✅ بعثت نبی مکرم اسلام (ص) تبریک و تهنیت باد.
🔸 بعثت، برانگیختگیست و انگیختگی، عامل قیام و خیزش است. از نشانههای زنده بودن انسان برانگیختگی اوست. آنچه که ارادهی انسان را به حرکت درآورده و به او میگوید عمر خویش در چه راهی صرف کند،
#انگیزه است.
🔸 پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص) فرمود: «انی بُعثت لاُتمم مَکارم الاخلاق» او که با مبعوث شدن خود، مردم را برانگیخت و از آنان اینگونه امتی پدید آورد، خود فرمود برانگیخته نشده و به حرکت درنیامدم مگر برای تتمیم مکارم اخلاق.
❓انگیزهی پیروان چنین پیامبر و اسوهی حسنهای که برای خود انگیزه و سرلوحه داشته است، چیست؟
🔸 انگیزه، ارادهی انسان را غلیان میدهد؛ و اراده او را به حرکت وامیدارد. زمانی که موتور محرک انسان، شهوت باشد، دیگر رضایت خدا برایش مطرح نیست. انگیزههای ورزشی و هنری او، شهوتِ شُهرت است؛ انگیزهی تحصیلیاش، شهوتِ علم میشود؛ انگیزهی عاطفیاش، شهوت جنسی؛ انگیزههای مادی او، شهوت تکاثر ثروت میشود؛ و انگیزههای سیاسیاش، شهوت تسخیر قدرت به هر قیمت است.
🔸 آری حاصل عمر، حاصل ارادههاست؛ و اراده، حاصل جهتدهی انگیزههاست. برای روزی که از ما خواهند پرسید: «عمرت را در چه راهی صرف کردی!» انگیزههای خود را سامان دهیم تا نخست خودمان و آن گاه پیامبرگونه جامعهی خود را از یک یک انگیزههای مذموم به انگیزههای ممدوح جهت دهیم.
#مهندسی_فرهنگی یعنی هجرت دادن جامعه از انگیزههای غلط به انگیزههای ممدوح.
🔸 عبور از هر انگیزه به انگیزهی دیگر، هجرت است؛ و جامعهای مهاجر است که افراد آن به انگیزههای ممدوح هدایت شده و مهاجرت داده میشوند.
📹 جلسه ۵۱۴ کرسی نظریهپردازی کلبه کرامت با موضوع «برانگیختن» (خرداد۹۳) را ببینید:
kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/171
Instagram.com/kolbehkeramat
استاد حسن عباسی
💠
@Hasanabbasi_ir