🔸 برخی ویژگیهای حدیث شریف عنوان بصری
انتشار بهمناسبت ثبت نام دوره جدید شرح حدیث عنوان بصری
▫️عصاره مباحث مکتب تربیتی علامه طباطبای(ره) را میتوان در این حدیث شریف یافت. این حدیث از جامعیت لازم در ارائه مضامین مکتب برخوردار است و با همه مبانی و مطالب آن قابل تطبیق است. از همین رو بسیار مورد توجه و اهتمام اساتید مکتب ملاحسینقلی همدانی(ره) قرار داشت. چنانکه نقل شده مرحوم سید علی آقای قاضی(ره) به شاگردان دستور میدادند این روایت را بنویسند و همراه خود داشته باشند و هفتهای یكی دو بار مطالعه نمایند.
▫️حدیث عنوان در عین داشتن سیر، تنوع بسیار زیادی در موضوعات مورد بحث دارد (مانند توحید، نگاه به امام، علم امام، تولی و تبری، کرامت و معرفت نفس، توبه و یقظه، صمت، جوع، عزلت، ذکر و...)
▫️متن روایت شریف سیر دارد. به بیان دقیقتر، سیر روایت، مخاطب را با خود همراه کرده و مخاطب حتی با صرف مطالعه حدیث عنوان بصری، سیر داده میشود. خصلت سیر بودن روایت این است که معنای عمده مفاهیم و واژگان مرکزی در ابتدای روایت، با معنای آنها در میانه و پایان روایت متفاوت خواهد بود. سعی بر آن بوده که سیر مطالب درسنامه نیز این خصلت را داشته باشد و به جای آن که مطلب در یک بخش توضیح داده شده و تمام شود، آرامآرام و در طی سیر مجموعه مطالب شکل بگیرد.
▫️بدین ترتیب معنای تمام مفاهیم و اصول بنیادین معرفتی و اعتقادی مخاطب، ضمن پیش رفتن در متن حدیث تطوّر مییابد؛ مثل معنای علم، عمل، انسان، ذکر، توحید، ولایت و... و در نهایت منجر به ایجاد تغییر اساسی در نگاه و منظر او میشود.
▫️دیگر ویژگی حدیث عنوان آن است که مخاطب خود را هم از حیث علمی و هم از حیث عملی بهصورت همگام و همزمان رشد میدهد. این ویژگی در درسنامه دوره نیز تمهید شده و تمام گامهای مطالب حاوی جلوۀ توحیدی و جلوۀ سلوکی است.
👈 این آیدی در تلگرام، ایتا و بله پاسخگوی پرسشهای شما است:
@jelvehadmin
🌐
لینک ثبت نام دوره دانشجویان دانشگاههای شهر تهران
🌐
لینک ثبت نام دوره طلاب حوزههای علمیه قم
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi