#پای_درس_تفسیر_رهبر 4⃣2⃣
"وَما أَرسَلنا في قَريَةٍ مِن نَبِيٍّ إِلّا أَخَذنا أَهلَها بِالبَأساءِ وَالضَّرّاءِ لَعَلَّهُم يَضَّرَّعونَ" (اعراف؛۹۴)
✅
وجود حوادث طبیعی و انسانی برای ایجاد تضرع انسان
🔸 اسلام به ما تعلیم میدهد که این حوادث [اشاره به زلزلهی مناطق شمال کشور که موجب داغدار شدن عدهی زیادی از مردم شد] چیست. یا بهتر بگوییم، اسلام به ما تعلیم میدهد که با حوادثی از این قبیل، چگونه باید رفتار کرد و چهطور باید با آنها روبهرو شد. فرق نمیکند، هم حوادث تلخ طبیعی - مثل زلزله، سیل و از این قبیل - و هم حوادث تلخی که به وسیلهی انسانها بهوجود میآید - مثل جنگها، قتلعامها، کشتارها - حوادث است.
🔸 اسلام، همهی این حوادث را با یک دید نگاه میکند. «و ما ارسلنا فی قریة من نبىّ الّا اخذنا اهلها بالباساء والضّرّاء» ما همهی کسانی را که به رسالت الهی مخاطب شدند و بار مسؤولیت بر دوششان قرار گرفت، با اینگونه حوادث مواجه میکنیم.
- هم با حوادثی از قبیل جنگ -حوادثی که به دست انسانها بهوجود میآید-
- و هم با حوادث طبیعی، مثل گرسنگیها، مرگ و میرها و از این قبیل مواجه میکنیم.
🔸
چرا؟ «لعلّهم یضّرّعون». این حوادث، باید انسان را به خدا نزدیک و آشنا کند و دل او را به خدا متوجه نماید. در آیهی سورهی انعام هم همینطور خداوند متعال خطاب به نبیاکرم میفرماید که قبل از تو، همهی این امتها و جمعیتهایی که دین بر آنها نازل شد و مسؤولیت بر دوش آنها قرار گرفت، با اینگونه حوادث مواجه شدند.
🗓 سخنرانی در دیدار با خانوادههای شهدای هفتم تیر و مکهی مکرمه؛ ۱۳۶۹/۰۴/۰۶
🌀🌀 خانه طلاب جوان 🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/2731802626C6597703c2f