته است این مشکل اساسی شهری را برطرف کند.
⚠️ در ماههای اخیر، مسدود شدن مسیر آبهای سطحی در انتهای این خیابان باعث بازگشت گنداب به جدولها و آزار و اذیت شهروندان در آن نقطه شده بود. هرچند این مشکل اخیرا تا حدودی برطرف شده است، اما احداث تصفیهخانه هنوز در هاله ابهام است.
🔻 بعد از شش سال، تقریبا صفر
▫️ بحث احداث تصفیهخانه با همکاری مالک پروژهی گراشلند، غلامحسین عابدی، به شورای چهارم برمیگردد. اما این پروژه به خاطر اختلافات اعضای شورای پنجم با عابدی متوقف شد.
▫️ تا این که در آذرماه ۱۳۹۷، خود شهرداری گراش با مشارکت یک میلیارد و دویست تومانیِ حاج محمد موغلی اقدام به ساخت تصفیهخانه کرد. اما تا زمان شروع ساخت در اسفندماه ۱۳۹۷، محمد موغلی نیز از مشارکت در پروژه انصراف داد و باقرزاده، سخنگوی شورا، گفت هزینهها را یکی از خیرین گراشی تقبل کرده است و شهرداری بودجهای مصرف نکرده است.
▫️ اما باز هم عمر شورای پنجم در نیمهراه به اتمام رسید و تصفیهخانه در همان مرحلهی اولیهی احداث گود ماند.
▫️ در اردیبهشتماه ۱۴۰۱، دانشور، رییس شورای ششم، احداث تصفیهخانه را یکی از اولویتهای بودجه در سال ۱۴۰۱ اعلام کرد.
▫️ اکنون شش سال از اعلام شروع ساخت تصفیهخانه در انتهای خیابان بسیج میگذرد، ولی به گفتهی رییس شورا، هنوز در مرحلهی تقریبا صفر قرار دارد.
🔻 دانشور: سرمایهگذار در مارپیچ اداری
💬 رییس شورا در گفتگو با هفتبرکه:
▫️ اساسا جمعآوری فاضلاب شهری وظیفهی اصلی و لاینفک اداره آبفا است.
▫️ با بگیر و ببند و به هر طریق ممکن، ما بعد از گذشت یک سال و اندی، سرمایهگذاری را ترغیب کردیم که بیاید و تصفیهخانه بزند. قرار بود گودی را که در شورای قبل احداث شده بود، تحویل ایشان بدهیم که تکمیل کند. در شورای قبل حوضچهای حفر شده بود که آن هم ترک برداشته بود و عملا زمین بود و باید از صفر تا صد آنجا اجرا کند.
🔻توقف کار با ورود ادارات مدعی
💬 رییس شورا:
▫️ ایشان رفت دنبال طرح و نقشه. ولی تازه اداره امور آب بیدار شد که شهرداری و شورا چکاره است؟ ما باید ورود کنیم.
▫️ ما متوسل شدیم به آقای فرماندار. جلسهای با حضور شورا و شهردار و روسای این دو اداره گرفتیم و صحبت کردیم. قرار شد طرح اولیه را سرمایهگذار ارائه بدهد تا با مولفهها و مقررات این ادارات هم همخوانی داشته باشد.
💬 مهندس علیپور، رییس آبفا گراش، در پیگیری هفتبرکه گفت:
▫️ از طرف آبفا هیچگونه ممانعتی برای اجرای این طرح وجود ندارد.
▫️ در حال حاضر گراش فاقد سیستم فاضلاب شهری است و آب جاری در کانالهای سطح شهر به عنوان آبهای سطحی تعریف میشود و مدیریت و هدایت آن در حیطه اختیارات شهرداری و اداره امور آب است.
▫️ فقط در صورتی که در آینده (که مشخص نیست چه زمانی باشد)، طرحی برای فاضلاب شهری اجرا شود مسئولیت آن با ما خواهد بود.
❗️ حالا که مدیران شهر کاری نمیکنند...
❓ از رییس شورا میپرسیم چرا فاضلاب شهری در جوهای این محدوده ایستاده است و باعث آزار و اذیت شهروندان شده است.
▫️ دانشور میگوید: «یکی از اهالی آنجا جلوی آب را بسته است. چون زیردست آنجا زمین زراعی خودش است. شهرداری هم تذکر داده است، چون زمین ایشان خارج از حریم شهری است، اما وقتی آب را میبندند، آب برمیگردد به حریم شهر. اگر آب رد شود، باید جهاد کشاورزی و بهداشت ورود کنند....»
🔻
#گزارش کامل در هفتبرکه:
☑️
7Berkeh.ir/archives/136929
▪️♻️▪️
🔴
7Berkeh.ir
✔️
t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp :
bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️
eitaa.com/Haftberkeh
✔️
Ble.ir/7Berkeh