✍فرهاد قنبری
*کدام انقلاب؟*
این روزها عده ای از جوانان و نوجوانان در خیابانهای برخی شهرهای کشور شعارهایی سر می دهند و در این میان برخی از آنها متاسفانه جان خود را نیز از دست می دهند.
دغدغه و علت این شورش کاملا مشخص و ملموس است و طبیعتا اگر به آنها توجه جدی صورت نگیرد شکل خطرناکتری هم خواهد گرفت اما خطاب با آنهایی است که آن سوی دنیا نشسته و با دروغ و نیرنگ و با توجه به منافع خود و نیازشان به کشته های جدید، بی هیچ تعهد انسانی و اخلاقی این نوجوانان و جوانان را فریب می دهند و با این وعده دروغین که «ایران در آستانه انقلاب است» آنها را به خیابان کشیده و هزینه های بسیاری را به آنها و خانواده هایشان تحمیل می کنند. (البته هر انسانی در هر جای دنیا مسئول مستقیم تک تک کنش های خویش است اما بسیاری از این نوجوانان با تحریک مستقیم شبکه های ماهواره ای به خیابان می آیند و عموما نه شناخت صحیحی از زندان و محرومیت اجتماعی دارند و نه حتی با مقوله مرگ و کشته شدن احتمالی در خیابان آشنا هستند)
به خاطر داشته باشیم نسلی که سال ۵۷ انقلاب کرد، نسلی بود که از هنر و ادبیات تا کوچکترین حرکت سیاسی و اجتماعی برنامه ریزی داشت. نسلی که شعر را به حماسه تبدیل کرده بود، نسلی که شعر را با «خاک را سبز می خواست» و «بی چرا زندگان» و «کاوه ای دیگر نمی آید پدید» و «ایران ای سرای امید»، مقابله با جور و ستم را با داستانها و رمانهای دولت آبادی و ساعدی، سینمای اعتراضی را با «خاک» و «گوزنها» و «داش آکل» و «قیصر» و «سفر سنگ»، سرود انقلابی را با «سرای امید » و «بهاران خجسته باد» و پراتیک سیاسی و حرکت میدانی را با چریکها می شناخت.
نسلی که انقلاب کرد دستگاه عظیم رهبری و سازماندهی مالی و فکری داشت که از مسجد و حوزه و بازار تا دانشگاهها را دربرمی گرفت و از چپ مارکسیست توده ای تا چریک ماتریالیست فدایی خلق و ملی-مذهبی ها و بازاریان و حوزویان را در یک راستا و برای یک خواست مشترک و به امید ساخت یک آینده متفاوت در کنار یکدیگر قرار می داد.
انقلاب و براندازی به چنین سازوکار و دستگاه عریض و طویلی نیاز دارد که از «رهبری» و «ایدئولوژی» گرفته تا «سازماندهی توده ای» را به طور همزمان در مسیر یک هدف و یک خواسته هدایت نماید..
حال اینکه عده ای مزدبگیر عربستان و انگلیس و اسرائیل و آمریکا و.. در آنسوی دنیا هر روز با چند توییت هیجانی و دعوت نوجوانان و جوانان به آتش زدن سطل زباله و ماشین پلیس و امثالهم در شعار «ایران در آستانه انقلاب» می دمند خود هم می دانند که دروغ می گویند و صرفا برای هدفهای آتی شان نیاز به این شلوغی ها و جنازه های احتمالی دارند.
براندازی یک نظام سیاسی از زیبایی شناسی[شعر و سرود و داستان و موسیقی و سینما..] گرفته تا رهبری و.. نیاز به گفتمان دارد، اینکه کسی تصور می کند با خزعبلات شاهین نجفی و مصی علینژاد و فخر آور و اینترنشنال و.. می تواند نظام سیاسی را براندازد یا بیش از حد مقهور رسانه هاست و یا بیش از اندازه ساده لوح است.
پ.ن: نوشتن و گفتن این مطالب بسیار دشوارتر از نگفتن آن است. می توان مانند بسیاری سکوت کرد و حتی برای دیده شدن بیشتر هیزمی در میان آتش انداخت، اما تعهد اجتماعی و شرف انسانی چیز دیگری حکم می کند...
💢۱۳۰ نفر از دخترانی که دیشب در تجمعات علیه «پلیس» حضور داشتند، اعلام کردند موبایل هاشون توسط اغتشاشگران به سرقت رفته و از نیروهای «پلیس» برای پیداشدن گوشیهاشون کمک خواستند! چه طنز تلخی!
آباده خبرستان(شهر جهانی منبت)
https://eitaa.com/joinchat/2453012660Ce8c9dc232d
آباده خبرستان(شهر جهانی منبت)۲
eitaa.com/abadekhabarestansh2shjmonabbat