وقایع روز ترویه
وقایعی که در روز ترویه رخ داد عبارتاند از:
1
- ارسال نامه از جانب امام حسین به کوفه
در این روز، فرستادن نامه امام حسین (علیهالسلام) به کوفه پس از شهادت مسلم بن عقیل:
بسم الله الرحمن الرحیم. از طرف حسین بن علی به سوی برادران مؤمن و مسلمان سلام علیکم... من روز سهشنبه هشتم ماه ذی الحجه که روز ترویه است، از مکه معظمه به سوی شما حرکت نمودهام. موقعی که فرستاده من بر شما وارد شد، در کار خود شتاب کنید و کوشا باشید، زیرا من در همین روزها نزد شما خواهم آمد. والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته.
2- خروج امام حسین از مکه
مورخین خروج امام حسین (علیهالسلام) از مکه به سمت کوفه را هشتم ذی الحجه یعنی روز ترویه نگاشتهاند
این سخن مشهور که امام حسین (علیهالسلام) حج خود را نیمهتمام گذاشت، سخن نادرست است، زیرا امام (علیهالسلام) در روز هشتم ذی الحجه (یوم ترویه) از مکه خارج شد، در حالیکه اعمال حج که با احرام در مکه و وقوف در عرفات شروع میشود، از شب نهم ذی الحجه آغاز میشود،
بنابراین امام (علیهالسلام) اصولاً وارد اعمال حج نشده بود تا آن را نیمهتمام گذارد. ایشان در هنگام ورود به مکه، عمره مفرده انجام داد.
البته مشهور است در برخی کتابها مانند الارشاد شیخ مفید آمده که حضرت، حج خود را تبدیل به عمره کرد و طواف و سعی انجام داد و از احرام بیرون آمد، به دلیل اینکه قادر نبود حج خود را تمام نماید که این نظر بعید است.
روایتی نیز از امام صادق (علیهالسلام) ذکر شده است که فرمود: امام حسین (علیهالسلام) در ماه ذیالحجه عمره انجام داد و سپس در روز ترویه (هشتم) به سوی عراق حرکت کرد و کسی که نمیخواهد حج انجام دهد، میتواند عمره انجام دهد.
که میتوان دلایل این خروج را بهطور خلاصه چنین ذ
کر نمود:
۱. خطر جانی؛ ۲. شکسته نشدن حرمت بیت الله الحرام.
ایشان به عبدالله بن زبیر فرمود: به خداوند سوگند! اگر یک وجب خارج از مکه کشته شوم، برای من دوست داشتنیتر است تا آنکه بهاندازه یک وجب در داخل مکه کشته شوم. به خداوند سوگند! اگر من به لانهای از لانه جانوران پناه برم، مرا از آن بیرون خواهند کشید تا آنچه را از من میخواهند، به دست آورند.
#ذی_الحجه #حج #روز_توریه
🔗به خانهٔمادری بپیوندید👇
https://eitaa.com/khanehmadari