﷽؛
💎 آموزشاحکامروزه #وقتامساکوافطار
{ به صورت کلی اگه انسان مطمئن نشده موقع افطار شده نباید روزشو افطار کنه و اگه افطار کنه هم قضا داره و هم کفاره عمد ، ولی در مورد اذان صبح ، اگه کسی شک داره که اذان صبح شده یا نه میتونه مبطِلات روزه رو انجام بده و تحقیق کردن واجب نیست ولی اگه مبطِلات روزه رو انجام بده و بعدا معلوم بشه موقع اذان بوده باید روزه رو قضا کنه . نگاه کردن به ساعت هم به شرط اینکه ساعت درست باشه تحقیق محسوب میشه
خوردن سحری قبل از اذان صبح مستحبه ، ولی بنابر احتیاط واجب روزه دار باید قبل از اذان صبح از خوردن و آشامیدن دست بکشه اما موقع اذان مغرب پایان وقت امساکه و روزه دار همراه با اذان می تونه روزشو باز کنه . مستحبه که روزه دار قبل از افطار ، نماز مغرب و عشاءش رو بخونه . البته اگه حضور قلب وجود نداره یا کسی منتظرشه بهتره اول افطار کنه البته به قدری که از وقت فضیلت نماز نگذره .
در مواردی که انسان در مناطقی از زمین زندگی کنه که ساعت شبانه روز از تعادل خارجه یعنی روز ها بیش از 18 ساعت طول می کشه ، و برای روزه دار مقدور نیست که این مقدار از روز رو روزه بگیره، می تونه بر اساس افق مناطق معمول مثل تهران روزه بگیره ، یعنی اگه روزه های تهران 15 ساعته ، باید از اذان صبح به مدت 15 ساعت امساک کنه و بعد می تونه روزشو افطار کنه اما اگه کسی توانایی داشته باشه که کل روزه رو در اون مناطق روزه بگیره باید کل روز رو روزه بگیره }.
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐