🌹 *هر روز یک آیه 202*🌹
( برداشت های تربیتی ازآیات قرآن )
✳️ *فَأَغْوَيْناكُمْ إِنَّا كُنَّا غاوِينَ فَإِنَّهُمْ يَوْمَئِذٍ فِي الْعَذابِ مُشْتَرِكُونَ*
✳️ *پس ما شما را گمراه كرديم زيرا كه ما خود نيز منحرف بوديم. پس آنان در آن روز، در عذاب الهى مشتركند.*
( ۳۲ و ۳۳/ صافات )
✒️ *هدف تربیتی* :
انتخاب مسیر هدایت یا گمراهی اختیاری است.
✒️ *هدف رفتاری* :
برای سرنوشت و راهی که خود انتخاب کرده اید دیگران را متهم نکنید.
✒️ *واژه کلیدی* :
*اغويناكم*: اغواء: به راه هلاكت بردن، گمراه كردن
🌹 *برداشت از آیه* :
✅1/ در مناظره محاکمه واری که در آیه فوق و آیات قبل و بعد آن وجود دارد اصل مهمی بیان شده و ان این که هیچ کسی به اجبار و جبر به راه انحراف و گمراهی کشانده نمی شود، بلکه گمراهان به اختیار و انتخاب این مسیر را انتخاب می کنند.
✅ 2/ نکته دیگر این که گمراهان برای جمع کردن همراه و همرنگ تلاش می کنند تا سپاه و لشکر خویش را افزایش دهند، گمراه بودن زمینه ای برای گمراه کردن دیگران است. ( *فاغویناکم انا کنا غاوین*)
✅ 3/ با توجه به این آیه و آیات محکم دیگر انسان نمی تواند برای توجیه ظلم و ستم، گمراهی و ضلالت، کفر و شرک خویش، تعدی و تجاوز به دیگران، اختلاس و پایمال کردن حقوق دیگران به دنبال توجیهات و بهانه تراشی و توجیه بیرونی برود و بدین وسیله خویش را تبرئه کند و دیگران را مقصر جلوه دهد.
✅ 4/ قرآن می گوید علی رغم تأثیر همه عوامل بیرونی و درونی، اقتصادی و اجتماعی و ... باز تعیین کننده نهایی و اصلی اراده و اختیار انسان است. ( *انا کنا غاوین* )
✅ 5/ علت انحراف فقط رهبران و سیاست مداران و سردمداران کفر و ظلم و علمای توجیه گر نیستند بلکه توده مردم با سکوت و رضایت خویش نیز نقش دارند به این دلیل در عذاب و مجازات شریک هستند. ( *فی العذاب مشترکون*)
🌹 *بازخورد تربیتی* :
✅ مطابق یافته های روان شناسی اجتماعی، همنشینی در همرنگی و همگرایی مؤثر است. معاشرت و همنشینی با گمراهان، بزهکاران اجتماعی و عقیدتی، در انحراف افراد اثر منفی مستقیم غیر قابل انکار دارد.
✅ دوستان فررندانتان را خوب بشناسید و بر دوستی و دوستان فرزندان تان نظارت داشته باشید.
🌹🌹🌹*