| بعد از جنگ هیبریدی
🔰آنچه در دورههای قبل «خط مقدم» و «پشت جبهه» نامیده میشد دیگر وجود ندارد. در این گستره پرتنش، اگر نخبگان و سرمایهداران و رانتخواران بر انباشتن ثروت شخصی متمرکز شوند و جامعه در حالت افسرده و بیش از حد آرام و بی اطلاع رها شود، وضعیت کشور بدتر میشود، که بهتر نمیشود. از این رو ضروری است که جمهوری اسلامی ایران از لحاظ سیاسی پایدارتر، از نظر اقتصادی کارآمدتر، از نظر اجتماعی عادلانهتر و از نظر اخلاقی سالمتر بازسازی شود.
🔸واضح است که در زمینه سیاست خارجی، مهمترین هدف تقویت استقلال ایران بهعنوان یک تمدن و بهعنوان یک بازیگر مهم مستقل جهانی، فراهم کردن سطح قابل قبولی از امنیت و ایجاد شرایط مساعد برای توسعه همهجانبه در زمینه های نامبرده است. برای دستیابی به این هدف در شرایط فعلی که پیچیدهتر و دشوارتر از ادوار گذشته است، نیاز به یک راهبرد یکپارچه کارآمد سیاسی، نظامی، اقتصادی، فناوری، اطلاعاتی و فرهنگی وجود دارد.
🔸نکته اصلی که باید قبل از هر چیز در نظر داشت این است که هیچ راهبردی بدون مجموعهای از ذهنیتها، سودمند نیست. بر پایه ارزشهایمان باید به خودمان رجوع کنیم، و به سوالات اساسی پاسخ دهیم و به پاسخها آگاهی داشته باشیم؛ آگاهی از اینکه چه کسی هستیم، از کجا آمدهایم و برای چه چیزی تلاش میکنیم. راهبرد در خلأ تئوریک معنای کاملی ندارد. سیاست خارجی که با سیاست داخلی پیوند تنگاتنگی دارد، بر پایههای آگاهی ما از این پاسخها بنا دارد.
🔸باید به پاسخ این سوالها برسیم تا محتوای راهبردی برای تصمیم گیری شکل بگیرد و آماده ورود به دورانی شویم که میتواند مهلکهای برای ما باشد تا ایران را به زمین سوخته و به بنبست رسیده تبدیل کند. جنگ هیبریدی فعلی به راحتی از مرز تبلیغات و رسانه میگذرد و دشمنان به صورت فیزیکی داخل مرزهای ایران حرکت خواهند کرد. اروپا با ایران اتمام حجت نمود و با تحریم سپاه به عنوان حافظ جان فیزیکی ایرانیان این پیام را داد که از جانب ما (اروپا) مصون نخواهید بود و نقشه های بعدی به مرحله اجرا خواهند گذاشته شد.
🔸حال توپ در زمین ماست، آیا میخواهیم منفعل باشیم و ببینیم دیگران چه کار میکنند تا ما هم راهحلی برای مواجهه با آن پیدا کنیم، یا میخواهیم فعال باشیم و بر پایه ارزشهایمان به سمت فتح موفقیتها حرکت کنیم.
@جلال الدین فنایی