یکی از رایج ترین مشکلاتی که برخی افراد در تمام طول سال با آن مواجه میشوند احساس سرما در بدن به ویژه دستها و پاها است. سردی پاها به طور گهگاه طبیعی است. تغییرات دما، بعضی تغییرات و شرایط در شیوه زندگی و سلامت، جزو رایج ترین دلایل سردی پاها هستند. در صورتی که از وضعیت سلامت جسم خود مطمئن هستید، سرد بودن پاها و حس سرما در آنها نگران کننده نیست و می توانید با روش های ساده و خانگی آنها را گرم نگه دارید.
درمان سردی پاها در طب سنتی
درمان سردی پاها با ماساژ روغن گرم
ماساژ دادن پا یک راه ساده و درمانی برای برگرداندن گرما میباشد و همچنین باعث تحریک و افزایش جریان خون در اندام های شما میشود.مقداری روغن زیتون ، نارگیل یا کنجد را به مدت چند ثانیه در مایکروویو گرم کنید.سپس آن را روی پاهای سرد خود اعمال کنید و به آرامی و به مدت 10 دقیقه از روی پا تا انگشتان خود را ماساژ دهید. این کار را با پای دیگر نیز تکرار کنید. پس از ماساژ ، جوراب پنبه ای بپوشید. این کار را هر شب قبل ار خوابیدن و یا در صورت لزوم یکبار دیگر در طول روز انجام دهید.
سردی پاها
گاهی اوقات پوشیدن چند جفت جوراب هم موجب نمیشود تا سردی پاها از بین برود که این حالت میتواند نشانهای از وجود بیماریهای جدی در بدن باشد.سردی پاها میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد. دمای پایین در زمستان، گردش خون ضعیف و اختلالات عصبی میتوانند از دلایل این پدیده باشند.
علت سرد شدن ناگهانی پاها چیست؟
هر کسی ممکن است به سردی پا دچار شود، به ویژه افرادی که در آب و هوای سردسیر زندگی می کنند. با این حال، سردی پا بین افراد مبتلا به موارد زیر شایع تر است:
بیماری خود ایمنی
مشکلات گردش خون
بیماری هایی که روی هورمون ها اثر می گذارند
بیماری هایی که روی سیستم عصبی تأثیر می گذارند.
در روزهای سرد زمستان باید از نیکوتین، کافئین و همچنین نوشیدنیهای الکلی دوری کنید، زیرا این مواد با منقبض کردن رگ های خونی، موجب سرد شدن بدن، به ویژه دست و پاهایتان میشوند. بهترین نوشیدنی در سرما، آب معمولی است
اگر غذاهایی با طبع سرد میل کنید و گرمی و سردی را در رژیم غذایی خود رعایت نکنید ممکن است بدن شما دچار طبع سرد شود و کرختی و بیحالی را تجربه کند. در این حالت بدن شما سرد پاهای شما دچار یخ زدگی میشود. برای حل این مشکل بهتر است که تعادل غذاهای گرم و سرد را رعایت کنید.
علت سردی پاها از زانو به پایین و علائم و درمانهای آن را و همینطور راههای جلوگیری از بروز این مشکل را در این مطلب با یکدیگر بررسی کردیم. پیشنهاد میشود درصورت داشتن هرگونه از علائمی که در این مطلب در ارتباط با سردی پا ذکر کردیم به پزشک متخصص مراجعه کرده و مشکل خود را با وی در میان بگذارید.
سردی پا یکی از بیماریهایی است که ممکن است علتهای مختلفی داشته باشد بنابراین بهتر است آن را جدی بگیرید و نسبت به درمان آن با توجه به نکاتی که در این مطلب ذکر کردیم، اقدام کنید.
یکی از روشهای معمول در طب سنتی برای درمان سردی پاها، استفاده از گیاهان دارویی با طبع گرم مانند زنجبیل و فلفل قرمز است. این گیاهان با مواد دارویی دیگری مانند خرما و عسل مخلوط و مصرف میشوند.
همچنین، ماساژ با روغنهای گرم و آرامشبخش نیز میتواند به بهبود گردش خون در پاها کمک کند. عموماً متخصصان طب سنتی روغنهای به خصوصی را برای ماساژ استفاده میکنند.
یکی دیگر از علل سردی پا به طبع بدن و غذاهای مصرفی در طب سنتی باز میگردد.
علت سردی پاها و دست در طب سنتی چیست؟
ضعف در گردش خون
دیابت نوع ۱ و ۲
استرس
واکنش به برخی داروهای خاص
بیمار،ی رینود (کاهش چشمگیر جریان خون در رگهای دست یا پا)
کار طولانی با ابزار لرزشی
سرمازدگی و یخزدگی
گرفتگیهای عضلانی و آسیبهای عصبی
https://eitaa.com/Kafeh_salamat